Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Kúpa multimetru

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [15]

(upravil mechanik 22. 4. 2015 22:38)

Téma: Kúpa multimetru

Rád by som si nechal poradiť pri kúpe multimetru. Doteraz som dlhé roky (asi tak 8-10) používal UNI-T UT50C. Rád by som niečo kvalitnejšie, nejde ani tak o funkcie. UT50C začal mať po dlhšej dobe problémy s otočným prepínačom, to sice ide riešiť ale rád by som sa tomu pri novom vyhol.

Dobre vyzerá UT71E ktorý stojí okolo 165E ale mám pocit že to bude hlavne o USB,TRMS a prepínač bude rovnakej kvality.

Mne stačí ked to bude merať základné veci. Tiež v poslednej dobe robím s SMD tak by sa hodilo meranie kapacity, ked tie SMD sú všetky na prvý pohlad rovnaké big_smile Prípadne Hfe tranzistorov, ked je to aspon trochu použitelné. Tiež mám rád ked si to samo prepína rozsahy a človek nemusí vyberať z 30 polôh prepínača. Budem rád ked to bude merať presne, presnejšie než UT50C. Neviem ako je to s odporom pri nízkych hodnotách ale odpor 0,3R a meranie končiace desatinami je dosť bieda. No to už asi presahuje možnosti "ručných" multimetrov. V tom prípade by som to neriešil.

Zvažoval som Metex M3890D, no je dosť problém s jeho dostupnostou, už sa asi nevyrába. Zase nechcem za multimeter utratiť 250E. Rovnako tak bežne používam osciloskop, generátor, zvukovú kartu, no a až na tú kartu som to tiež príliš nehrotil smile Bol by som rád keby multimeter nebol výnimkou.

EDIT: á ešte nechce aby to vyzeralo ako hračka pre dieta alebo reflexný prvok, to by som nezniesol big_smile Mám pocit že je to v poslednej dobe v móde aspon v kategorií do 200E.

Re: Kúpa multimetru

Jako tester součástek a měřič odporů, kondenzátorů bych vzal radši tohle a multimetr bych hledal hlavně na pořádné měření U a I.

Re: Kúpa multimetru

Hippo: To byl snad jen vtip. To není měřák, ale odhadovač.

Re: Kúpa multimetru

Mělo by to být udělané podle této diskuse. Návod s popisem funkce a přesnosti měření. Je přesnější než nějaký UNI-T s cenou do 1500 korun.

Re: Kúpa multimetru

Cha cha. lol   

Kdyby bylo tak jednoduchý vyrábět takhle přesný měřáky, asi by všechny zaběhnutý firmy najednou přišly o kšefty.

(upravil reeb 23. 4. 2015 12:29)

Re: Kúpa multimetru

Na Unit a (Z)metex zapomeň..kup si Fluke a máš vystaráno.. Měl bych na prodej 189+ soft Fluke View.
Jediné čeho budeš po koupi multimetru Fluke litovat je to proč už ho nemáš dávno smile

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15134

Web

Re: Kúpa multimetru

Buď kup od reeba fluke, u kterýho nebudeš litovat, nebo si rovnou připlať za pořádnej stolní multimetr, fluke, agilent, tektronix...je to jedno, ale měření 4W odporů s ohromnou přesností je prostě super. Krásně se s tím nastavujou bočníky, párou rezistory do dif ampů a tak. Teplotně kompenzovaná napěťová referenece s topným tělískem je už takovej standart v téhle kategorii a výhoda síťovýho napájení. Když jsem ho porovnával oproti čerstvě kalibrovanýmu standartu, tak se lišil v řádech snad stovek nV i po 10 letech nekalibrování.
Na fluke 189 jsem byl dost zhoupanej, nakonec jsem šel do stolního, ale pokud nehledáš extra ultra přesnost, tak i ten fluke suprově poslouží.

(upravil divnypocit 23. 4. 2015 11:31)

Re: Kúpa multimetru

mám tu po otci http://www.mbcalibr.cz/prodej/produkt/3 … ort-3145a/ plně funkční jen trošku zažloutlý od slunka a já ho nevužiju.  Možnost předání Olomouc/Brno.  poštu bych moc řešit nechtěl ať to nerozbijou. za 200E je tvuj.

(upravil mechanik 23. 4. 2015 11:52)

Re: Kúpa multimetru

reeb, pošli prosím podrobné informacie v SZ.

Dohnalik, hmm, majú tam (fluke 189) pekne navrhnutú DPS smile

Re: Kúpa multimetru

Ne nadarmo, jsou to průmyslové, odolné multimetry na celý život..

Web

(upravil mordoo 23. 4. 2015 15:01)

Re: Kúpa multimetru

ja mam dobre skusenosti s METRAHIT (GOSSEN METRAWATT)- robim na ne pravidelne kalibracie a nikam neutekaju a su velmi velmi odolne aj v tazkom priemysle (olej spina, zima, teplo)
jasne ze to jai fluke ale davam alternativu.

edit
a vyhoda metrahit- prekryvaju zdierky takze sa nepomylis pri prechode z prudu na napatie... najma ak s nim pracuju viaceri ...
to fluke nevie smile

a este vysvetlenie slova Fluke - parasitic flatworms having external suckers for attaching to a host smile

Re: Kúpa multimetru

Fluke na tebe křičí, abys ty draty přehodil. Neboj, nenechá tě měřit s dráty ve špatné díře lol

Re: Kúpa multimetru

A to by bylo, abych ohmetrem nezměřil odpor sítě, nějakej Fluke je mi ukradenej smile

Re: Kúpa multimetru

Což ohmy v síti, na to je snad nějaká norma, že to měřák musí vydržet.  Zkus změřit ampéry v síti wink Tam už se asi docela projeví, jak jsou dobře ty proudový vstupy dělaný...

Re: Kúpa multimetru

Zkoušel jsem, ale odnesl to hrot a zásuvka.

Příspěvky [15]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Kúpa multimetru

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£