(upravil Lukáš33 12. 4. 2015 20:16)

Téma: Nastřelování do překližky

Zdravím, může mě někdo zasvětit do spojování překližky, viz něco jako na videu? Vruty mě už fakt nebaví a ta spoušť po nich a opravování.
https://www.youtube.com/watch?v=QKpGyOY4CUI

Re: Nastřelování do překližky

Já by sem to vždicky volil podle toho jak ten spoj bude pak namáhanej . To co tam má ten chlápek na videu je normální nastřelovačka . dělá se i elektrická . nastřeluje to buď hřebíky nebo sponky . Další zajímavá možnost sou pecket hole https://youtu.be/XF6DkNOwZ6M

Web

Re: Nastřelování do překližky

Chci to na stavbu subwooferů na PA. Budu jich stavět 12ks a nechce se mi předvrtávat miliarda vrutů a tmelit jako blázen. Chtěl bych něco co to udrží v sobě než to zaschne. O nastřelovačce jsem uvažoval a asi bych jí koupil.

(upravil Hazys 11. 4. 2015 22:00)

Re: Nastřelování do překližky

Akorát že tam jsou ty sponky dobrý nejspíš jen na to, aby se to nerozpadlo, než vytvrdne lepidlo. Nebo ne? smile

Re: Nastřelování do překližky

Právě o to mi jde i u toho EAW to tak maj a navíc ve spoji ještě drážku pro lepší pevnost.. Vruty jsou po vytvrzení už taky zbytečný.

Re: Nastřelování do překližky

Kludne to nastrel predtým to riadne natri lepom. Ja potom ešte v spojoch dávam hranolky potreté lepom a opať aby to dobre držalo kým to zaschne nastrelím spony. Ešte sa mi nikdy nic nerozpadlo a to na niektorých basových bedniach noc čo noc tancovali ľudia. Brezový multiplex je silný matreial ale čo som testoval drevotriesku tak sa zlomila vždy mimo lepenú časť. Nezabudni na tie hranolky potom to drží jak hovädo.

Re: Nastřelování do překližky

OK dík.

Re: Nastřelování do překližky

Ešte by som dodal, že ak je to možné (máš kompresor) tak si určite zaobstaraj pneumatickú verziu. Elektrické má niekoľko nevýhod (aspoň teda tá ktorú mám ja http://sponkovacky-a-nastrelovacky.heur … t-en-30-e/ - akurát moja je zelená s nápisom parkside smile ) Jednak je to celkovo nižší výkon - za rovnakú cenu som kúpil aj pneumatickú a tá zvládne 50mm klince, kým elektrický iba 32. Ale hlavný rozdiel je v spôsobe regulácie sily úderu a celkovým komfortom práce. Pri elektrickej je sila úderu regulovaná elektronicky, čo má za následok často krát to, že sa klinec/spona zatlačí aj 2-3 mm do materiálu a niekedy keď natrafíš na tvrdšiu časť tak ju nezabije úplne. Navyše človek ju musí na materiál vyslovene pritláčať, lebo v opačnom prípade sponkovačka nepríjemne kope a odskakuje – čo nie je vždy možné a celkovo je to také nepohodlné.  A navzdory tomu že je slabšia než pneu verzia, je oveľa hlučnejšia.

Pneumatická verzia pracuje úplne inak, pri nej sa nastavuje iba hĺbka do akej sa má klinec/sponka natĺcť – samotná sila úderu sa nastavuje  samočinne. Čiže ak si ju nastavíš tak, že má byť hlavička zarovno, tak bude zarovno či budeš pribíjať do polystyrénu, alebo do dubového dreva... Komfort je tiež celkom o inom – stačí ju len zľahka pridržiavať k materiálu, neodskakuje a môže sa v ňou pracovať aj „poloautomatickom“ režime – čiže držíš spúšť a iba pritláčaš k materiálu a klincuješ.  Pritom produkuje oveľa znesiteľnejší hluk.

Re: Nastřelování do překližky

Ja napríklad už roky používam túto a ešte sa na nej nič nepokazilo. len pred prácou ju vždy premažem a idem. Lacná a dobrá.
http://www.akciovenaradie.sk/steps/esho … -KOMBI-SET
Je tam aj nahradný piest a sada kramblí a klincov. max40mm stačí na hocičo.

(upravil Lukáš33 12. 4. 2015 20:08)

Re: Nastřelování do překližky

Paráda dík,na něco takého sem koukal.
A používáš sponky nebo hřebíky? Spojí to 18mm březovou preglejku?
Tipi: To jsem potřeboval slyšet, dík chlapy.!

(upravil djsteve 12. 4. 2015 20:20)

Re: Nastřelování do překližky

Ja používam spony(krambličky) dvojnasobná sila spoja. 40mm použivam tam kde dlžka nevadí inak to prestrelí konce na druhú stranu a potom trčia. Vždy daj taku velkosť aby to neprebehlo na druhú stranu. Na dve 18mm dosky Ti bude stačiť 32 mm kramblička. Čo sa pevnosti týka je to také mocné že to klieštami ani nevytiahneš. Nemáš šancu. Skôr ulomíš krambličku.
Kompresor je najlepšie mať taký čo vytlačí nad 6atmosfer. Najlepšie to bije pri 7atm.
Krabička 5000 ks kramblí vyde asi 6€. Tá ti vystačí na spústu bední. Nezabúdaj sponkovačku pred každým použitím premazať nakvapkaním oleja do vstupu na stlačený vzduch a pokvapkaj aj vodiace kolajničky v podavači.

Re: Nastřelování do překližky

Mazáního mám doma vela a speciálního. Tak to si mě velmi potěšil že to nejde ani rozebrat. Ta sponka je s tou pneu. pistolí pak taky zároveň s materiálem nebo vyčuhuje?

Re: Nastřelování do překližky

Čiže ak si ju nastavíš tak, že má byť hlavička zarovno, tak bude zarovno

môžeš si ju samozrejme nastaviť aj tak, že ju zatlčie 1-3 mm do materiálu

preglejku neviem či zvládne, silu na to má určite, otázne je či to vydrží klinec (t.j. či sa neohne). Ale podľa mňa by to nemal byť žiadny problém - osobne som bez problémov zatĺkal 50mm klince do bukového aj dubového dreva (aj keď preglejka je preglejka).

Re: Nastřelování do překližky

Mám tú elektrickú einhell aj pneu makitu. Je úplná pravda, že s pneumatickou sa robí oveľa lepšie. Nekope a nenechá ryhu od ústia na dreve. Zajtra môžem skúsiť, či nastrelí 50mm klinček do preglejky. Ak nezabudnem smile

Web

(upravil djsteve 12. 4. 2015 23:17)

Re: Nastřelování do překližky

Tie spony sú z skvalitnej pevnej ocele. To prestrelí finsku brezu durch ako nič. Drevotrieska je ešte horší material na sponkovačku a bije to cez ňu ako do masla. Nikdy sa mi žiadna spona neohla. Pokial samozrejme nenatrafí na niečo tvrdé. Trebars inú sponu zabitú predtým a človek si to nevšimne. Vtedy je treba rozobrať aj hlavu sponkovačky a vyslobodiť dokrivenú sponu.

Re: Nastřelování do překližky

Mazec tak to budu bušit jednu bednu za druhou, repráků už mám stohy v krabicích. smile

Re: Nastřelování do překližky

Koupil jsem tu Gude a na první pohled to vypadá zajímavě a festově