Re: MJL21195 z prodejny RS

Ajo, ani jsou to poláci...tak to se ničemu nedivím. Já měl do dneška za to, že jsou to rakušáci nebo němci. Pšonek samozřejmě pajc prodávat bude a ještě za šílený prachy.

Re: MJL21195 z prodejny RS

RS bylo a myslím že je solidní dodavatel. Dříve dodávky v ČR zajišťovala fa Alfatronic a vše bylo originální a bezproblémů, ze "západních" skladů. Před několika lety se otevřelo RS pro "východ" v Polsku a výsledek vidíte. Poláci vždy budou šmelit - viz. reklama "vánoční stromeček." Na sklad můžou dojít originály, ty se vymění za levný brak do distrubuce a originály prodá skladník Julek komukoliv ... smile

Re: MJL21195 z prodejny RS

Trefa, když to byl ještě Ryston England, tak vše šlapalo jak po drátkách.  Od té doby co mají pobočku ve šmelinářském pšonsku to takto vypadá.

(upravil Josef Sedlák 18. 4. 2015 15:08)

Re: MJL21195 z prodejny RS

Origoš pár stojí 680Kč, 10 ks čína cca 500Kč. Je nesmysl kupovat čínu za 150Kč. Přitom "kovy" "Mexico" ne vypouklá čína, bývají občas k mání kolem 80Kč / kus, ještě nedávno jsem pár kousků kupoval na servis modulů, kupodivu vše v naprostém pořádku, nechápu, asi jde o NOS. Koukám ON Semi originál vychází na 350Kč v kovu, ceny jsou vážně brutální.

(upravil Hazys 18. 4. 2015 15:31)

Re: MJL21195 z prodejny RS

Na tu kravinu s 680 korunama jste prosím přišel jak?   Zřejmě neumím převádět dollary na český. Kolik je teda $2.27 (za kus) na český?

(upravil Josef Sedlák 18. 4. 2015 16:48)

Re: MJL21195 z prodejny RS

Takovou cenu mi účtuje můj ověřený anglický dodavatel, který nevede šrot, kdybyste nevěděl, kde najít aktuální kurs, doporučuji Vám kouknout na net , třeba www.kurzy.cz Aktuální cena za pár je 17.96 GBP. Kvůli několika korunám mě prosím nechytejte za slovo.

(upravil Hazys 18. 4. 2015 16:51)

Re: MJL21195 z prodejny RS

A který anglický dodavatel to je?

Mouser, Digikey, Rochester, AVnet pokud si správně pamatuji nejsou ani jedna anglickou firmou a ani jedna z nich neprodává MJL21196 za 340Kč, ale za 70, případně až asi 130 korun v případě Mouseru, za jeden kus.


//Aha, koukám příspěvek nademnou se náhle změnil: Tak si tedy vašeho anglického překupníka užijte, když vám vyhovuje nákup součástky za čtyřnásobnou cenu oproti normálu.


Pokud bude někdo uvádět takovýhle blbosti, budu ho chytat za slovo vždy. A přestaňtě upravovat svůj příspěvek!

(upravil Josef Sedlák 18. 4. 2015 16:53)

Re: MJL21195 z prodejny RS

Ani u jednoho z vyjmenovaných super dodavatelů neberu. No jsem netušil že tu číháte on line haha. Nemám potřebu se tu s váma přít asi tak.

(upravil Hazys 18. 4. 2015 16:55)

Re: MJL21195 z prodejny RS

Tak u kterého, můžeme to vědět? Který je ten jediný originální anglický dodavatel za 340 korun kus, kterého ani ONsemi na svém webu neuvádí?

//Tak si necucejte z prstu a nemusíte se přít.  Děkuji i za ostatní.

Re: MJL21195 z prodejny RS

A cena ? To je částka, kterou je ochoten zaplatit největší blázen. Třeba chladiče spousta lidí kupuje u Fishera, i když ty samé lze koupit v Alupě, ale mohou býti křivé, samozřejmě netvrdím že budou křivé vždy. Také na bastlíky co hodlám sám sobě si pro radost spáchat použiji Alupu. Ač mohou býti křivé, je mi to šumák. Za pěknou bednu s rovnými chladiči také dáte víc, než za celý zesilovač z Číny, přesto Fisher existuje a prosperuje. Ale samozřejmě máte pravdu nepřu se s Vámi, prostě za kvalitu jsou někteří ochotni připlatit, snad i nesmyslnou částku. Jsem udiven že jsme sklouzli v diskusi na tuhle úrověň, však jste vzdělaný praktik a fachman. Však vo co go, hrát bude při dobrém návrhu zesilovače vše. Lampy také jdou víc na odbyt když mají zlacené mřížky, ač cena je řádově vyšší a nikdo nic neřeší. Dalo by se dále a dále polemizovat.

Koukněte třeba na Alibaba.com, jak ceny vzhledem k dodavateli lítají. Tam si může koupit dnes každý cokoli, a nemusí být nutně uvedený na stránkách Onsemi, nebo Motorola, můžete si klidně koupit kontejner trandů, a státi se věhlasným distributorem, vyměřit parametry, pozlatit nožičky a prodávat pár třeba za litr, když Vám to někdo koupí. Kde a co beru je čistě moje věc. Mě připomínáte jednoho distributora HP, který mi vyhrožoval, když jsem nenakoupil tiskárny přes ofiko HP zastoupení, jak jsem si jen mohl dovolit. Tak jsem mu poradil, když neumí nabídnout rozumnou cenu ať jde raději pást krávy.

Re: MJL21195 z prodejny RS

Za prvé, je to Fischer, za druhé jsem to dál ani nečetl.

Myslete si co chcete, ale když na stránkách výrobce je uvedená cena 2,2666 USD, tak s tím vaším "originál stojí 340Kč" jste poněkud mimo místo. Vás to stojí 340.  Už jste si našel, kolik je 2.2666 USD na český?

(upravil Josef Sedlák 18. 4. 2015 17:57)

Re: MJL21195 z prodejny RS

A pro ostatní posílám link na distributora, co nabízí MJL-ka za 0.2 až 0.8 USD/ks  dobře se bavte.  http://www.vsc-ic.com/60509/Web/pHomePage.aspx

Mě připomínáte týpka, co se na jedné konferenci navážel do mého známého, že nepíše správně cesky. Tak jsem vysvětlil s kým má tu čest. A že až bude umět tak dobře další dva světové jazyky jak můj známý, může machrovat. Prostě česko, tak tady žijem, jsme jen národ ubožáků, kteří si myslí jakže nejsou světoví, nic víc. Nevím jaký jste machr po odborné stránce, ale koukám na Vaše příspěvky, povyšovat se nad ostatní vám jde výborně. Měl jsem tu čest poznat i několik "hvězd" světového kalibru, ale fakt mě udivilo o jak fajn lidi jde. Kupodivu nemají potřebu se nafukovat.

No jo bravo to jste mě to dal. Nemám chuť tu ztrácet svůj drahocenný čas s prudičem.

(upravil Hazys 18. 4. 2015 18:43)

Re: MJL21195 z prodejny RS

http://www.vsc-ic.com/60509/Web/pContac … nuPageID=8

"We V-SUPER COMPONENTS, founded in year 2000, leading stockist in shenzhen market"
Tohle je ten anglický dodavatel?  lol Nemyslel jste spíš "s anglickým webem"?

Zatím mi spíš připadá, že já tu ztrácím čas s vámi! Své nepravdy akorát schováváte za hromady nesmyslných offtopic řečí.


http://www.onsemi.com/PowerSolutions/se … ype=others
Na základě čeho tvrdíte, že originál stojí 340CZK ?



PS: Víte co je zajímavé? Že to vaše VSC-IC ani žádné MJL21196 nevede.  lol A pokud se snažíte jen trollit, požádám Antonia, aby vás na týden ochladil banem.

Jsem zvědavý, jakou výmluvu si vymyslíte nyní.

Re: MJL21195 z prodejny RS

Ale Vaše stanovisko že jsem debil chápu, však kdysi jsem brával hromadu tranzistorů v Tenasu Havířov, a tam měli KD3772 s mnohem lepším závěrem než KD3773. Tak jsem kupodivu bral 3772, které tím pádem byly dražší než 3773, však jsem si vyměřil co jsem potřeboval. Byli moc rádi, že se jich pak vůbec zbavili. Na Ebayi také stojí NOS věci třeba i víc než soudobá "kvalita". Ano v jednom se shodnem, možná jsem přeplatil, ale vím co beru. Zkrátka tomu dnešnímu světu moc nevěřím, berte to prosím takhle.

Re: MJL21195 z prodejny RS

Helejďte se, mě je jedno, kolik jste přeplatil, ale řeči typu "originál stojí" si nechte pro sebe, protože nestojí. Tolik to stálo VÁS, co je něco jiného, než kolik to stojí ve skutečnosti, OK?

Re: MJL21195 z prodejny RS

Ach jo však když mi to přijde, jsou na balíčku čínské znaky. Tak už příště od Angličana nic kupovat nebudu, jsem si měl koupil láhev Kapitána a ožrat se za ušetřený peníz dobře mi tak. Dobrá, člověk dělá občas blbosti, jsem zbytečně vyhodil několik stokorun. Tak jo.

No prostě nebylo to myslím poprvé ani naposled co jsem přestřelil, v Rystonu neměli co jsem chtěl tak jsem to vzal kde mám jistotu slušného zacházení, kdoví co do toho za přirážku započítali, je zdrbu, takže dík.

Ale nic ve zlým však se teď chlámu smile

Re: MJL21195 z prodejny RS

Hazysi, co to proboha vyvádíš?

Web

Re: MJL21195 z prodejny RS

A to že číňan zrovna nemá neznamená že nesežene, občas jim to trvá, a malá množsví většinou jen když zrovna někdo bere tisíce, sic laciné, ale dobrodružné.

Ále Leoši jsem jebán, myslím si to zasloužím smile

Dneska hovno dělám, napadl sníh tak sedím u netu noo průser smile

Re: MJL21195 z prodejny RS

Leoši, máš něco k tématu? Ne? Zdrž se laskavě prosím komentářů.

Re: MJL21195 z prodejny RS

sinclair napsal:

Hazysi, co to proboha vyvádíš?

Myslím, že Hazys normálně reaguje na bláboly mistra Sedláka smile