Re: GZ Loděnice

cestmir: když víš, že jsou tam operáky před těma lampama, tak to nebude hrát tak dobře. Ve slepých testech to pravděpodobně poznat nepůjde, jenže to je vulgární slovní spojení smile

Re: GZ Loděnice

2jarous:peknej prehravac...uz jen dodelat tu lampovou cast...k tem Isophonum by to pekne sedelo...ne jen provokuju...prestoze mne obcas tema vasima nazorama serete,tak to beru...kazdej to vidi po svym a to ze to ja vidim jinak neznamena,ze vam beru pravo na vas nazor...moje zkusenost je jina,zalozena na mym zpusobu vnimani,pro mne je pri poslechu hudby dulezita emocni slozka...presne k tomu mi sedi lampy a vyrazeni vseho,co je pri pouziti lampovy casti zbytecny...tisice hodin poslechu a stovky dekovnych dopisu me v tom utvrzuji...:-)

(upravil Dohnalik 5. 3. 2015 0:20)

Re: GZ Loděnice

kudlibabka napsal:

prestoze mne obcas tema vasima nazorama serete

Good, good big_smile
já ti to taky neberu, jen mi je občas líto těch pěkných strojů, co lampizátor zkurví.

Re: GZ Loděnice

no ber to jako jeho cestu k uspechu s pristroji,ktery produkuje v soucasnosti...

Re: GZ Loděnice

To je všechno pěkný, slepý testy, lampy, emoční složky, ale to mi řekněte, když už se někdo se... ehm, pachtí za kultovní technikou: dokážete pak sehnat odpovídající zdroje signálu, aby to vůbec dalo smysl? Abyste stejně nehráli nějakou zpřevodníkovanou a zmixovanou sračku?
Dám příklad, třeba česká beatová kapela Rebels z konce 60. let, je tu nějaká autorita, která dokáže sehnat primární analogový nahrávky např. titulu Šípková Růženka (i podle zvuku v mp3 je znát, že to bylo skvěle zahráno a natočeno) a ten titul namnožit zájemcům třeba na 19 cm analogový pásy? a co na to z*******i z OSA Intergram atd.?

Re: GZ Loděnice

dost pomůže
http://dr.loudness-war.info/

Re: GZ Loděnice

samozrejme kvalita nahravky je vec velice dulezita...nejde  jen o technickou uroven...mne osobne Rebels tak moc neberou,ale mam  rad prvni desku Vladi Misika a ETC...mel jsem na vinylu obe verze,jednu se sleevenote druhou bez...gramec jsem ale i se sbirkou desek (cca 500ks) venoval kamaradovi kdyz jsem se stehoval z Prahy do divociny...pak jsem chtel CD nebo kopii,ale sehnal jsem jen MP3,ktera kupodivu taky hrala velice dobre...zjistil jsem cca pred pul rokem,ze remastrovany vydal  Supraphon coby soucast ctyralba,myslim...koupil jsem flac a tesil se...no hra to hur nez ta MP3...nastesti se mi podarilo v Blave koupit zapomenuty CD v te puvodni nemastrovane podobe...
Dalsi moznosti je nahravat z vinylu do kompu nebo na stolni vypalovacku,pres vsechny necnosti,ktery tento zpusob muze mit ,je zvukova kvality zpravidla lepsi nez z remasterovanych CD...

Re: GZ Loděnice

Vo väčšine prípadov čo som počúval tak remaster prináša hlavne zmršenie dynamiky - takže podľa môjho názoru nahrávací technici v 70-90 rokoch vedeli prečo to hrá tak ako hrá, remaster netreba. A ak hej, tak prosím bez zmršenej dynamiky(pár takých je).

(upravil Jarous 6. 3. 2015 19:31)

Re: GZ Loděnice

Dneska jsem slyšel opravdu kvalitní DSD, na opravdu kvalitním stroji a stojím si za tím, že DSD je pro mne jednoznačně lepší, než PCM. Pro porovnání byly na stejném stroji i nahrávky 24/96 nebo 24/88 PCM, porovnání proběhlo na úrovni stejných skladeb, protože celá alba nejsou takto k dispozici.

Re: GZ Loděnice

JJ mam rovnez info o tom,ze DSD stoji za hrich...nezbyva mi,nez si sehnat nejaky DSD nahravky,kdyz uz mam DSD transport i DAC...

Re: GZ Loděnice

Zde je možno si stáhnout DSD a PCM stejné nahrávky a porovnat je uchometricky přes foobar s DSD pluginem. http://www.ayre.com/insights_dsdvspcm.htm Problém to má z mého pohledu jediný, že všechny ne DSD DACy to přehrají jako DoP (DSD over PCM).

Re: GZ Loděnice

uz jsem si to stahnul,ted jen nainstalovat vse potrebne do foobar,doufam ze to zvladnu...diky Jardo!

Re: GZ Loděnice

Najväčší výrobca LP platní hlási rekordný nárast objednávok
http://ekonomika.sme.sk/c/7812912/najva … navok.html

Re: GZ Loděnice

No hej, hipsterčina.

Re: GZ Loděnice

Jasné že hipsterčina. Ale koľko ľudí to uživí... big_smile

Re: GZ Loděnice

mozna tez mipstercina ci nedej boze nipstrecina...

(upravil ondra Ch 21. 5. 2015 15:47)

Re: GZ Loděnice

Protože jsem z vesnice - nedůvtipný, musel jsem si najít základní pojmy , abych pochopil vtip. Našel jsem toto a fakt jsem se pobavil :
http://www.viralfaktor.cz/hipsterina-te … zi-chodit/

Web

Re: GZ Loděnice

Už onedlho aj vo Vašej MHD!

Re: GZ Loděnice

http://s30.postimg.cc/i5wdb0bf1/hipsterina1.jpg

Web

Re: GZ Loděnice

doporučuje 10 z 10 hipsterů

https://youtu.be/awGqN5d05wQ

Web