Téma: Gramofon Thorens TD158 vs Lenco L-90

Hojte lidi,
prosím o klasickou radu. Který gramec koupit... Vybírám tatovi k 50tinám. Po dlouhém studování jak gramofon vlastně funguje, jsem vybral dva adepty.
1. Thorens TD158 http://www.audiofriend.cz/analog/gramof … d-158.html
2. Lenco L-90 http://www.audiofriend.cz/analog/gramof … -usb-.html
Tata má receiver ONKYO který bohužel nemá PHONO předzesilovač, proto jsem usoudil (z ekonomických důvodů) koupit gramofon s vlastním předzesilovačem.
Ten Lenco se mi designově líbí víc a je o 1k levnější, je mezi nimi nějak zásadní rozdíl, který by mě měl přimět koupit radši Thorese? Nechci kupovat žádné šuntítka, ale peněz na pořádný top gramec taky není. Je to solidní výběr? Napadá vás jiná alternativa (ne bazar)? Nebo který z nich by jste radši braly vy?
Díky za názory.

Re: Gramofon Thorens TD158 vs Lenco L-90

vzal bych to Lenco
- u Thorense nic nepíšou o zabudovaném předzesilovači
- oba dva jsou cca +/- stejné mrdky a Lenco je alespoň lezčí (dárek) a vybavenější i když v popisu chybí všechny základní údaje,
to je doba na pos... "hifistický obchod" prodává zboží bez parametrů, no comment...
Thorens byl kdysi sice lepší značka, ale bůhví jak je to dnes (kdo a kde to vyrábí)
já bych bral tohle :
http://www.ebay.de/itm/Garrard-401-Lauf … 2a4c8bda09
kdyby ta cena ovšem byla v kačkách  smile

(upravil stiglitz 25. 2. 2015 18:24)

Re: Gramofon Thorens TD158 vs Lenco L-90

Z těch dvou - Lenco, Už jenom to rameno vypadá o dost líp. O dost. U Thorense v tomto případě dáš hodně peněz za značku. Navíc Lenco - magnetický antiskating, stroboskop, je to podle mne lepší volba, a navíc je hezčí, co si budeme povídat.
A taky záleží na přenosce, která tam je, to je podstatná část ceny.
Thorens uvádí přenosku, která je stejná, jako moje Dual 239, koupil jsem ji s gramcem téže značky v bazaru za pade, a ta je naprosto identická s AT92, což je základní přenoska asi tak za pětistovku. Lenco tam uvádí nicneříkající označení MM. Ale to Lenco je určo lepší.