(upravil check 22. 10. 2007 17:02)

Téma: Beyma 12BR70

Nemůžu najít, kde sem původně mluvil o Xdamage u 12BR70. Takže znova.
Repro sem rozdělal: magnet+vrchní pólový nástavec=27mm, délka cívky je 19mm, ale za ní něco přes 1mm pokračuje former - další limitace. Tedy 27- 20,xx=6,xxmm Xdamage (kloním se k hodnotě zaokrouhlitené na 6). Tolik k 25mm, udávaným v datašitu
Jinak důvodem rozdělání bylo drhnutí cívky, konec formeru byl neznatelně ohnutý směrem dovnitř (zřejmě po lehčím nárazu), nicméně nijak zdeformovaný či otřepený nebyl.
Jádro mag. obvodu zdá se nalisované na spodním póláku. Stejný magnet bez jádra tu mám, takže jde opět vyrazit. Zadní pólák umím oddělat, napadlo mě, co  přidat do obvodu druhý magnet, stejně jako to má např Peerless? Jádro by se muselo nechat vysoustružit nové větší, rovnou by se v něm mohlo udělat větrání. Každopádně by se tak to repro zachránilo, provoz by byl únosný.

Nebo těch magnetů přidat víc smile, na prodej-nastroju.cz maji zda se stejný.

PS: Lepidlo rozpustil nakonec aceton, díky Sinclaire.

Web

Re: Beyma 12BR70

V okamžiku, kdy oddělíš kterýkoli pólový nástavec od feritového magnetu, případně vylisuješ z nástavce trn, Ti spadne sycení v mezeře zhruba na jednu třetinu původní velikosti a reproduktor můžeš s klidným svědomím hodit do kontiše, je zničený. Sestava nástavce-magnet je totiž magnetovaná vcelku, ne po částech.
Nemyslel jsem si, že jseš až tak velký idiot a že tohle víš.

Web

(upravil Thales 22. 10. 2007 17:47)

Re: Beyma 12BR70

Checku ty si vůl! Z repráku se přeci vyndavá vždy membrána s cívkou a mag. systém se nerozebírá. Sinclair má pravdu. To si mi to nemohl říci včera když jsme spolu o tom mluvili že ho chceš úplně rozebrat? No co, ne vždycky se všechno povede. Nedá se to někde nechat znovu důkladně zmagnetizovat?

Re: Beyma 12BR70

Kdysi tady bylo video,jak probíhá sestavení basového reproduktoru.Check tebou sestavený magnetický obvod bys musel znova namagnetovat.Ty chceš vyvinout něco lepšího než 12BR70 na bázi 12BR70?Skoro bych napsal ztráta času a kup si slušný reproduktor,anebo čas věnovaný takovýmto pokusům,dej na získání finančních prostředků na koupi reproduktoru dobrých parametrů.

(upravil check 22. 10. 2007 19:18)

Re: Beyma 12BR70

No nic, taková hezká představa to byla smile.
Aby nevznikly nejasnosti, mám druhej magnet s pólákáma, bez trnu, od člověka co ji spálil. Spodní pólák sem sundal a zkoušel přidávat k originálnímu repru (viz jiný dred).
Takže v podstatě můžu odříznout ten přečnívající former, zalepit zpátky a provozovat na daleko nižších příkonech. Toliko k použití tohoto repro v subu.

edit: no jo tady je to video

Web

Re: Beyma 12BR70

Tohle repro v subu pouzit jde.

Problem je pouze ve snaze udelat z prdu kulicku, v pretezovani a zabredani do nepodstatnych detailu, zatimco naprosto zasadni veci zustavaji opomenuty. Ale tim si prosla spousta lidi.

(upravil Halen 22. 10. 2007 21:46)

Re: Beyma 12BR70

Cili pokud to chapu dobre, tak u 12BR70 Xmax==Xdamage? To by vysvetlovalo ty celkem nepochopitelny destrukce tohodle repra. Respektive Xdamage je 12mm, protoze se udava narozdil od Xmax p-p.

(upravil check 22. 10. 2007 22:05)

Re: Beyma 12BR70

jo +-0,25mm je to tak

No jo no pletu z hovna bič a chci aby ještě dobře lítal a neposral mě smile.

Web

Re: Beyma 12BR70

Osere tě celýho smile

Web

Re: Beyma 12BR70

Když už jsme u toho pletení biče z hnědých kulatých. Povede vrtání pólového nástavce na oživeném magnetu k jeho destrukci, případně výraznému oslabení mag. pole? Vzhledem k obrovským dírám, jaké jsou vidět u profi repro, je asi těžko nutné mít trn plný. Samozřejmě to předpokládá sloupovou vrtačku a chlazené vrtání. S mravenčím odebíráním materiálu po provrtání se počítá.

Web

Re: Beyma 12BR70

no hlavne mi to priada dost zbytecny, budes mit co delat, aby vubec ten repro jeste nekdy fungoval smile

Re: Beyma 12BR70

Řekněme, že to je vejška, která se kompletně odstrojí pomocí 4 šroubů - žádné lepení a jinak pro mě nemá až takovou cenu. Takže se vezme izolepa, přelepí mezera a pak uz je to jenom vrtání, čištění a chlazení.

Web

Re: Beyma 12BR70

check je vidět,že tě snaha nepřechází,takže nehledej rady a udělej to,ať se poučíš.

(upravil check 10. 11. 2007 10:03)

Re: Beyma 12BR70

Jak říkáš, vrtnu si ten kuchlej PC speaker.

edit: Sněží!!! smile

Web

Re: Beyma 12BR70

Z jakyho duvodu ho chces vrtat? Kvuli chlazeni? Jo, snezi, uz jsem jezdil s frezou, je toho tady cca 10cm.

Re: Beyma 12BR70

to sem zvedavej, co ti z toho vejskace vznikne smile kvuli chlazeni je to u vejskace naprosta blbost, melo by to smysl, pokud bys chtel vytvorit jakousi zadni komoru a snizit tim fs... ale nechci videt pak to zkresleni...

(upravil check 1. 12. 2007 19:55)

Re: Beyma 12BR70

Sinclaire zajímá mě ta trvalá ztráta mag. idukce po odstranění pólových nástavců. Konkrétně proč by se ta síla neměla vrátit po navrácení pólových nástavců do původního stavu? Zajímá mě to teoreticky, naveď mě dyštak na nějaký termín nebo směr...
Náš pan profesor si věru lámal hlavu, marně a nebyl sám.
Že se při výrobě repro magnetizuje může být také proto, aby nebyla nutná taková čistota prostředí a s repro se snadněji manipulovalo.

edit: Přidělal sem magnet, tak aby s s původním odpuzoval. Současné uspořádání: PMPMP. Parametry podle výrobce: Fs 35Hz Qts 0,36; moje měření: 24Hz Qts 0,3; s přidaným magnetem: 24Hz Qts 0,25. Ta rezonančka je divná, ale nevím o tom, že bych dělal něco špatně.

Web

Re: Beyma 12BR70

Existují dvě verze: jedna bez větraného magnetu, druhá novější s dírou v trnu. U tohodle repra sem měl ve WinISD napsáno P-100W, v datasheetu je 125W. Nevím jestli sem jenom nedbale opsal hodnotu nebo má větraná verze skutečně o 25W vyšší zatížitelnost. Měl byste někdo opravdu starý datasheet k 12BR70?
Já vím, 25W je prt, ale zajímá mě to tak obecně...

Web