Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Technický dotaz

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Technický dotaz

Zdravím všechny. Měl bych jeden dotaz ohledně zapojení subwooferové výhybky. Již několik let se mi doma válel nový dvoucívkový reproduktor ARN 165\09|8.Rozhodl sem se proto vyrobit si do auta subwoofer což se mi celkem zdařilo. Od známého sem dostal stavebnici SW výhybky FNL 7031HX prodávanou v GM. Po sestavení výhybky sem vše napojil na zkoušku doma na recevier vše fungovalo tak jak má až sem byl sám překvapenej. Problém nastal když sem se pokoušel napojit výhybku do auta (peug406) do výhybky potřebuji zapojit signál od zadních reproduktorů. Na výhybce je vstup pro high i low signál. Problém je že na vodičích od zadních reproduktorů se mi nepodařilo naměřit  téměř žádné hodnoty. Nevím tudíž které vodiče mám připojit na společný GND vstup. Na všech čtyřech vodičích je mezi sebou odpor asi 220 ohmů to samé i  mezi kostrou. V chytré knížce je sice popsáno zapojení iso konektoru (+-) ale podle toho bych se rozhodné neřídil. Věřím že se tu mezi Vámi najde někdo znalý problému. Za každou radu děkuji. Petr R.

Re: Technický dotaz

Ahoj, je možné, že zesilovač autorádia pracuje v můstku a tudíž propojení zemí není zadouci. Linkovym signálem to řešit nelze? Odpověď ber s rezervou, nechť zkušenější  idpoví.

Re: Technický dotaz

Tri veci. 
Máš tam zadné reproduktory a hrajú? Niekedy sú privedené kable aj konektor no je to len predpríprava. Výstup z autoradia tam zapojený byť nemusí.
Za druhé večšinou je to už výstup z mostíka tým pádom sa zapaja do vstupu len jeden z výstupov druhý zostáva volne výsieť. Alebo sa použije prevodný trafák.
Za tretie. V aute Ti bude sub s takým reproduktorom na riť. Doma možno ale v aute sa začína na 12".  Si zober že si robíš sub z reproduktora ktorý nieje o nič lepší ako ten čo máš v predných dverách.

Re: Technický dotaz

Díky za odpovědi. Ano zadní reproduktory mám (MAC 69.3) a přední JBL

Re: Technický dotaz

Díky za odpovědi. Ano zadní reproduktory mám (MAC 69.3) a přední JBL GTO Nemyslím si že by byl dvoucívkový reproduktor ARN165-O9 špatný reproduktor je to asi věc názoru,já sem s výsledkem mojí práce celkem spokojený, měl sem možnost vyzkoušet dvě zapůjčené tuby jednu no-name a druhou pioneer a troufám si říct že výsledek byl přinejmenším srovnatelný ale nechci odbíhat od tématu. Takže by můj problém vyřešil linkový převodník? P.

Re: Technický dotaz

Autorádia mívají koncový zesilovač v můstku.
Výkonové zesilovače pak mívají high signál udělaný tak že oba dráty jsou zatížené odporem 180R aby zesilovač rádia neběžel naprázdno, což ty nepotřebuješ protože reproduktory máš k rádiu připojené a cheš z nich jen odebrat signál pro subwoofer.
Takže ti stačí z každého zadního reproduktoru vzít jen jeden drát, přičemž si budeš muset vyzkoušet jestli + nebo - aby subwoofer byl ve fázi se zadními reproduktory.
Neznám tu výhybku co máš, jestli Hi vstup obsahuje napřed kondenzátor a za ním dělič napětí ze dvou odporů (samozřejně 2x pro 2 pro L+P), tak to můžeš napojit napřímo, maximálě upravíš dělící poměr těch odporů.

Re: Technický dotaz

Ano, výhybka má na high vstupu 2xkondenzátor s odporem a nastavení fáze je vyřešeno přepínačem. Tuto výhybku lze najít pod označením EZK FNL 7030 hx  na EZK.CZ celé schéma na Repromania.Cz.

Re: Technický dotaz

Tento problém jsem také jednou řešil. Nakonec jsem dodělal linkový výstup z autorádia tím, že jsem našel vstup do koncového zesilovače(integráče) a udělal na něj odbočku. Tím dostaneš linkovou úroveň signálu a podle mě je to o dost menší zlo, než snižovat úroveň již zesíleného signálu... Sám jsem to zkoušel a po snížení signálu z reproduktorů to nehraje tak dobře, ono už jen samotné zkreslení koncového zesilovače v autorádiu kazí kvalitu signálu

Re: Technický dotaz

dej sem odkaz na to schéma, nějak je nemůžu najít.
Samozřejmě že kvalita nebude taková jako když upravíš rádio, ale ne každýmu se kuchat pěkný rádio.

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Technický dotaz

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£