Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reproduktory » Tesla V6800 zapojenie výškačov v bedni

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 21 z 21]

(upravil Otas 14. 2. 2015 14:04)

Re: Tesla V6800 zapojenie výškačov v bedni

Aby to bylo stylové a slušně zahrálo pořádné basy + přiměřeně středy, to by ses musel poohlédnout po basácích Tesla ARA 9918 (mimochodem byly v nedávných nabídkách inzerátů na Prodancích). Ale tím jsi tak či tak na 8 ohmech.
Ten ARM je středobas se zdůrazněním kovových středových kmitočtů a malou povolenou výchylkou membrány Xmax (tuším 2,5 mm).
Kdybych měl zavzpomínat na staré časy, tak bych k tomu přidal - vpašoval mezi ty ARV alespoň jeden tenhle tweeter (raději dva): http://www.prodance.cz/apt80.html. Tím jednak ušetříš na shánění těch ARV a za druhé získají výšky pořádné grády. Zvedne se tím impedance každé větve výšek z 12 na 16 ohmů (možná bude potřeba i předřadný odpor, což vše je velice dobré pro jejich přežití) a kondík bude potřeba snížit ze 4 na 2 uF. A kdybych se hodně snažil, tak někde vyštrachám kompletní 5 lety praxe vyzkoušenou výhybku pro ty bedny (i s cívkou) se 4 ARV 168 + 2 tweetery podobné odkazu - ono je vyráběl kde kdo, Fane, Tonsil, originálně McFarlow a další.
S výhybkou v této kombinaci byla bedna vcelku schopná konkurovat EMI 151, ono ta ARA s výjimkou povoleného příkonu strčí basák z EMI do kapsy. Jen je potřebné prodloužit BR na těch Vrábelských "zázracích".
Ale hovoříme o bednách, které měly svůj zenit před 20 lety. Je to sbírka kompromisů, která neodpovídá dnešku, kdy jsou kvalitní, ale podstatně dražší bedny schopné připomínat zvukem výkonné Hifi.

Jinak 4 a 8 ohmů bude znamenat především rozdílně natočenou hlasitost na zesiku, když se dá na 8 ohmové bedně předřadný odpor k výškám (a trochu zmenší kondenzátor) a ve všech dalších nárocích budeme hodně skromní. Lidi jsou hluší.

Příspěvky [21 až 21 z 21]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reproduktory » Tesla V6800 zapojenie výškačov v bedni

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£