Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Smetiště » Náhrada za Nokii E71

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [17]

Téma: Náhrada za Nokii E71

Omlouvám se za téma mimo mísu, ale nemůžu vystát odborníky na fórech o mobilních telefonech. Potřebuji názor normálních lidí a ne adolescentních magorů.
Potřeboval bych nahradit svoji Nokii E71. Nový telefon by měl splňovat VŠE, co můj starý, s tím rozdílem, že by měl být na dvě SIM, mít minimálně 4" display a ještě lépe, umět LTE na 900MHz.
Když to shrnu:
- dual SIM,
- display 4" a více,
- běžnou výdrž minimálně 8 dní, v pohotovosti dvojnásobek (Celá rodina nabíjí ty Androidní žrouty každý den! Když mi začne pípat E71, mám ještě dva dny na hledání zásuvky a nabíječky..),
- funkční GPS s off-line mapami ČR, tedy bez nutnosti připojování k internetu,
- QWERTZ klávesnici, v nouzi opravdu funkční dotykovou (strašně nerad),
- alespoň mírně zvýšenou mechanickou odolnost,
- 3G, lépe i LTE 900MHz síť,
- dlouhé česky psané SMS (bez převodu na MMS) a MMS bez nutnosti připojení k internetu,
- foťák s přisvětlením použitelný alespoň pro dokumentaci,
- schopnost číst soubory MS Office a pdf,
- nějakou tu výměnnou paměťovou kartu,
- WiFi, Bluetooth a USB připojení,
- alespoň primitivní internetový prohlížeč,
- možnost použít MT jako WiFi hotspot pro připojení k internetu (Přiznávám, to Nokia neumí.),
- akceptovatelná cena,
- záruku a servis v ČR
Procházím vyhledávače prodejců MT, ale zatím jsem nenašel nic použitelného.
Je mi jasné, že některé funkce jsou jen otázkou vhodného softwaru, ale i ten musí být pro daný typ mobilu funkční a bez problémů! Nehodlám marnit čas tím, že se budu starat o to, aby mobil fungoval.
Díky za každý nový tip!

Re: Náhrada za Nokii E71

Na mobilmania.cz je parametrické vyhledávání. Když jsem zadala požadované, vypadl mi např. Lenovo Vibe Z2, DualSIM, LTE, 408h pohotovost (aku 3Ah), GPS, ofline navigaci např. Sagit. Na to pořádné pouzdro a nalepit tvrzené ochranné sklo.
Třeba.

Web

Re: Náhrada za Nokii E71

Perfektní vyhledávač, díky!

Re: Náhrada za Nokii E71

Androidí žrouty? Já mám 1800mAh baterku na několik let starým galaxy nexusu s neofiko 5.0 a vydržím bez problému týden. smile Do mobilu bez LTE už bych dneska nešel, podle požadavku na 900MHz předpokládám, že máš Vodoafone, určitě bych se podíval i po 800 MHz a 1800 MHz do města, v budoucnu se bude hodit.
S tou offline navigací bacha, jsou často kompilované a psané dokocne v ASM přímo pro ARM, takže nějaký starý a osekaný ARMy nemusí běžet a stejně tak intely nepoběží jak mají.

Re: Náhrada za Nokii E71

Tak to jsi šťastlivec nebo ho máš vypnutý. Jak v rodině, tak v práci se nikdo nevzdaluje od zásuvky bez ohledu na typ a cenu. Kolikrát si říkám, k čemu je takový mobil vůbec dobrý. V současné době se to strašně vzdálilo původnímu záměru. Každý to používá z 90% pro zábavu a je mu úplně jedno, že si po dni stráveném mimo dosah prodlužováku nezavolá. Podle toho potom vypadá trh.
Ano, je to na Vodafone. Na chatě mám jen GPRS, které běží se závratnou rychlostí 1kb/s. 3G tam není a nebude. Jediný, kdo to tam pokryl je LTE Vodafone na 900MHz. Vzhledem k odlehlosti a řídkému osídlení tam nehrozí žádné další rozšiřování. Mobilní internet ve městě nepotřebuji vůbec a nějaká budoucnost? Každý mobil má jen jednu a to, že do několika málo let skončí v šuplíku. Takže s tím si hlavu nelámu. Bohužel, závislostí na LTE se výběr redukuje odhadem na 3% produkce.
To, co píšeš v poslední větě, je přesně to, řím se nechci vůbec zabývat. Hledám FUNKČNÍ mobil. big_smile

(upravil Jupi 3. 2. 2015 14:03)

Re: Náhrada za Nokii E71

Podla mojich skusenosti je tajomstvo dlhej vydrze android mobilu bez nabijania je vo vyuzivani bezdratovej komunikacie (internetu, GPS, BT, NFC, Wifi, ...).
Staci mat internet zapnuty naozaj iba ked je potrebny a ked malo telefonujem aj moj Samsung Galaxy S4mini vydrzi priblizne tyzden.
Ked mam trvale zapnuty BlueTooth, Wifi, GPS, Mobilny internet, baterka jvydrzi ledva jeden den.
Toto su pravidla, ktore sa snazim dodrziavat pre zvysenie vydrze baterky:
1. Zapinat internet naozaj iba ked ho potrebujem
2. Wifi zere baterku ovela viac ako mobilny internet, cize okrem tahania velkych suborov + multimedia pouzivam iba mobilny internet.
3. vypnuta Automaticka synchronizacia, cize nove maily si skontrolujem iba manualne ked potrebujem.
4. Samozrejme zapnute Setrenie energie.
Robim v IT, takze som za notebookom 12 hodin denne. Nepotrebujem mat paralelne s tym online aj mobil.
Je cool mat mobil stale pripojeny ku niecomu (Internet, Handsfree v aute, GPS na navigaciu), ale treba sa rozhodnut, ci chcem byt Cool, alebo nabijat mobil max. 2x do tyzdna...

Re: Náhrada za Nokii E71

Tak jsem v klidu. Takový mobil, jaký jsem si vymyslel, ještě nikdo nevyrobil. LTE 900Mhz má naprosté minimum mobilů. QWERTZ klávesnici a současně velký display? Tak možná Blackberry za 16k ale pouze jednu SIM. Dvě SIM, hot-spot, GPS a dlouhá výdrž? Tak to ani omylem! Asi vezmu ještě jednu E71, stahnu si dvě k sobě gumičkou a budu mít alespoň Dual-SIM s pořádnou výdrží.
Nechápu, proč musí být mobil s 5" displejem tenký 6mm. Kdyby tam dali trojnásobnou baterku, líp by se to drželo, člověk by s tím nemusel zacházet jako s křehkým zrcátkem a týden v provotu by to vydrželo. Asi jsem z jiného světa.

Re: Náhrada za Nokii E71

Řešim podobnej problem s E52, už dva roky koukám po něčem, co by ji nahradilo, ale zatím nic... asi se budu muset zžít s dotykovým kurvítkem, který odejde dva dny po záruce

Re: Náhrada za Nokii E71

Když si koupíš mrdku a ještě někde v shopu typu alza.cz nebo podobný pochybný shopy který jsou o stovku levnější, tak ano, odejde dva dny po záruce a ani během záruky ho nevyreklamuješ.

http://www.vodafone.cz/telefony/vodafon … t-prime-6/ tohle za ty peníze není vůbec špatnej mobil, super zpracování, má LTE, sice jenom 1 GB RAM, ale dá se s tím nějak žít...

Re: Náhrada za Nokii E71

Tenhle shit že má nahradit legendu E52, nebo E71? To asi né smile

Re: Náhrada za Nokii E71

No, Dohnalíku, zdá se, že jsi nepobavil jem mě. lol
Kidale, ono to neodejde za dva dny. To nejdřív během záruční doby absolvuješ v průměru čtyři záruční opravy, samozřejmě, že bude mít každá jinou příčinu.. Pokaždé jsi měsíc bez mobilu a pokaždé Ti vymění "základní desku", takže vlastně nový mobil kromě plastového obalu. Do kopru to odejde měsíc po vypršení záruky. Obdivuji genialitu těch čínskejch zasran*, s jakou to dokážou načasovat!
Mně E71 vytuhla JEDNOU. A to ani nevím, jak ji mám dlouho. 5 let? Mám původní baterku a nabíjím přesně každý osmý den, aby mi to další dva dny nepípalo..

(upravil Dohnalik 17. 5. 2015 19:21)

Re: Náhrada za Nokii E71

Tak si nechte nokie nebo dělejte kouřový signály. Mám nexus 3 roky, originální všechno, nemám na tom žádný podělaný pouzdra, na beton, asfat, chodík spadl nespočetněkrát, jenou mi vypadl z kapsy na kole, krom rohů na něm není ani škrábanec a nikdy se mi nevysral...kolik z vás používalo slušnej smartphone delší dobu? Že všichni píšete, jak se to hned vysere...nikdy jsem se s tím nesetkal, pokud nepočítám nějaký mrdky za 2 litry...a i tam to bylo jenom jednou...že se vysral USB konektor, ale bůh ví, co s tím ségra dělala.
Že ti vytuhla E71 jednou? Tak ji nenahrazuj, podle toho co píšeš je to vrchol technologické špičky a nikam dál už se nedostanem.

Nikdo z vás nenapsal cenovej limit, jestli koupíte mobil za 4k, tak fungovat bude, ale nečekejte zázraky, dneska je mainstream kolem 6-7k. Pokud si člověk nechce připlácet, tak si kupte novou baterku do nokie, tady vážně jiná rada není. Cokoli vám člověk pošle, tak označíte za strašlivej shit...bez udání důvodu, prostě je to shit, protože nehledám mobil, ale vlastně jsem jenom přišel nadávat na všechno co není můj starej mobil v jiným obalu.

Re: Náhrada za Nokii E71

Kdyby nebyla E52 morálně zastaralá a opotřebená, tak bych ji ani po pěti letech neměnil... jenže dneska už se nevyrábí na kvalitu, ale na spotřebu a navíc dobrej telefon "musí bejt dotykovej vole"... a na to moc zvědavej nejsem. Prošlo mi pár dotykáčů v rodině a musim říct: zlatá 3310 big_smile

(upravil mechanik 17. 5. 2015 21:52)

Re: Náhrada za Nokii E71

Moj samsung galaxi GT-S5360 tiež zažil fakt nepekný pád z bicykla na asfaltovú cestu v slušnej rýchlosti a vôbec to nedopadlo zle. Mobil sa rozletel na 3 časti, zadný kryt, bateria, zvyšok. Telefon skončil uplne na opačnej strane cesty a ostatné časti niekde bližšie. Auto za mnou počkalo než to pozbieram aby niečo neprešli big_smile Prekvapivo odreli sa hlavne 2 rohy zo 4, dalšie 2 sú takmer nedotknuté a všetko ostatné je ako nové, len na displeji pribudli nejake fakt "mikro" oderky. To mám pocit po tej ceste letel asi tým displejom pre to že inak by to odniesol foták ktorý bez krytu trčí. Takže tiež neviem pre čo sa ludia stále stažujú.

Mám pocit že nosnú časť toho telefonu tvorí plošný spoj. Potom je tam hrubý plastový rám po obvode a zadný kryt je z mäkkého plastu takže sa mu nemá čo stať. Fakt šikovná konštrukcia.

Ludia stále na niečo nadávajú ale nikde nevidím že by niekto písal o tom ako staré nokie a sony ericssony mali ten stredný 4 polohový gombík uplne rozheganý, ako tomu už nefungovali tlačítka a mali uplne zodratú farbu takže neboli vôbec čitatelné. Dotykový telefon je daleko kompaktnejší a odpadlo tým mnoho problémov.

(upravil blue 17. 5. 2015 23:18)

Re: Náhrada za Nokii E71

Tak to s hledáním hodně štěstí, telefon co by splnil všechny požadavky podle mě ani neexistuje big_smile.

Třeba chtít vysokou výdrž a velký display = to jde proti sobě. Velkej display strašně žere a navíc dneska každej chce telefon jako tenkou placku, takže prostě není kam tu obrovskou baterii dát. Ve výsledku kapacita baterií nijak neroste, někdy se dokonce na úkor kompaktnosti zmenšuje, ale výkon a display roste a tím i spotřeba. Já to řeším tak, že telefon prostě pravidelně nabíjím, pokud jsem na cestách a nemám kam zastrčit nabíječku, tak mám sebou powerbank. Je to starost navíc, ale tak to prostě je. Fakt je, že E71 je hloupej telefon s mrňavym displayem, není divu, že vydrží 10 dní.

Další věc je velký display a HW klávesnice - jediný řešení je mít výsuvnou klávesnici, jinak ten telefon bude gigantickej, zase na druhou stranu výsuvná konstrukce = telefon bude tlustej a míň odolnej. Co se HW klávesnic týče, tak tam vládne Blackberry, ač doporučit to nemůžu.

A bylo dobrý napsat cenu, protože "akceptovatelná cena" je pro každýho něco jinýho - pro určitý lidi je naprosto normální a "akceptovatelný" mít telefon za 20 tisíc, pro jiný je to vyhazování peněz a nikdy si nekoupí telefon ani za čtvrtinu týhle částky.

Pokud jde o OS, tak moc na výběr není:
- Android určitě poskytne největší výběr aplikací, takže je mnohem větší pravděpodobnost, že existuje třeba offline navigace, která bude vyhovovat. Je to daný tím, kolik těch telefonů na trhu existuje, co nejvíc lidi kupujou a to je právě Android.
- Windows Phone je na tom s aplikacema hůře a konkrétně navigace sou dost idiotský. Mám zkušenosti s Here Drive ("náhrada" za ovi/nokia maps), kde si navigace vymýšlí křižovatky na dálnici a některý silnice to prostě nezná, když někdo na telefon zavolá a běží navigace, tak se telefon kousne a je třeba vyndat baterku (byla to nějaká Nokia Lumia za 3 tisíce s Windows Phone) takže Windows bych určitě nedoporučil a Nokii taky radši ne.  Není to co bejvalo.
- Symbian je starej a z mojeho pohledu mrtvej operační systém a zkušenosti mám takový, že je to dost nestabilní (telefon je třeba pravidelně restartovat, občas vyndat baterku), 4 roky jsem měl N70, teď mám dalších 5 let zařízení s androidem a upřímně mě nechybí ani jediná věc/vlastnost, co Symbian měl
- iOS nepřipadá k úvahu, protože iPhone nesplňuje snad ani jeden požadavek big_smile

Ve výsledku vidím dva scénáře:
1. nechat si aktuální telefon big_smile
2. koupit nějakej android, rok na něj nadávat a následně si zvyknout

Co se výdrže týče, tak je mnohem lepší s telefonem o zem neházet. A pokud takovou potřebu máte, tak je řešením gumovej telefon big_smile něco jako... http://www.thehindubusinessline.com/multimedia/dynamic/01969/BL26_IT_SXTREO_1969693f.jpg

Běžný používání by měl jakejkoliv smartphone přežít, prostě se musí dát pozor na display, kterej je mnohem křehčí, protože je tam sklo navíc je mnohem větší, než u hloupýho/old-school telefonu.

Re: Náhrada za Nokii E71

Narazil jsem náhodou na své staré téma, tak bych se měl vyjádřit, jak jsem vše nakonec vyřešil.
- Pořídil jsem si neomezený tarif, čímž odpadla potřeba přístroje na dvě SIMky.
- Koupil jsem LG G3, což je velmi dobře vybavený kousek a v létě 2015 to byl již výprodejový typ, takže za přijatelnou cenu.
- Zamontoval jsem ho do pevného (a bohužel těžkého) pouzdra Love Mei. Z toho jsem ovšem musel vydloubnout sklo, protože dvě Godzilla skla na sobě způsobila, že mobil přestal být dotykový..
- Sklo pouzdra nahradila fólie.
- Výdrž původního 3Ah akumulátoru byla jeden den, bez používání dva. Tedy dle očekávání. Vyrobil jsem si tedy na zadní stěnu "bouli", kam se vešly další 3 akumulátory o kapacitě 4Ah. Dostal jsem se tedy na 15Ah. Očekával jsem, že mobil vydrží 5x déle nebo malinko víc. Díky podstatně nižší zátěži článků se však výdrž prodloužila na 10 dní. (100% až 15%)
- Díky tomu, že pouzdro je hliníkové, značně se zhoršila citlivost GPS antény. V zástavbě se prakticky nechytne. To ještě musím vyřešit buď vyřezáním díry do plechu v okolí interní antény nebo zkusím zezadu nalepit malou keramickou.
- Teď jen doufám, že mi to jednou neupadne na palec.. big_smile

Re: Náhrada za Nokii E71

Již dlouho řeším podobný problém. Mám doma dokonce 2 kusy E-52 se kterými jsem byl spokojený, ale obě mají stejnou závadu - nenabíjejí baterii přes mikroUSB konektor. Nevíte jestli se tato závada dá levně opravit, tak aby mělo smysl telefony dále provozovat. Následně jsem zjistil, že telefon potřebuji jen na telefonování a jediný další požadavek byl připojitelnost do handsfree do auta. A tady nastal problém. Začal jsem od nejlevnějších telefonů s bluetooth. Ale když měl dříve telefon bluetooth, tak fungoval v autě, dnes to již neplatí a musí mít jakýsi "vyšší" standard tohoto systému a nikdo pořádně neví jaký. Nakonec jsem po všech těch různých telefonech, z některých jsem už měl málem mozkovou příhodu (Samsung 550 - 3 x jiný kus, stále stejná závada, která se ovšem projevila až po týdenním bezchybném provozování- po přihlášení do auta restart telefonu a požadavek na PIN - týden každý kus fungoval bez problémů a poté vždy stejná závada - neodstranitelná. Teď jsem objevil Nokii 222 a ta "telefonuje" i přes handsfree, tak zatím spokojenost vč. výdrže - cca týden.

Příspěvky [17]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Smetiště » Náhrada za Nokii E71

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£