(upravil dbmax 29. 3. 2016 15:29)

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Áno tú stránku mikesound.co už poznám, páči sa mi a pekné veci vyrába a tiež tam použil 15XA38Nd na odposluch, aj menšia varianta 12XA30Nd je ešte lepšie frekvenčne vyrovnaná ale tam bude určite chýbať spodok. Ono výhodou takého koaxu je to, že výškač aj bass sú v jednej rovine, čiže teoreticky by mal byť najlepší posluch a vtiahnutie poslucháča do centra diania.

Web

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Pokud jde o domácí použití, tak tam bych se ani té 12" nebál. Občas když natáhnu do obýváku 12" kompakty s Deltou 12A, nemůžu si na nedostatek basů stěžovat... a to není ta delta kdovíjaký reprák. Jasně... nejde nijak šíleně nízko, ale doma si člověk může dovolit tomu trošku pomoci EQ. Co se koaxů týče (nevím jak jsou na tom teda teď přesně tyhle Beymy cenově), ale líbí se mi i ty od RCF, případně vyšší BCčka, s hornou pro HF driver, čili bez ovlivnění pohybujícím se kónusem středobasu, což údajně zvyšuje zkreslení... ale narovinu říkám, že nedokážu říct, jak výrazný bude rozdíl mezi koaxem s hornou a bez.

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Koaxy jsou na domaci poslech moc fajn. Jediny problem bych videl v nedostatku basu, ktery se da vicemene dohnat ekvalizaci. Pod 100hz to hodne pada. Co mi vychazi cenove prijemne jsou BC 12CXT s original vyhybkou, kus za 5000. Mam ctyri v odposlechach. Jak vychazeji Beymy netusim. Chce to nekdy si poslechnout.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Dovolím si sem vložit svou nedávnou zkušenost se cca 30let starým širokopásmem 12".
Dostal jsem se k němu úplnou náhodou a vzhledem k tomu, že je bohužel jen jeden, udělal jsem z něj bednu známému na chatu ke kulečníku. Co se týče zvuku: a) nedostatkem basů to určitě netrpí b) poslouchá se to moc dobře c) největším nedostatkem je, že není i druhá bedna, to by byl teprve orchestr. Všechny žánry to hraje pěkně. Po měření, návrhu a doladění "podle ucha" vyšel jednoduchý filtr.
Nechtěl do toho moc investovat, protože tomu nevěřil. Opět nízkonákladový projekt, který jsem tu pouštěl (spíše pro zajímavost) několika lidem a lituju, že jsem si jejich reakce netočil...a ten pro koho jsem to dělal po pár dnech poslouchání u sebe doma prohlásil, že se mu to na chatu vozit nechce. smile Takže za mě PA či širokopásma doma jsou OK (samozřejmě je to věcí vkusu a uší každého z nás)

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Tak ona většinou vyhýbka pro širokopásmo vlastně v principu není vyhýbka... a uplně si neumím představit, jak rovnat charakteristiku širokáče podle ucha, ale dejmetomu že to nějak vyšlo wink
A jak jsem psal výš a souhlasím... určitě bych se doma nebál toho že 12" nedá na spodku dost... a je vcelku jedno jestli je to koax nebo klasický dvoupásmo. Je jasný že v maličkym monitoru nebude basů kdovíkolik, ale v dostatečně velký bedně to zahraje.

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Zrovna doma poslouchám koax Fane DX10. Mám origo vyhýbku z Prodance a driver Selenium D210Ti. Zezačátku jsem byl zklamán vejškama, pak jsem vyhrabal drivery Peavey 22XT a náhodou měli také závit. Zkusil jsem je a rozdíl velkej. Trochu jsem si to vyekvalizoval na DSP a jsem spokojenej. V porovnání s klasickým osazením je ten Fane muzikálnější a přirozenější na poslech. Za ty peníze dobrej reproduktor.

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

Shodou okolnosti se mi dostal do ruky stary koax Eminence PS12-2008cx. Na onternetu o nem neni nic, leda ze ma 200w a snad 98dB citlivost. K tomu se mi valela doma vyhybka pro D220/16ohm a Kappu15LF. Kupodivu to dohromady hraje smile Ale  z technickyho hlediska je to prasecina, takhle to kombinovat od oka.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: Profi 2-pásmo s 12" bassom

ondra.klofat napsal:

... a uplně si neumím představit, jak rovnat charakteristiku širokáče podle ucha, ale dejmetomu že to nějak vyšlo wink

Rád upřesním (byť jsem to psal). Změřil jsem to a v Xoveru "narovnal" paralelním RLC výraznější středové pásmo.
Podle ucha, při subjektivním zhodnocení a při týmovém poslechu smile, jsem přizvednul trochu výšky.
Tahle sranda má jediný účel, zpříjemnit mu pobyt u kulečníku. Když účel splní a bude dělat radost, já budu rád taky...