Re: Televize do 15 tisíc

Thomas napsal:

Díky za názory chlapi smile
Nároky... nevím jestli jsem náročnej, ale když už něco kupuju, tak ať to stojí trochu za to. Já se nějak podvědomě držím toho Panasonicu, protože jak tchán tak můj otec mají Panasonic Vieru už skoro deset let a nebyl s nima jediný problém. ..

Řeknu takto. Vždycky jsem byl zastáncem značek. Moje tvrzení: "Nemám tolik peněz, abych si kupoval levné věci" se ukazuje např. na mým 7 let starým notebook za který jsem dal 55k. I když měl výpadek tak opět jede. A v Dock-u si chrochtá vesele. Battery pochopitelně v prdeli, ale s tím se musí počítat.
Sony - přehrávače, elektronika atd. super, televize problém. I v minulosti odcházely Sonky jak na běžícím páse a nebýt kámošů tak televize co jsem kdysi kupoval (55 cm) by už "ležela" někde na směťáku. Vedle v pokoji hraje a je to vlastně taková má "tichá" kámoška a nedám bez ní ránu. Ano je to kysňa, ale už jsem si zvykl a i když jsem vyvíjel tak jsem ji měl nalevo vedle sebe. Ale Sony asi nebrat. S obrazem je to všelijaké. Jo, abych nezapomněl. Přehrávač co mám doma přehraje pomalu i bochník chleba. big_smile Ta mechanika je nezničitelná.
Panasonic - Profi kamery apod. věci pomalu nejlepší na světě. Mnoho studií je používá. Televize? V pohodě. Další televizi co jsem kupoval po Sony byla 82 cm 16:9, 100 Hz Panák. Těšká jak kur*a a na přenášení potřebujete dva lidi, ale jede a nikdy žádný problém. Vypalování? Blikání atd.? Nic. No problém. Prostě klasika CRT.
Poslední co mám je 50" Panák Viera Neo 2D. Obraz? Paráda. Problém? Jak už jsem uvedl, statický obraz. A hlavně si musím furt hlídat pruhy nebo Loga. To, že to mají ošetřené je trochu kec. Jinak na ni hraji docela dost a žádný problém.
Ostatní firmy - Tak tam bych doporučil konzultaci s mým kámošem co těch televizí otočil tunu. Vždycky vybere nějakou v akci, LCD, Plazma atd. Chvíli pohoda a po půl roce blik a konec, mrtvola. On je televizní maniak a tam televize jede Non Stop. big_smile Říkal, že mu to dělají snad naschvál. Když jsem mu řekl moje rčení tam mi řekl, že tolik peněz nemá. OK. Kolik problémů a kolik na tom prodělal pochopitelně neříkal. Ale já mu to neberu. smile
Pochopitelně, pokazit se může cokoliv a taky se to děje. Kurví*ka jsou snad všude, ale je třeba to dělat jak další kamarád: "Kupuj si věci podle toho zda máš peníze na opravy". A dělá to hlavně u aut. Znám plno lidí co si koupí starší Audi-nu a opravy to je opravdu zábava. A např. Meďouři, hlavně ti starší to je na vlastnictví benzinky. Ale hlavně, že jsou happy. big_smile Tedy tvrdí to. Já auto nemám, protože mi ho ukradla žena, ale na druhou stranu si říkám: Super, těch peněz, těch problémů co jsem měl. Nedokážete si představit jaká je to úleva. Pozorovat ty lidi jak řeší sníh, šutry co jim ničí lak atd. Autobus a vlak mi snad nikdo nevodře. big_smile A i když, ta co je mi do toho.
Nicméně, abych nebyl Off Topic tak televize na filmy je super. Čím větší, tím lepší. Pro mě je opravdu 50 palců už málo a tak pokukuji po projektoru. A vyhlídl jsem si nějakého Soňáka 4K 3D a tam už se to 3D uživí. Prostě i to 3D chce své.
Problém je, ale to, že výrobci berou 3D už jako standard a tak bych to moc neřešil. Spíš bych se díval na značku a hlavně obraz. Na ten budete čumět a nevím jak vy, ale oči jsou pro mě tím nejcennějším a tak jim prostě dopřávám.
A jen tak naokraj. Kupoval jsem si sluneční brýle do auta za 10k a nevěřili by jste jaká je to bomba. Jaro, léto, podzim, zima. Žádné odlesky, nic. Na televizi to není, ale ven bych bez toho nevylezl. A super je, že se samy zatmavují. Vím, že to co tady plácám je opravu OT, ale já miluji technologie a každou novinku vysloveně žeru. Ale při výběru si dávám majzla na to jestli to využiji. Tam musí rozhodovat poměr cena/výkon. I když ... smile

@PavelTl: Já se nepřu. Už je to nějaký pátek co jsem dělal pro Panasonic, co sídlil v Eslingenu. To, že jsou ty desky Čína je logické, ale elektronika se dá vyměnit a stojí to "pár" šupů. Ale obrazovka? Tam je to horší. Co vím tak měl Panasonik své fabriky a kdybych tam nebyl tak tomu nevěřím. Ale doba se mění, takže se nechci hádat.

Web

Re: Televize do 15 tisíc

Ta oprava ad kondíky je fakt. Není to dlouho, co přišel tchán, že mu nejede TV (Plasma Samsung). Vůbec nešla zapnout.
no a vzhledem k tomu, že byla po záruce tak jsme ji otevřeli. Ve zdroji tři kondenzátory kaput. Po výměně TV jede jako dřív.
Cca 60kč. Ta LG co mám má prý 2.1 zvuk. Na to jak je placatá to fakt hraje i dole. Mám 120cm uhlopříčku a některý SD programy s  nízkým bittrate jsou katastrofa, ale HD nebo bluray (i ripy) jsou pecka!

Re: Televize do 15 tisíc

SD je problém u LCD. Jak začaly LCDčka tak se na to nedalo dívat. Dnes už je situace lepší, ale občas člověk narazí na nějakou ludru. Rychlost je taky kapitola sama pro sebe. Todle jsem v životě nezažil. Proto mě docela štve, že to Panasonic s těmi plazmami zabalil. Ale snad dostanou rozum. Svého času byla podobná situace s IPS u notebooků. Poslední bylo T60 od Lenova a pak se zavřela voda. A dnes se situace lepší a lepší. A taky jsem brečel, že jsou v marketingu osli. Oni tam zůstali, ale zákazníci si prostě řekli co chtějí. Je to vlastně ze vším. Lidi si neuvědomují jakou mají sílu. Prostě příjdu do obchodu, mám prachy, tak si vybírám. Nemají? Jdu jinam. Nechtějí mi vyhovět? Jdu jinam. Ano můžete namítnout, že je to moc neštve. By jste se divili. Napsal jsem dopis do České spořitelny, že mi změnili tarif a čekal jsem nulovou odpověď. A nechápal jsem, za hodinu, podotýkám v neděli jsem měl sáhodlouhý dopis s vysvětlením.
Toto jsem v minulosti zažil i u jednoho borce co se jmenuje Zvoník (ve Frenu známý prodejce) a ten měl s úvěrovou společností domluvenou nějakou vyjímku. Vymázli mu to asi omylem a měli jste vidět to tóčo. Prostě se nám omluvil, ať počkáme, že to zařídí. A zavolal tam a nechápal jsem. Řekl, že chce okamžitě mluvit s šéfem té banky. A po tom rozhovoru, za 5 minut produkt zpět. big_smile Jasně, že toto už je extrém. Ale lidi kolikrát dělají hlouposti a svým nákupem se defakto prodejci nebo výrobci omlouvají. Nechápete? Bohužel je to tak. Už to, že si člověk řekne, že toto ne a toto ne, aby ušetřili je ukázka toho, že je něco blbě. Řekněte mi, že máte radost z toho, že si koupíte výrobek za pár šupů s tím, že to nemá to co jste chtěli? Já tedy ne. Asi jsem blbý, ale když mám prachy, jako, že teď je to všelijaké big_smile tak si dokáži neuvěřitelně vybírat. A takový nákup si vysloveně užívám. Příkladem budiž to, že jsme na nějaké televizi v datartu s klukami hráli hry. big_smile Nevěřili by jste jak si tu televizi vyzkoušíte v reálu. A k čemu by tam ty televize asi byly vystavené? Na obdiv prodavačům? Houby. Takže rada. Vezmi nějaké horší DVDčko s SD, pak nějaký Blueray s něčím rychlým akčním a hurá do prodejny. A klidně tam buď i půl dne. Pokud tě vyhodí tak bych jim při odchodu řekl, že jsi uvažoval, že utratíš větší obnos např. 6 ciferný a uvidíš jak budou prodavači s psychikou v pr*eli. Oni totiž mají za každou prodanou televizi nějaký bonus a todle by je docela štvalo. big_smile
A hadry? Co je ti kua do toho. Si myslíš, že budu kupovat televizi v kvádru? big_smile Prostě se maskuji. big_smile Za rohem mám limuzínu i s řidičem a nechci vypadat jako hogo fogo. lol

Web

(upravil zuki 12. 1. 2015 18:57)

Re: Televize do 15 tisíc

Od Sansungu jsem nedávno opravoval dva set-top boxy ( asi 8-10r. staré) a závady samozřejmě ve zdrojích, kondy na malé napětí (bez rezerv) a s velkým ESR (hřály se až se vyhřály...). Po přeosazení kondů a vyvrtání (zespoda) pár direk na lepší proudění vzduchu v krabičce OK. Předtím funkční dirky jen zezadu, takže většina zdrojové části se skoro nechladila...

Ale taky mám LG TV rekordér s dvěma HDD (stál něco kolem 10tisíc) a celkem s věkem taky blbne... Shodí ho do "zaseknutí" každá statika, někdy delší provoz a někdy náhodně...  Taky občas blbne u HD-TV stanic, že se po chvilce hryzne... Lehce jsem to skouknul, ale žádný "opticky" viditelný problém a žádná neočekávaná napětí u IO jsem nenašel. Ale neměl jsem to na skopu...

Takže kvalita jde (asi všeho) zatím spíše dolů než nahoru... Viz bojler od TATRAMATu, který mi nedávno odešel  (prorezl) 3týdny po 5-ti leté záruce...

Re: Televize do 15 tisíc

LG ani mi nemluv. Mám doma 3D LG přehrávač. Je cca. 2 roky starý a to co si s ním zažívám by vydalo na knihu. Už od novoty chrčel. Tak jsem to rozdělal a v blízkosti takového sranda chladiče snad z alobalu byl větrák. A síťový kabel se o něj opíral. Tak jsem to nějak odtáhl. Není to nic moc, ale účel to plní. 10k aktualizací a co chvíli se sekne. Nemluvě o tom, že se prostě rozhodl, že nebude pálené Blue Ray číst. Což mě docela naštvalo. Celou dobu no problém. Nabíhání mechaniky při startu kapitola sama pro sebe. 3 minuty šedý obraz a na potřetí se to chytne. Můžete dělat co chcete. Na ovládač nereaguje.
Vedle toho x roků starý DVD přehrávač Sony. Ten už zažil. A přehrává vše co se tam strčí. Jediné co to neumí je DivX a podobné hlouposti. Což mě na jedné straně štve, ale buď používám malinu a Flash-ku a nebo jedu z té tuny DVD z PNS. Svého času jsem kupoval co mě napadlo a mám doma tu nejlepší klasiku. A za pár korun. 50 kč/kus. Nebýt těch pitomých hlášek o kopírování legálních DVD tak jsem happy.

Ano Panasonic umí taky přehrávat filmy, ale. Ten "blbec" umí jen svůj formát disku, což mě docela problém, protože já s disky furt cestuji. Wi-fi? Dongle v ceně Maliny i s obalem a nebo levného přehráváče, takže kašlat. Navíc vím, že Wi-fi je nahouby u většího bitrate, takže raději Ethernetový kabel. To je další věc na kterou bych si dal u televize majzla. Zoom. Musí to umět Zoom po malých částech jinak je to nahouby. Toto umí ten LG přehrávač, díky bohu. To je pravě taky věc co mě štve. Je sice krásné, že umí Panák Youtube, ale sami víte jaký je tam formát a televize to prostě neumí. Proto mám raději přehrávač zvlášť.
Co se týče internetu na televizi tak to neřeším. Už jste někdy dělali s internetem na Samsungu? "Simple Clever" prostě na vraždu. Toto přežije jen masochista. Nemluvě o tom, že se nějak moc nemluví o vypalování LCD televizí. To jste možná nevěděli, ale já jsem to viděl na vlastní oči a nechápal jsem. Jak to do háje dělají, že LCD má podobný problém co Plazma. hmm
Někdy mám pocit, že ti výrobci ty televize doma ani nemají, protože by toto vůbec nepouštěli na trh. Ale nebudeme si nic namlouvat. Dělal jsem software pro velké společnosti např. Nokia (telefony, mobilní sítě), Sony (telefony) a nechtějte vidět to pozadí. 10 mega security, aby člověk někde něco nepípl a telefony šrot. Ale co "našinec" to koupí. Už chápu proč to lidi furt mění. Já mám teď Sony-Ericsson z roku 1,2 a má to super foťák, umí to přehrávat muziku a hlavně telefonovat. A naposledy mi to spadlo na bazéně na dlažbu a telefon ani škrábanec. A podotýkám, že obal neřeším. Pochopitelně jsem zapomněl dodat, že to není smartphone. Kámošce spadl Samsung na koberec a umřel. big_smile Pochopitelně i s fotkami a telefonními čísly. I když jsem ho připojil tak byl prázdný. Byla docela nešťastná. Ale co hlavně, že má na telefonu Facebook. big_smile

A jen tak na okraj. Whirpool. Mám doma Mikrovlnku, 15 roků, stála balík a furt jede. Vedle pračka, druhý buben, hlavně, že má šestý smysl. To je asi ten šestý smysl, že upadne buben. big_smile Rezavění raději ani neřeším. Mám druhé "víko" (originál) a za rok je rezavé. Ve svém okolí sleduji trend "kvality" praček a 2 roky a tadídádídá. "Tchýně, tchán" mají třetí pračku za 6 roků. Když jsem jim řekl ať si přišetří na něco lepšího tak jsem byl za blbce. Jenže co je vlastně lepší? hmm

Web

Re: Televize do 15 tisíc

Mám deset let pračku Fagor, jede pořád. Dobrý kup. A to stála asi sedmičku.

Re: Televize do 15 tisíc

Tak si ji hodně hlídej a buď na ni hodný. big_smile Bohužel tak doba je pryč. Naši měli taky tatramatku 15 roků a v pohodě. Nemluvě o tom, že jsem měl ledničku 10 roků a to jsem ji koupil za 500kč od souseda, kterému ležela ve sklepě. big_smile Docela mi bylo líto když jsem se s ní loučil. Jela celou dobu. To samé platilo i pro vířivé pračky. To bylo nesmrtelné. Sice občas tekly, ale po těch x desítek let se tomu ani nedivím. Dnes? Raději nemluvit. Pořád lítám a vypínám vodu páč ta Whirpoolka za 15k se už x-krát rozlila. A i když jsem ji rozdělal tak jsem nenašel nic. To mi prostě hlava nebere. hmm

Web

(upravil mechanik 12. 1. 2015 22:38)

Re: Televize do 15 tisíc

Trochu dosť OT.

xmarek napsal:

A jen tak na okraj. Whirpool. Mám doma Mikrovlnku, 15 roků, stála balík a furt jede. Vedle pračka, druhý buben, hlavně, že má šestý smysl. To je asi ten šestý smysl, že upadne buben. big_smile .... Jenže co je vlastně lepší? hmm

To som sa fakt zasmial big_smile big_smile

Ľudia si za to môžu sami, svojou blbostou. Keby vždy velká väčšina nekupovala to najlacnejšie tak by sme na trhu mali stále kvalitné výrobky a žiadna China by sa nikdy neuchytila. Čo asi tak čakať od TV ktorá stojí ako 2-3 väčšie nákupy potravín v tescu?

Kúpu TV konkretne riešil môj otec po tom čo po fakt mnohých rokoch odyšla CRT OVP, ktorá by sa ale určite ešte dala opraviť... Pri kúpe novej sa dozvedel že tie dnešné LCD TV nič nevydžia a bežne sa pokazia už po 2-3 rokoch. Bohužial asi žiaden High End medzi TV neni. Tak sa na kúpu TV vykašlal a aj s manželkou na miesto toho počúvajú HiFi ktoré som im kompletne postavil big_smile Správy si pozrú cez internet a film stiahnu na PC. Uprimne "celá prdel" neplatených programov stojí aj tak už uplne za prd a človeka to dokáže akurát nasrať. Som rád že som ušetrený tých trápnych reklám a rôznych tupých relácií. Filmy boli proste len podpriemernej kategorie. Prekvapivo im/nikomu TV nechýba a o kúpe sa ani neuvažuje.

Ekonomiku je potrebné nejako držať a ked nepríde žiadna menšia katastrofa ani vojna ktoré by všetko so sebou vzali a tým ju znovu nakoply tak je potrebné aspon výrábať výrobky ktoré vydžia tak maximálne 5 rokov. Ono je to ešte o dosť efektívnejšie big_smile

(upravil cestmir 12. 1. 2015 22:52)

Re: Televize do 15 tisíc

mechanik napsal:

Uprimne "celá prdel" neplatených programov stojí aj tak už uplne za prd a človeka to dokáže akurát nasrať.

Je to len a len o osobných preferenciách, sračky nikto nikoho počúvať/pozerať nenúti. U nás potreby vcelku pokryjú verejnoprávne kanály (STV 1/2, ČT 1/2) + správy + Discovery a pod. Komerčné TV aj FM stanice v snahe o zachovanie duševného zdravia cielene obchádzam.

Väčšinu času potom TV funguje ako zobrazovač pre videá z kompu resp. Androidieho playera. PDP Panasonic, zatiaľ po 6r prevádzky bez najmenšieho problému a po doladení stále s veľmi príjemným, nenasieracím podaním obrazu.

Re: Televize do 15 tisíc

Discovery sme nemali v ponuke programov zdarma. STV1 na to bola dobre čo sa týka reklám a podobne, tým to tak končilo.

Re: Televize do 15 tisíc

OT neřešte. Spotřebič jako spotřebič

Mj. Lidé si mohou sami.... Samozřejmě každý chce za málo pěněz hodně muziky... ale myslím, že jsou i lidé, kterým se rozbila ta dvacet let strará telka nebo cokoliv jiného za velký peníze a teď se nestačí orientovat v tom co vlastně koupit? Dříve mnohonásobek platu a teď vlastně za jakoukoli cenu spotřebka co se za chvilku posere. Do toho ekonomika " krize " a průser je na světě. Poctivě už se dnes nic asi nevyrábí, nevím.

Šťastní to lidé smile Ale já třeba rád koukám na Prima Zoom. Satelitu nemaje, tak vybírám jen z toho co chytnu. No a nebudu koukat přeci na monitor big_smile

Re: Televize do 15 tisíc

Hodně OT

@mechanik: Já televizi mám a nemám. Nemám televizní signál. Ne, že by to nešlo, ale prostě nepotřebuji sledovat zprávy a něco co mám doma na DVD, BlueRay nebo si stáhnu z netu. Navíc já mám rád např. britské sitcomy a ty se pouštějí s bídou na ČT2. Např. Black Adder, Black Books, Red Dwarf, Monty Python atd.
Upřímně já si poslední dobou rozumím spíš s tou starší generací. Oni jsou jiní. Příjde mi, že jsou nějak smíření s životem. Na druhou stranu mi mnozí příjdou jak bez života. Chodí na hřbitov, nějak chodí od ničeho k ničemu. Vidím to v rodině své dnes už bývalé přítelkyně. I ona je taková mrtvola. Já potřebuji život a televize mi ho prostě nedá. Je to takové virtuální medium a to samé platí i pro Net. Tady píši a i když si píši mnohdy s lidmi co znám tak je to jiné. To samé i telefony. Kdyby záleželo na mě tak to zruším. Lidi to prostě už všechno nějak přehánějí. A výrobci? Oni za to nemůžou. To trh, zákazníci. Proč Panasonic zrušil výrobu plazem. Zákazníci chtějí, aby bylo všechno levné, pokud možno zadarmo. Spočítali jste si někdy výrobní náklady na "obyčejný" zdroj co je např. v plazmě? Já jsem na to koukal a nechápal jsem. Za to se to prostě nedá vyrobit. A u audiu to platí taky. Když někomu řeknu, že jsem dělal ty a ty věci, pájel 8 hodin, programoval, učil se x let tak řeknou co. To je drahé, a ten rozdíl stejně neuslyším. A v tom je to. Oni si rovnou řeknou co od toho chtějí: "Nekvalitu". Já miluji kvalitu a v Hi-fi neznám bratra. I když jsem blázen, ale chci mít doma sestavu za x miliónů korun. Ano někdo řekne, že jsem idiot, že na to nevydělám atd. Ale i kdyby, přát si to snad můžu?
Zajímavé, že kdykoliv jsem si stanovil co od různé věci chci tak se jak zázrakem někde objevila. A stejně tak to platilo např. i pro ten Panasonic. Prostě chtěl jsem 50", FullHD, 2D za rozumnou cenu a se skvělou obrazovkou. A přišly slevy a bum, měl jsem televizi a spokojenost. Když jsem špekuloval nad cenou tak to dopadlo vždycky blbě. Zničených věcí za x desítek tisíc korun. Kdybych tady měl psát co jsem v audio zničil než jsem se dohrabal k těm svým transportům a DACům tak nechápete. Můj taťka říká, že je to o snění. A věřte nebo ne, má pravdu. Já k tomu říkám: "Makejte, přejte si a budou při Vás stát všichni Bohové". A kdo ví, třeba jednou ukecám vedení Panasonicu, aby změnili názor. Myslíte, že to není možné? big_smile
NIC NENÍ NEMOŽNÉ, TOYOTA wink Víte třeba jak zašli vyrábět Japonci své auta? Kopírovali a pak to vylepšili. A stejně tak to platí i u výrobců televizí. Kluci ve vývoji nedělali nic jiného než se dívali na konkurenci a psali si co je špatně a co dobře. Dnes je většina z nich ve vývoji jiných firem. Vím, ale, že oni se nezměnili. Jsou pořád stejní, navíc mají větší vědomosti. Jde o pouze o to je nějak spojit dohromady. Teď je taková doba na houby, ale věřím, že se to změní. Jak už jsem uvedl, sami výrobci jsou před otázkou co dál. A život se žije v sinusoidě. A nyní jsou docela v prd*li. Trh je nasycený, není už co vymyslet, konkurence šílená. V tomto okamžiku to balí pomalu i Číňani. Víte co např. způsobí ten dolar s Čínou?
Loni jsem kupoval za 21 kč/ dolar a zdálo se mi o čertech. Díval jsem se na kurz a nechápal jsem. Nevím jak vy, ale mít peníze tak počkám. Ceny poletí nahoru. A za jeden den je to na Euru 0,4 kč. Když to tak půjde dál tak to může být např. za deset dní desetkrát tolik. Šílené? Myslíte si, že straším? Možná ano, možná ne.

Web

Re: Televize do 15 tisíc

Marku? Co to máš za matroš? big_smile

(upravil Kritik 13. 1. 2015 20:11)

Re: Televize do 15 tisíc

Že by Japonci kopírovali auta a pak je vylepšili, to nemyslíš vážně?

Web

Re: Televize do 15 tisíc

https://en.wikipedia.org/wiki/Automotiv … y_in_Japan

Cars built in Japan before World War II tended to be based on European or American models. The 1917 Mitsubishi Model A was based on the Fiat A3-3 design. (This model was considered to be the first mass-produced car in Japan, with 22 units produced.) In the 1930s, Nissan Motors' cars were based on the Austin 7 and Graham-Paige designs, while the Toyota AA model was based on the Chrysler Airflow. Ohta built cars in the 1930s based on Ford models, while Chiyoda built a car resembling a 1935 Pontiac, and Sumida built a car similar to a LaSalle.[3][4]

(upravil Dohnalik 13. 1. 2015 10:59)

Re: Televize do 15 tisíc

To je ale o japoncích poměrně známá věc...oni vždycky něco vezmou, zjistí si o tom tu problematiku a vylepší si to.

Re: Televize do 15 tisíc

Tak já nevím. Renovujeme brzdy - v TRW, a děláme tři sta typů. Japonské brzdy, to je z hlediska složitosti něco naprosto příšerného. A pak Frantíci, ti taky dovedou vynalézt věci, a Švédové, Saab například. Nejjednodušší je koncern.

Re: Televize do 15 tisíc

To že se dneska většina věcí rozsype těsně po záruce nemá ani tak moc společného s nekvalitou, ale s programovaným zastaráním. Výrobce při výrobě už naprogramoval jak dlouho má výrobek běžet než se rozbije. Důvod je prostý, výrobce potřebuje prodávat stále nové výrobky a musí si pro mě zajistit odbyt.
Naštěstí některé věci lze poměrně levně opravit a zas poběží k plné spokojenosti uživatele, ale ne výrobce.
Ti výrobci kteří vyráběli draze, ale kvalitně byly časem buď převálcovaní, nebo se přizpůsobili.

Na číňany nekvalitu moc neshazuj, ti vyrobí co si zaplatíš. Od naprostýho šuntu někde v manufaktuře, po špičkovou kvalitu na západních technologiích. Jenže nejvíc na odbyt jde to levné.
Pravda trochu mají problémy s čistotou materiálů, levně popírují kde co  - prostě dělají čím se dokáží uživit. A hlavně dělají to na co je poptávka.

Obávám se že jsme se stali spotřební společností, které nejde o kvalitu, ale jen pouze o kvantitu. A budeš se divit začalo to v době kdy o čínských padělcích nikdo nevěděl. Někdy před 100 lety v Americe byla prvním výrobkem s programovým zastaráním obyčejná žárovky, kdy kartelová dohoda stvrdila že se nesmí vyrábět s životností přesahující 1000 hodin.

Vždycky si vzpomenu jak kamarád někdy před deseti lety když ještě u nás osazovali desky na japonských strojích říkal že jedním z parametrů linky bylo za jak dlouho se mají rozpadnout pájené spoje. Dnes už jen osazují čínské desky špičkové kvality do šasí.

Re: Televize do 15 tisíc

Tak díky za názory atd.  Televizi už mám tak měsíc doma a vyhrála to http://www.datart.cz/-3D-Full-HD-LED-te … or-reviews za vcelku příjemných 13 kolíků.  Jsem velmi spokojen. Obraz krásný - až jsem si musel zvyknout, že všichni tak krásní v televizi doopravdy nejsou big_smile Opravdu detailní. Stíhá bezproblémově rychlé záběry, akční scény sport apod. Ovládání vcelku jednoduché - jde o zvyk. Chvilku jsem bojoval s touch padem na ovladači, ale jde taky asi o zvyk. Uvítal jsem že televize umí udělat obraz z 2D do 3D. Sice to není to pravé ořechové, ale co čekat. Zato natočené filmy ve 3D stojí za to.  Měli jste pravdu - na 3D by to sneslo klidně ještě větší obrazovku, ale nechtěl jsem za to dávat 20 tisíc. Sednu si prostě blíž smile Jediná výtka je snad zvuk jak z prdele. To se soudruhům moc nepovedlo a nebo jsem zhýčkán stereem a zesilovačem.  Mluvené slovo ujde, ale hudba nebo akční scény filmů jsou příšerné.
Takže za mě 1 mínus.
Uvidíme ještě, jak dlouho vydrží smile