(upravil Thomas 11. 1. 2015 17:29)

Téma: Televize do 15 tisíc

Zdravím chlapi.
Předpokládám, že dost z Vás má doma i dobrou telku a máte nějaké zkušenosti co stojí za to a co určitě nekupovat. Dal jsem si limit max 15 tisíc, víc za to nedám - nejsem televizní maniak, ale když už nad tím tak přemýšlím, tak bych rád aby byla i 3D. Velikost obrazovky hraje jistě velkou roli v ceně. Rozmýšlím mezi cca 106/8 a těmi kolem 120cm. Sedím od ní tak dva a půl až tři metry.
Zalíbila se mi tato
http://www.datart.cz/-3D-Full-HD-LED-te … S640E.html

Ovšem žena někde chytře zjistila, že televize od Philips mají nějaké podsvícení a nutí mě do toho. Když porovnám parametry, stejně mi vychází líp ten Panasonic.

Nebo nemáte nějaké tipy?

Díky Tom


EDIT: Ještě mě tak napadlo - nevím po čem koukat LCD, LED, PLAZMA? Nevím jaký je mezi tím rozdíl krom spotřeby energie snad u LED televize. A potom nějaký úhel pod kterým se dá na televizi koukat. Nevím co si jak stojí.

Re: Televize do 15 tisíc

podle mého nejlepší obraz mají Smasungy ale musí to být řady 6000 a vejš. stačí zajít do nějakého toho elektra a tam bývají věci hned vidět. ale bacha na různá doostřivání a dobarvování smile

Re: Televize do 15 tisíc

Tak určitě bych to rád viděl na vlastní oči a porovnal s ostatníma obrazovkama v cenové kategorii. Ještě by to nejlépe mělo mít DVBT 2 rovnou.

Re: Televize do 15 tisíc

DVBT2 ještě není pro ČR přesně definováno. Má se to na vládní úrovni probírat letos během prvního půlroku.

Re: Televize do 15 tisíc

Mám doma Neo plazmu od Panasonic-u takže můžu poreferovat. Plazma v pořádku, ale statický obraz je stále problém. Občas se tam objeví "duchové", myslím tím situaci když tam je delší dobu jeden obraz. Plazmy tím prostě trpí. Hloubka obrazu apod. se nedá srovnat s LCD. Viděl jsem obrovské množství televizí a Plazma je Plazma, za tím si stojím. Svého času jsem dělal ve firmě kdy se vyráběly obrazovky takže vím o čem hovořím. Problém je možná v tom, že Panasonic ukončil výrobu a už probíhá jen doprodej, tedy pokud ještě jsou. To netuším. Klasický LCD mají problém s pozorovacími úhly a i když se to lepší (H-IPS, S-IPS, MVA apod.) tak pořád je na čem pracovat. A u levných televizí čekejte jen levné věci. Levné Panasoniky mají nerovnoměrné podsvícení většinou vedené ze spodu. Nechte si v obchodě zapnout pouze bílou a dívejte se. A pak si nechte zapnout černou, a uvidíte jak to prosvědcuje. Tento problém plazmy pochopitelně nemají.

3D je dobré na hodně velké obrazovce. Ale ... Pro někoho je to docela nevhodné a i já mám problém na 3D něco vidět. Navíc se to omrzí a je to spíš do kina. Já 3D na Neo nemám a vůbec toho nelituji. Ženy u televize většinou čumí na zprávy nebo pletou apod. takže ženou bych se určitě neřídil, čest vyjímkám. A i 3D jsou různé technologie. Nejlepší je pasivní tj. brýle bez baterií. Problém je v tom, že Philips používá prokládání a tím pádem je vidět na 3D rastr a to dost hodně. Je to jako ubrat rozlišení. Prostě FullHD máte najednou polovinu.
Každopádně. Panasonic má fabriky: Německo, ČR atd. a Philips? Je to vesměs Korea atd. LG to koupilo sakumprdum se vším a kvalita jde povážlivě dolů. A to, že Philips stál za mnoha vynálezy např. CD je sice krásné, ale kdeže ty loňské sněhy jsou.

Tak i tak je nejlepší to neuspěchat a pročíst si tuny recenzí a názorů. To je nejlepší vodítko. A hlavně nekupovat novinku. Ty mají většinou dětské nemoci a to raději pomíjím cenu. Jo a ještě jednu věc, nechal bych si tam pustit rychlé záběry. Pak bych se díval na obrazovku ze všech úhlu a to pokud možno i shora i zdola. Proč? Divili by jste se kolik lidí si televizi dá na zeď a pak si někdy sedne nebo lehne jen tak na koberec a pak se nestačí divit co vidí. To jsem zažil u jedné mé přítelkyně. Ta její televize děs běs, ale "pánev" má hezkou. big_smile

Web

(upravil Thomas 11. 1. 2015 18:34)

Re: Televize do 15 tisíc

Jj. Takže myslíš že je to zbytečný? Neví se co přijde? Chtěl jsem si udělat " fóra " abych zas za rok k tomu nemusel dokupovat nějakou píčovinu.

XMarek: Díky za výklad. Já se snažím to neuspěchat asi čtvrt roku a vychcaně jsem čekal na " povánoce ". Teď už ale do toho musim praštit.
Nezbývá mi tedy než jezdit, porovnávat a otravovat. Faktem tedy je, že se mi občas často stává, že na telku koukám přibližně v 22 stupňovým úhlu. To bych velmi nerad abych tam nic neviděl. To  3D tedy ještě promyslím. Zase cena dolů nejspíš.

(upravil zuki 11. 1. 2015 17:39)

Re: Televize do 15 tisíc

Když jsem kupoval telku, šel jsem do obchodu kde měli víc typu (výrobců) zapnutých vedle sebe a měl jsem hned celkem jasno. 
Vzal jsem Samsung... Ale např. typy hrubým odhadem 5 let staré byly - dle mých postřehů- přechodně s kvalitou horší než ty starší...

Takže projet recenze a pak to jít skouknout smile

Re: Televize do 15 tisíc

@zuki: Taky mám takový pocit. Proto jsem docela rád, že mám to "staré" Neo (2,5 roku). A snažím se k ní chovat jak k děťátku.  big_smile Já jsem to řešil tak, že jsem prostě pročítal a porovnával. Řekl jsem si 20k, to je taková orientační cena. Ve výsledku stála trochu víc, ale důležité, že má člověk nějakou představu o ceně. Nakonec jsem ji ani neviděl a objednal jsem ji přes Net. Je to pohodlnější. Neřešíš dopravu a dopravce je povinen to vynést až do bytu. A oni to moc dobře vědí, i když se rádi cukaj. big_smile Já na Samsungy moc nejsem. Na můj vkus vyrábějí všechno a  v reálu je to stejně OEM. To mnoho lidí neví, ale i "my" jsme takto vyráběli i pro Philips atd. Panasonic má své vlastní fabriky, vývoj atd. takže tam je jistota, že je to celé od nich. A od toho se pak odvíjí i servis.
Nicméně když už jsem načal ten Philips tak kámoš co dělal u nás ve vývoji říkal, že tu elektroniku Philips docela mastí a ukazoval mi to na deskách co "analyzovali". Někdy je občas dobré vidět pod pokličku. Ale, abych Philipsu nekřivdil tak mají super vývoj repro. Jsou tam vidět docela zajímavé věci.

Web

Re: Televize do 15 tisíc

Nevím, jestli se dá koupit TV s T2 tunerem s HEVC/H.265 kompresí. Set-top box zatím takový není. A vypadá to, že tato komprese bude ve vysílání použita.
Když jsem se po TV díval já, tak se slušnějším obrazem v 2D byly ty, co měly 3D. Tak asi budeš muset slevit z požadavků na obraz, jestli se budeš dívat jenom po 2D.

(upravil Thomas 11. 1. 2015 23:41)

Re: Televize do 15 tisíc

Hippo: Myslíš to tak, že telky s lepším obrazem jsou vlastně jen ty 3D?
Jinak ta komprese ani nevím co je. Tohle mi jen poradil kamarád. Když telku, tak rovnou s T2. Tak nevím?

Ještě by to mohla být tahle http://www.datart.cz/-3D-Full-HD-LED-te … or-reviews
Ale mrknu na ní v prodejně naživo a uvidím. V ceně do 15 K je i držák a bylo by smile

Re: Televize do 15 tisíc

Jsou to už 2 roky, co jsem porovnával TV a ano, lepší typy obrazovek byly jen u aspoň střednch řad 3D TV.

Re: Televize do 15 tisíc

Hm, těžko říct co je alespoň střední řada. Uvidíme v obchodě. Nemůžu chtít za ty prachy bůh ví co a zas takovej televizofil taky nejsem, takže se budu muset nějak spokojit. Furt to asi ale bude lepší než to co tu mám smile
Díky za postřehy a rady všem

Re: Televize do 15 tisíc

Před vánocema jsem kupoval novou bednu. Před tím jsme měli samsunga, co jsem vybíral přítelkyni s tvrzením, že jsou nejlepší. Po 3 letech dohrála s tím, že má nerentabilní opravu. Tak jsem se opraváře ptal co koupit aby to vydrželo, bo ženská bez TV neudělá nic. Řekl mi, že dnes je to uplně jedno, že nic nevydrží, nevim.

       V letáku jsem zahlédl upoutávku na záruku 40 měsíců, gogen?
No šel jsem se na ní podívat, nechal si k ní zapnout ještě samsungy a LG. Rozdíly tam byly, na jedné se mě zdála lepší zelená, na druhé zase modrá. Je pravda, že to byla bedna za 8000 (106 cm). Mám klid od ženskej a doufám, že vydrží. Je pravda, že mám asi jiné nároky na TV než vy smile

Re: Televize do 15 tisíc

Ano, nároky jsou "problém" smile
Když jsem kupoval TV já, měl jsem několik požadavků co má TV mít a umět.
Jedním z nich bylo, že chci nevybalenou. Už jsem stál skoro u kasy (vybráno jsem měl 55 palcovou Samsung řada 8000
za moc peněz v akci skoro za pul wink) když mi prodavač sdělil, že byla TV vybalená (několikrát jsem zdůrazňoval, že chci nevybalenou)!
Požádal jsem je ať tu TV zapnou a ověříme jak dlouho běžela. 6 prodavačů mi tvrdilo, že ji vybalili před 4 dny.
Počítadlo v ser. menu ukazovalo přes 5 měsíců. Jak za 4 dny naběhlo 5 msíců mi  nedokázali vysvetlit smile a okamžitě se všichni rozprchli..
Během několika následujících dní jsem přehodnotil několik nároků a požadavků a koupil TV jejíž obraz se mi celkem líbil, měla to co jsem potřeboval, málo žere (oproti původní TV) a nestála moc. Jak dlouho vydrží se ukáže.

Re: Televize do 15 tisíc

Díky za názory chlapi smile
Nároky... nevím jestli jsem náročnej, ale když už něco kupuju, tak ať to stojí trochu za to. Já se nějak podvědomě držím toho Panasonicu, protože jak tchán tak můj otec mají Panasonic Vieru už skoro deset let a nebyl s nima jediný problém. Spíš jsem čekal, jestli mi to tady někdo nebude rozmlouvat.
Jinak asi jo - dnes už je to všechno spotřebka, takže je to stejně sázka do loterie smile

Re: Televize do 15 tisíc

Já už jsem to tu někde psal. Mám hromadu let starou LCD LG, po pár letech se začala kazit, při zapnutí problikávala. Servis mi navrhnul opravu, tuším za trojku, nový zdroj. Já ji odnesl do ložnice, sundal kryt, a našel nevím, patnáct kondenzátorů kolem zdroje úplně nafouklých.
Tak jsem zavolal jinému servisákovi, staré škole, a domluvil se s ním, že tam dá místo nich značkové, a líp dimenzované - teplota, napětí. To už pár let je, a já mám pocit, že mám nezničitelnou telku. A stálo to pár stovek. Sice panel není nejbrilantnější, byť je to zastaralou technologií, ale není to úplná placička. Naši mají novou - Samsung - je to hrozně tenký, ale ta moje v porovnání s tím má aspoň jakýs takýs zvuk. U nich slyším jenom šeptání, basy žádné. To aby sis koupil ještě tu škatuli, soundbar, abys vůbec něco slyšel. Taky nevím, jak to budu až tahle zdechne, řešit. Šepot poslouchat nechci, a zapínat receiver, další elektrárnu na ordinaci v zahradě, fotbal, nebo zprávy taky nechci. Nevím.

Re: Televize do 15 tisíc

Stiglitz:

No někdo psal nebo říkal, že právě nejnáchylnější součástky se schválně dávají tam, kde to je nejmíň vhodné a to že je to celé dimenzováno na hraně prý ani nemluvě. Často se tyhle věci pokazí přesně měsíc po záruce a to je asi cíl smile
S tím zvukem to neřeším. Já naopak své stereo v obýváku chci, mám tu i sub, a užívám si výbuchy naplno smile
Je to sice trošku elektrárna, ale něco za něco.

(upravil PavelTl 12. 1. 2015 17:24)

Re: Televize do 15 tisíc

Thomasy, ber to že to spotřebka a je tedy potřeba aby se telka po záruce rozbila. Takže někam musíš ukrýt "kurvítko" a právě nejsnazší je použít do zdroje kondíky s omezenou životností.

Xmarku nechci ti kazit náladu, ale brácha pro Panasonic jezdil zásobování. Něco z německa, něco z čech a dobře se znal se skladníka a některýma dalšíma kamioňákama co to zavážely. Poslední roky doprav hodně ubylo a i bedny převážené z německa nesly původ v číně. Panely i desky původně české nahradila čína, české zaměstnance ukrajinci a když i ti byly drazí tak rumuni a další levní pracanti.
Ale prý byla 100% kontrola, protože díky tomuhle zlevnění byla každá telka před zabalením vyzkoušená českým kontrolorem.

Já novou telku kupoval loni a bylo jasný vzít LEDku, protože mám malý obývák, takže 32" TV musela stačit. Dneska už plazmu snad ani nikdo nevyrábí,  kvalitní dělal vlastně jen Panasonic, který už skončil.
LED je klasické LCD, jen místo CCFL trubic má podsvícení pomocí LED pásků. Pozor ty pěkný tenký vyšší modely (panel jako tužka a jen dole uprostřed krabička s elektronikou) mají EDGE LED, což jsou LED umístěné kolem panelu a to je v tmavých pasážích vidět. Prostě po okrajích je obraz světlý, jen uprostřed tmavý - zkus si za šera na nich pustit černou barvu. Takže zbývaly ty hlubší (po celém panelu stejná hloubka) s Direct LED (nenajdeš nápis EDGE, jen LED), které mají několik pásků pod panelem.
Taky se mi původně líbil Philips se 600Hz, než jsem si jej v prodejně vyzkoušel. Je děsně pomalý a nepřehledný, na internet to bylo strašný. Pak pěkný obraz měly 3D televize, protože měly výkonnější procesor a více Hz, oproti klasice se 100Hz.
Nakonec jsem vybral Samsunga 5500 kvůli Wifině, krásně na něm běží internet, zatím přehrál všechny filmy z USB stažené z NETu a celkově mi vyhovuje jeho ovládání, narozdíl teba od LG.
Nedej se zlákat krásným obrazem v prodejně, kde běží FullHD obraz z Bluray přehrávače, protože většina programů běží v SD rozlišení. Jen je širokoúhlé se 720 sloupci místo 600, ale pořád to není těch 1910 co má bluray. DVD myslím taky běžně nemá FullHD, protože je na to malé. Moc prodejců ani nemá možnost pustit na televizi pozemní vysílání, ale našel jsem jednoho co měl a byl ochotný si se mnou hrát i když neměl model co jsem chtěl ve 32".

Ale to co vyhovuje mě nebude vyhovovat jiným, prostě o tom něco najdi a nech vyzkoušet obraz na pozemním vysílání. A za rok se toho mohlo taky hodně změnit.

EDIT: k tomu 3D, nedokážu si přestavit sedět celý večer u telky s blikajícími brýlemi na očích. Navíc 3D znemaná bluray a kupovat filmy za 1000,- kč/kus. 3D TV je něco jiného než kino, kde obě oči vidí najednou obraz protože je promítán 2 projetory. TV napřed promítne obraz pro levé oko a pak pro pravé, takže vždycky jedno oko vidí obraz a druhé tmu. V tomhle je příjemnější pasivní 3D s polarizačními skly, protože oko vidí černě jen obrazovku a okolí normálně a je to méně zatěžující pro mozek. Aktivní funguje tak že brýle střídavě zamívají skla, takže oči se stále střídají. Mě osobně z toho po delší době bolí hlava.

Re: Televize do 15 tisíc

Thomas: Kvůli filmu si to kino zapnu, kvůli koncertům taky. Ale aby tady další kysna žrala 300W kvůli ordinaci, nebo doktorům z počátků (manželka), to ne.

Re: Televize do 15 tisíc

Ahoj Pavle.
No teoreticky by se tedy dalo, jak už tu popsal Stiglitz vyměnit třeba kondy po záruce. ? To není špatný nápad.

Tak Edge LED to bohužel je. Rozhodně tam hodlám strávit třeba dvě hodiny a pozorovat smile Nenechám se odbejt.
Zatím jsem porovnával parametry a tak nějak mi ten Panasonic vyhovuje ve všem. Pasivní 3D, Full HD - i když samozřejmě k pozemnímu signálu mi je to k ničemu - 1200Hz, obraz v obraze, dvbt2, je stříbrná, 106 úhlopříčka stačí, sluchátkový výstup, internet, wifi a spousta funkcí. No a nakonec cena. Za 15 ji mám i s držákem na stěnu, což uleze.

Stiglitz: No tak jasný smile Ale na Ordinaci apod. člověk taky nepotřebuje bůh ví jakej zvuk.