Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


[Zamknuto] (Stránka 4 z 61)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 61 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 1,209]

(upravil Federmann 24. 10. 2007 8:06)

Re: Zesilovač Federmann

"kde se vzalo těch výše zmiňovaných 105dB."
zdroj signálu viz odkaz

http://www.google.cz/search?hl=cs&q … CD&lr=


je tam 100, 105, 106 a mnoho dalších hodnot, ale čísla pod 90 se tam nevyskytují, je vidět, že ...96-144 je v pořádku ale 105 je spatně???

(upravil Jarous 24. 10. 2007 8:18)

Re: Zesilovač Federmann

Možná by Vám prospělo minimálně prostudovat standardy Philips redbook, než dávat pusté odkazy do internetu. Větší dynamiky, než 96dB se běžně dosahuje upsamplingem nebo vyšším rozlišením DA převodníku v cd přehrávači. Dynamika standardního audio CD(placky) dle standard redbook CD-DA, není větší než 96dB a za tím si stojím. Ostatní formáty jako DVD-A, SACD zde nebudu rozebírat. Víc k tomu nemám co říci.

Re: Zesilovač Federmann

Proč zase někdo potřebuje nový střet, když první či druhý neustál, diskuze byla o tom, zda je signál do koncového stupně dost dynamický, a ne jaké formáty a dynamiky se ve kterém formátu dosahují, dnes je běžná dynamika řádově 100bB a ne 10 či 20.

Re: Zesilovač Federmann

ackoliv ma F koncepce do idealu daleko, je mi sympaticky, ze se alespon snazi pro studenty neco delat, coz uz dneska taky nebejva moc castej jev. kdybyste mu misto toho hadani pomohli ten zes doladit a vysvetlili mu, co presne v nem ma spatne... pan F by zas na druhou stranu musel zkrotit svoji jesitnost a bejt takovymu reseni pristupnej. pak by stacilo volit v popisu toho zesu mirnejsich a realitu objektivneji popisujicich slov a mam za to, ze by s tim nikdo problem nemel. jestli je dynamika CD 96, nebo 105 dB je myslim vcelku nepodstatny, zvlast, kdyz vezmu v potaz, kolik z toho je opravdu vyuzito...

(upravil Jarous 24. 10. 2007 9:07)

Re: Zesilovač Federmann

Federmann: To není střet jenom upřesnění, holt mi někdy, některé věci nedají smile Mj. to asi nepatří k diskuzi o Vašem zesilovači, admini si s tím poradí.

Re: Zesilovač Federmann

Já myslím, že to nemá cenu řešit.
Podívej te se na jeho "super" přepínač vstupů.
Zázračné korekce.
Prostě podle zásady "Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.".
To všechno umístěno na šílených tišťákách.
Ostatně jedno přísloví říká: "Kdo to umí ten to dělá, kdo to neumí ten to učí.
A kdo tomu nerozumí ten to řídí".

Re: Zesilovač Federmann

Cimrmane, držíš se svejch " pravd " jak hovno košile - už jsi někdy slyšel stodecibelovou nahrávku ? I dynamika podstatně menší je v domácím prostředí nepoužitelná, protože tichý pasáže skoro neslyšíš a ve forte ti to rve uši...proto se nahrávky komprimují a v dnešním popu až nepřirozeně, typická dynamika je jen pár dB....

Re: Zesilovač Federmann

A to ještě nepadla řeč o komerčních rádiích, tam je dynamika srovnatelná snad už jenom se záznamovou automatikou nejlacinějších kazeťáků.

Re: Zesilovač Federmann

podívejte se co na to bývalí studenti, kterými se tu stále někdo ohání a většinou ani netuší, o čem se vlastně baví, ale je IN, teď někoho veřejně urazil

http://elweb.cz/forum.php?den=19#0

Re: Zesilovač Federmann

nechci se vasich studentu nijak dotknout, ale ze by zrovna oni nekoho meli presvedcit... kdyz vynecham tu spoustu nadavek, par nesmyslu a nazoru ze ste proste nejlepsi, zustanou mi tam tak leda nejaky predlozky a interpunkcni znamynka smile

Re: Zesilovač Federmann

Pane Federmanne, nikdo Vás neuráží, "reklamu" si děláte především sám... Logické a věcné argumenty neberete... myslím že v té diskuzi na elwebu (i tady) se Vám už pár odborníků snažilo leccos (marně) vysvětlit.

Web

Re: Zesilovač Federmann

2 luikas: Napsal jste to velmi výstižně. Zesilovač pana F. nezavrhuji, ale nesouhlasím s přehnaným popisem parametrů. Už jen nadpis koncový stupeň 0W až 2kW mi přijde poněkud podivný.

2 Federmann: pane inženýre, cílem této diskuze není "házet špínu" na Váš zesilovač. Cílem je jen to, abyste na Vašich www stránkách opravil závažné chyby. Kdyby byl např. název článku "Zesilovač 50W/4Ohmy s tranzistory TIP142/TIP147", působilo by to mnohem věrohodněji smile Další nepřesnosti se týkají třeba popisu zapojení zesilovače do můstku. Je pravda, že zapojením do můstku lze získat 4x větší výkon do stejné zátěže. Zesilovač musí být ovšem na můstkový provoz dimenzován - o tom však nikde není ani zmínka. Lepší by bylo napsat např. "Spojení dvou modulů 50W/4Ohmy do můstku dodá do zátěže 8Ohmů výkon až 100W." Takových drobností, ovšem závažného charakteru, je na Vašich stránkách více. Pokuste se s tím prosím něco udělat:-). Věřím, že je Vaše zapojení funkční, ale není ničím nadprůměrné, ani jinak geniální. Doplňte je ještě alespoň o ochranu proti ss napětí na výstupu a myslím, že pak bude vše mnohem lepší.

Re: Zesilovač Federmann

Prosimte, miro, ochrany dela jenom nekdo, kdo neco zanedbal.

Airbag nepotrebuju, umiram jako chlap.

Re: Zesilovač Federmann

Michale, radši si tam hoď smajlíka smile V týhle diskuzi je možný všechno, někdo tě vezme vážně smile

Web

(upravil Boramyr 24. 10. 2007 10:34)

Re: Zesilovač Federmann

Ta dynamika CD je 96dB z principu záznamu, pokud někdo uvádí vyšší čísla, znamená to jedině to, že uvažuje poslech zesílený tak, aby byly i nejslabší možné pasáže slyšitelné v nějakém uvažovaném hlukovém pozadí. To ale pak už nevyjadřuje dynamický rozsah nahrávky, ale maximální dosažitelnou úroveň SPL.

Edit : Sakra, tady to ale jede...

(upravil Xeeon 24. 10. 2007 11:25)

Re: Zesilovač Federmann

Dobrááááá diskusia smile. V ktorom Amare bol uverejnený ten príspevok?

Re: Zesilovač Federmann

Dnes 9:09
kazzatel a další???

chápe někdo vůbec význam slva HI-FI (High fidelity)

Re: Zesilovač Federmann

K tomu dynamickému rozsahu: hluk pozadí v poslechové místnosti ve dne řekněme 40-50dB v nočních hodinách může klesnout pod 40dB a práh bolesti je někde kolem 120dB, takže vidím zcela zbytečné se tady hádat o hodnotách dynamickém rozsahu, které se do toho okna nevejdou. smile Jaká je skutečně využívaná dynamika CD, měřil to někdo? Je závislá od nahrávky, zvukaře, ... Odhaduji to tak max 50-60dB. A to ještě spíš vyjímečně.

(upravil opamp 24. 10. 2007 12:10)

Re: Zesilovač Federmann

federmann: A jak Vy chápete význam slova HiFi, když vyvíjíte pro poslech audia takové potvory?

Web

Re: Zesilovač Federmann

Okam: ad příspěvek od Boramyra.

Příspěvky [61 až 80 z 1,209]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 61 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač Federmann

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£