Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

Zdravím všetkých, mám problém s týmto subwooferom. Je starší, ale som s ním celkom spokojný. Problém je že nedávno sa začal sam vypínať. Sem tam sa vypne a o pár sekúnd znova zapne. Pri vypínaní a zapínaní počuť cvakanie, povedal by som že to bude to jediné relé ktoré tam je. Ináč tam nič čo by mohlo vydávať taký zvuk nevidím. Subwoofer som používal pár rokov tak na maximálne na 70% výkonu, teraz to tak absolútne nejde, pri 30% sa sem tam vypne a používam ho pri sledovaní filmov a vie ma to celkom vytočiť keď sa tak sem tam vypne... Pri tých 20% sa dá počúvať bez vypínania, ale chcel by som aby fungoval zas ako pred tým. Akurát neviem či pomôže vymeniť relé, ak sa mi ho podarí zohnať, vedel by som si ho vymeniť aj sám. Rozmýšľam že to relé nevypína subwoofer zo srandy, je tam zrejme čohosi viac a relé obvod preruší, chcem tým povedať to že možno aj po výmene relé bude problém pretrvávať. Nemali ste niekto podobný problém? Čo sa týka prehrievania, tak chladič je teplý ale nemyslím si že je až taký teplý aby hrozilo poškodenie, povedal by som skôr že je vlažný. Dik za typy.

(upravil Thomas 2. 1. 2015 18:19)

Re: Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

Bezdůvodně to relé vypínat asi nebude. Aspoň to funguje jak má. A čím se ten sub zapíná? Knoflíkem nebo jen signálem? Může to být jen nějaká kravina.

EDIT : Tedy předpokládám, že jsi všechny základní zbytečnosti jako např signálové kabely atd vyloučil a problém bude někde na desce. No - tak to bude asi složitější a těžko říct pokud si to někdo nevezme do parády.
Do dnes jsem nepochopil, co vedlo lidi/firmy k tomu aby dávali zesilovač přímo do subu. Možná je to kompaktnější, ale jinak v tom vidím spoustu nevýhod.

(upravil erko27 2. 1. 2015 20:16)

Re: Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

Subwoofer sa zapína tlačidlom. Skúšal som ho s inými káblami, ale teraz keď píšeš o to či som vyskúšal všetky možnosti. Tak ma napadlo že som neskúšal pripojiť subwoofer na iný zdroj signálu. Doteraz som používal domáce kino sony a do toho som prípajal PC, teraz som skúšal subwoofer s mobilom a ide mi zatiaľ niekoľko desiatok minút aj na viac než tých 70%. Takže pokiaľ by bol problém tam, tak budem musieť pripájať subwoofer primo na PC aby to fungovalo. Aj tak nerozumiem ako je možné že stačilo zmeniť zdroj signálu a subwoofer sa nevypína.

Re: Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

No vida. Tak přeci jen prkotina smile No je možný, že z toho PC leze nějakej bordel? Vyzkoušej třeba ještě Disc man nebo notebook. A pak zkus zase to PC. Pokud to bude to samý, tak bych hledal příčinu tam.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Problém so subwooferom SONY SA-WMSP3

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£