Téma: Pozlacené USB

mají nějaký smysl tyto speciální audio USB kabely, např. http://www.audiofriend.cz/propojeni/sig … earl-.html, s pozlacenými konektory za 7 stovek ...vzhledem k faktu, že zaprášený USB konektor v počítači nejde dobře vyčistit? (nebo to nějak jde?)


až si budu kupovat novej počítač, tak si přikoupím na USB krytky proti prachu

Re: Pozlacené USB

Ne nema smile

Re: Pozlacené USB

nekupuj ani krytky, ani kabely

(upravil kirmakX6on 26. 12. 2014 23:29)

Re: Pozlacené USB

Dohnalik napsal:

nekupuj ani krytky, ani kabely

ani krytky ne? hmm2  ...ten prach nevadí?

Re: Pozlacené USB

Nikdy som nemal problém s prachom v USB prípojke. Ešte som ani nepočul že by niekto niečo také vôbec riešil.

Re: Pozlacené USB

Po pár rokoch nepoužívania zásuvky s tým niekedy býva problém, dtto. Ethernetové zásuvky (aj na tie existujú záslepky, používajú sa typicky do neobsadených portov switchov a patch panelov). Osobne som ale dosiaľ v prípade potreby vždy vystačil so sprejom na kontakty...

Re: Pozlacené USB

Ty záslepky by sem ještě pochopil u NTB kterej se tahá všude možně ale u stolního PC to smysl nemá . No a ten USB kabel to je naprostá trotlovina . Před pár lety sem to viděl na nějakým veletrhu a když sem pak viděl ceny tak sem si myslel jestli si nedělají prdel . Nejsem si jistej ale nemají USB konektory zlacený kontakty standartně ? Ted sem koukal na USB z GESu a ten "zlatý" kontakty má a je to kabel cca za 50kč 1,5m.

Web

(upravil cestmir 27. 12. 2014 19:09)

Re: Pozlacené USB

Ano, piny sú zlátené štandardne, pri tamtých exotoch ide čisto o efekt - máš pozlátenú aj tú tieniacu trubku... Prípadne sú tam ešte ďalšie avantgardné kokotiny. Rovnako ako kopa inej audiofilskej/hájendistickej bižutérie to nie je segment, cielený na racionálnych konzumentov.

(upravil kirmakX6on 27. 12. 2014 18:04)

Re: Pozlacené USB

Core88 napsal:

Ty záslepky by sem ještě pochopil u NTB kterej se tahá všude možně ale u stolního PC to smysl nemá .

tak já mám jen notebooky smile ..nicméně jsem googlil důvod zlacení a důvod není zvýšení vodivosti kontaktu, jak jsem si myslel, ale důvod je koroze -- zlaté jsou nejlepší, protože nejmíň korodují (ovšem jen tehdy, pokud je dáno zlato na zlato, pokud je kontakt smíšený, např. zlato-niklový, pak kontakt zkoroduje rychleji než normální (nikl-niklový) díky galvanické korozi)

Core88 napsal:

Nejsem si jistej ale nemají USB konektory zlacený kontakty standartně ? Ted sem koukal na USB z GESu a ten "zlatý" kontakty má a je to kabel cca za 50kč 1,5m.

tak já třeba zlacenej USB ještě neviděl..uvažoval jsem, jestli si ho nekoupit jen tak pro parádu big_smile (škoda, že nemám víc peněz na takový krávovinky)

takovej extrémní rozdíl v ceně může být díky síle potahu. Potahy se dělají normálně velmi tenké a jednak se ošoupou a jednak jsou často tak tenké, že nejsou úplné - jsou v nich mikroskopické dírky, které se pak stávají centry koroze (z http://www.mdpi.com/2075-4701/2/4/450/pdf )

Re: Pozlacené USB

To že se zlato dává na konektory protože neoxiduje to vim. A stou korozí smíšenýho kontaktu by sem to zas tak černě taky neviděl leda že bys to pravidelně koupal ve slaný vodě big_smile

S tim zlacením nebo čim sou ty kontaky potažený u USB konektorů nevim.... ale co sem rozebral tak ty kontakty byly žlutý .

Mít víc peněz tak je střelim za něco jinýho než za Voodo hifi USB kabel big_smile

Web

Re: Pozlacené USB

Je to spíš vzhledová záležitost. Vzhledem k tomu že protikus je vždy niklovaný kov neřešil bych to.

Web