Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Smetiště » Dual core, nebo Quad core?

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 75 z 75]

Re: Dual core, nebo Quad core?

Nepotřebuju víc, jen mě to zajímá, kde co je- jako u všeho.

To video moc pěkný, ale na tom mým tam baterka není! Jsou tam porty- 2xUSB, 1x HDMI a 1xLAN....

Web

Re: Dual core, nebo Quad core?

https://lh3.googleusercontent.com/-Qdam … 161921.jpg
V mojem ultrabooku je baterka schovaná pod krytem, to černý...a u tebe to nemůže být jinak. Dneska je to naprosto běžný a bez problému se to dá vyměnit, stačí to rozšroubovat, vytvaknout, nacvaknout novou a zašroubovat...
Z toho důvodu bys taky měl mít někde na spodu ntb nějaký zapuštěný tlačítko, který odpojí baterku.

Re: Dual core, nebo Quad core?

No počkej, já nemyslel systémovou baterku, ale hlavní provozní akumulátor. Ten máš kde?

Web

(upravil Dohnalik 28. 12. 2014 21:12)

Re: Dual core, nebo Quad core?

To černý, vždy to píšu...akorát je to blbě vidět, nemám fotku kompletu.

http://ultrabooknews.com/files/2012/02/ … side-2.jpg něco takovýho...

(upravil sagitarius 28. 12. 2014 22:27)

Re: Dual core, nebo Quad core?

Aháá, tak teď už je mi to jasný. Já byl zvyklej na baterky zasouvaný zvenku do šachty. No jo, takhle je výroba jednodušší a levnější. Žádný šachty, žádný dekly, jen dva výlisky sešroubovaný dohromady a je to.
No jo no, když já tu IT technikuý kupuju tak často, že než jeden stroj "spotřebuju", tak je všechno úplně jinak sad

Web

(upravil mechanik 29. 12. 2014 8:10)

Re: Dual core, nebo Quad core?

orhore napsal:

Jak se kdysi psalo, že PC nejvíce zrychlí přidání operační paměti, tak dnes je to na prvním místě systémový disk = jedině SSD a pak procesor.

To by celkom zaujímalo. To platí aj v prípade že tú RAM nemám preplnenú? Napríklad občas čítam že 3GB RAM by mali byť na W8.1 64bit málo. Pri tom ja mám v opere bežne otvorených 47 odkazov (teraz). Potom má aspon 3x minimalizovaný eagle, otvorený foobar 2000, minimalizované prehrávanie HD 1080p filmu v KMPlayer, bežiaci Skype s minimalizovanou konverzaciou, ICQ, 3 otvorené konverzácie, utorrent kde je tiež dosť vecí, avast a nikdy som sa asi nedostal cez 2,6GB. PC nevypínam pre to že sa točí takmer len 3TB disk na dáta a teda ho takmer vôbec neni počuť. Len tak raz za 14 dní už je to nejake pomalšie tak to vypnem a znovu zapnem. Problém som mal paradoxne ešte v 32bit XP na ktoré už asi nová opera nebola optimalizovaná. Bežne to išlo na 4GB a teda už ukladalo na HDD.

Re: Dual core, nebo Quad core?

mechanik: když má někdo potřebu mít spuštěných x programů a v prohlížeči x stránek, tak ti samo nemusí stačit ani 16 GB paměti. Kdysi se používalo o hodně méně operační paměti. Pak stačilo spusti jedinou hru a už šel do hry swapák.
Samozřejmě pro 64 bit systém je 4 GB minimum. Osobně mám 8 GB a jen občas se mi podařilo dostat za polovinu. Ale start systém, čtení a zápis daleko více zrychlí SSD disk, než přidání dalších x GB operační paměti.
Nakonec, každý píšeme o něčem jiném. Ty o zaplněnosti op. pamětí a já o rychlém čtení - zápisu na disk. Myslím, že se každý zařídí podle toho co více preferuje.

Re: Dual core, nebo Quad core?

SSD disk mám. Zaujímalo ma či má cenu navýšiť pamäť ked ju mám bežne teda v maxime zaplnenú z 2/3.

Re: Dual core, nebo Quad core?

Jo, rozumím ti. Ve tvém případě ti možná přidáni op. paměti pc nezrychlí, ale někdy se více paměti může hodit. Mnohé programy se vyvíjejí a jsou hlavně více nenažranější. To bys nakonec poznal myslím i sám. Hlavně u her se to dobře pozná, zejména když ji ukončuješ a trvá to celou věčnost a hdd pracuje na 100%. Takhle jsem to testoval na jednom pc se 2 GB operační paměti smile

(upravil mechanik 29. 12. 2014 19:51)

Re: Dual core, nebo Quad core?

Ked bude konečne GTA5 pre PC tak prekúpim Q6600 a asi aj ten GB RAM. Rád by som sa trochu odreagoval... GTA4 ide dosť pekne...

Re: Dual core, nebo Quad core?

kdybych neměl prachy tak si koupím něco takového http://www.gigacomputer.cz/zbozi/700047 … t410i.html a alespoň to nemá tak měkké plasty a celerona.

(upravil xmarek 31. 12. 2014 4:43)

Re: Dual core, nebo Quad core?

Kdybych nebyl vůl (a to doslova) a "neinvestoval" prachy do dvou slepic (nebo spíš tří) tak jsem si mohl koupit ThinkPad T440p v plné palbě se 4 jádrem a SSD. Prachy jsem na to měl, ale místo toho jsem kupoval kraviny. hmm No vytrestaný jsem docela dost. No uvidím. Prodám "pár" audio "zbytečností", zahojím se a podruhé už takovou blbost neudělám. smile

Dopl.: Jinak Tčka jsou docela povedené notebooky, ale mají problémy s bateriemi. A to docela dost. Ani nové nevydrží déle než tři roky, což je za 3k co za to chtějí docela na pováženou. U jiných notebooků co mi prošly rukama (a, že jich bylo dost) jsem s tím takový problém neměl. Ale IBM/Lenovo jsou na to "mistři" světa. I Acer baterie vydrží dýl. Je tak pro srovnání. 7 roků staré Lenovo, druhá baterie v čudu. Acer 8 roků a baterie originál a funguje. Sice její kondice je všelijaká, ale i tak. A pak Tčka trpí na větráky a na grafické čipy a to i novější řady. Ale to  už jsem zažil i u Aceru, takže v tomto nejsou rozhodně sami. Konstrukce v tom nehraje roli.
Pochopitelně když budete notebook nosit tak jak jsem je nosil já tak nějaký Acer má životnosti max. rok. Myslím si, že tady platí to co kdysi říkal kámoš o autech: "Kupuj si auto podle toho kolik máš peněz na opravy". A to sedí asi u všeho. Možná proto už auto nevlastním. big_smile

Web

Re: Dual core, nebo Quad core?

Vydrží rok... No víš, ono je hlavně rozhodující, jestli se k tomu člověk chová jako člověk, a nebo jhako ***. Já měl Acer 6 let, a to jsem ho kupoval jako použitej- cca rok jetej. Když jsem ho teď prodával, kupující se při předání divil, že vypadá jako úplně novej. Jistě, nepoužíval jsem ho denně, ale znám lidi (např. moje sestra), u kterých noťas, (mobil, atd.) už po půl roce vypadají jako 20 let starý vraky, vytažený z popelnice.
Jinak s tou baterkou máš pravdu. I ta moje po 7 letech provozu pořád vydržela bez zdroje cca hodinu při pouštění filmu. (původně 2,5 hodiny).
Víš,  ThinkPad  by se mi líbil, ale prostě nejsem ochotnej investovat do toho, co nevyužiju. Než stihnu opotřebovat ten Acer, bude už myslím běžný bioprocesory a pentabajtový disky cool

Web

(upravil xmarek 31. 12. 2014 12:29)

Re: Dual core, nebo Quad core?

@sagitarius: Ono s tím chováním to je všelijaké. Já se ke svým věcem chovám se vší opatrností a je docela jedno zda je to moje nebo cizí (např. firemní) a zrovna u Aceru stačilo, aby se na to člověk blbě podíval a už to bylo odřené. Zrovna jeden kousek co mám doma se mi odřel v brašně. A byl to TravelMate, takže k tomuto účelu určené. A nebyl zrovna levný. Zhruba stejně drahé Tčko s menším papírovým výkonem vydrželo nesrovnatelně více, dokonce jsem ho díky mojí přítelkyni zalil polívkou a on to dal. Na ničení byla expert moje přítelkyně, té nevydrželo nikdy nic. Takže je to pochopitelně i o tom jak se k tomu člověk chová, ale jak už jsem zmínil není to podmínkou. Jinak já se řídím tím, že "Nemám tolik peněz, abych si kupoval levné věci", takže můj poslední notebook domů stal taky přes 50k. A mám ho 7 let a nebýt drobné příhody co ho na chvíli odstavilo tak jede furt. Jediné co jsem musel udělat je 2x měnit větrák i s chladičem a pak zmiňované baterie. 8 roků starý Acer co ho na chvíli nahradil byl v šíleném stavu. Zlomené panty, vypálený display atd. A to byl ve své podstatě jen na stole a poslední víc jak rok už byl jen v krabici.
Je to prostě o tom co od toho dotyčný chce. Já potřebuji Dockinu, mobilitu, slušný výkon a pokud možno co nejlepší display. A takových notebooků je jako šafránu. Proto další volba opět Lenovo. Dell-a nechci. V práci jsem měl tu nejvyšší řadu a i když to bylo fakt bytelné a pevné jak čert tak byl nějak divně slícovaný a byly tam místama docela fugy. Byl to Dell Latitude E6430 4 jádra, SSD atd. takže papírově opravdu dělo. Měl jsem ho i s dockem. Loučil jsem se s ním docela nerad, ale muselo to být. Ale další notebook je v nedohlednu, protože mám s bídou na nájem, nebo spíš nemám. big_smile Ale je jasné, že jakmile se dám trochu do kupy tak to bude opět něco kolem 50k + dock atd.

Jinak s tím nástupem nějakých BIO atd. to nebude tak horké. Poslední dobou se to tlačí hlavně ke spotřebě. A doufám, že to otočí ke kvalitě. A hlavně by měli optimalizovat ty aplikace, protože jinak nevím. Celé ty webové sračky nemusím a jakmile vypadne síť tak jsou všichni v loji. Ta závislost lidí na internetu je až šílená. smile Kolikrát nechápu co tam ti lidi furt dělají. Já pro vývoj používám Google a to je asi vše. Navíc jsem poslední dobu v situaci, že to co potřebuji už tam ani nenajdu a musím si to vymyslet sám. big_smile

Web

Re: Dual core, nebo Quad core?

Jo rozumím ti. Jenže mezi tvým a mým použitím je propastnej rozdíl. Ty to používáš doma na vážnou práci. Na to já mám desktop. Ten noťas mám jen na cesty, nic vážnýho, ani náročnýho. A sranda je, že k mýmu překvapení je rychlejší, než můj desktop (ale výhoda toho desktopu je, že kdykoliv můžu jakejkoliv HW vyměnit)
Jo, kvalita- o tom by se dalo (nebo spíš nedalo) spekulovat. V každém případě kvalita není ten směr, kterým se už dneska ubírá všechno. Rychle a levně vyrobit, hlavně aby to moc nevydrželo a "ovčan" rychle kupoval nový.

Web

Příspěvky [61 až 75 z 75]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Smetiště » Dual core, nebo Quad core?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£