Téma: Nefunkčné domáce kino

Zdravím,

Zakúpil som domáce kino Samsung HT-F5500. Mám televízor LG 42LA660S. Domáce kino a TV som prepojil s novým HDMI káblom(kupovaný pred dvoma dňami) a to nasledovne : HDMI - out (s podporou ARC) na domácom kine a HDMI IN (ARC) na LG TV.
Zvuk z domáceho kina mi hrá iba ak zdroj signálu (HDD, aplikácia youtube) ide z domáceho kina. Pokiaľ HDD zapojím do LG TV (v nastaveniach som zvolil používať reproduktory domáceho kina a komunikáciu cez HDMI ARC) tak mi nejde žiadny zvuk. Pokiaľ vtedy pridám hlasitosť na TV tak mi ukazuje že reproduktory na TV sú odpojené ale zvuk z domáceho kina nejde. Skúšal som prepínať vstupy na domácom kine, skúšal som aj iné zapojenie HDMI kábla ale nič nepomáha. Za žiadnych okolností mi nechce prehrať zvuk z domáceho kina pokiaľ zdroj signálu je z TV.
Prosím viete mi niekto poradiť kde je chyba?

A ešte jedna otázka smile
Vlastním reproduktory Sony SS-CEH10 4ohm. Dali by sa zapojiť namiesto dvoch predných reproduktorov hore spomínaného domáceho kina? Ak áno pomohlo by to (lepší zvuk, nenastalo by poškodenie komponentov) ?

Ďakujem za rady.
Martin

(upravil tpson 17. 12. 2014 17:25)

Re: Nefunkčné domáce kino

Propoj TV s kinem optikou. Sony vyzkoušej a uslyšíš,poškodit by jsi nic neměl, reproduktory u toho Samsungu mají impedanci 3 ohmy.

Re: Nefunkčné domáce kino

Ahoj,

Ďakujem za radu ale optiku by som tam nechcel dávať lebo nemá taký bitrate. Podľa toho čo som sa dočítal sa optika ani zďaleka nevyrovná HDMI.

Re: Nefunkčné domáce kino

Takhle jednoznačně?

Re: Nefunkčné domáce kino

Na TV obvykle treba zapnut v menu ovladanie cez HDMI (na Samsungu bez toho ARC nechodilo ani za svet). Skus popatrat v menu...

Desktop: EVE Audio SC203+ sub EVE TS107, Asus Xonar. HT: ELAC AM180, Pioneer VSX-924-K

Re: Nefunkčné domáce kino

No pokud jsem to dobře pochopil, z TV zvuk do domácího kina přes HDMI asi dostat nepůjde, tento televizor má myslím HDMI pouze vstupy. Kino může mít ARC, ale musí to podporovat i ten televizor.