Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 4)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Kvalitní zdroje značkových součástek

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 74]

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Koupil jsem v GM dnes TDA8560Q a vůbec nešumí, narozdíl od TDA8560Q z GESu. Ale spíš náhoda...

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

no lidi když mluvíte o kvalitě něco vám ukážu
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?f … kondik.jpg
jde vidět že naši žlutí bratři jsou opravdu usporní

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

A všiml sis, že se to na tomhle fóru objevilo během pár dnů asi čtyřikrát? Lidi, uvědomte si, že je to fake... ve velkovýrobě by takovýto nesmysl vyšlelpodstatně dráž, než ten velký kond skutečně vyrobit.

(upravil dawsoo 11. 12. 2007 1:27)

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Boramyr a Modří vědí:
haha de o vtip klucí: Pokud by tam byl opravdu Rubycon,i když na menší napětí a s nižší kapacitou...nevyplatilo by se to vůbec dělat....a byl by to ve výsledku pořád ještě hodně slušnej kondenzátor lol

Sinclair:
Docela by mě zajímalo jestli se ti do rukou dostaly někdy snap-iny od Hitana smile Opravoval jsem  zesík a nějakej filuta je tam předenou dal (10G/63V) a docela masakr... způsobovalo to normálně brum jak prase díky ESR snad 4ohmy pořád mluvím o snapinu) .šoupl jsem tam nějaký šuplíkový starší nichicony a bylo po problému...a já chtěl hledat zemní smyčku jak ten vůl...

pro příznivce GM-GES a spol součástek... nechce se mi věřit že takhle brutál byly nový od výrobce...spíš bych typnul na nějakou trošku časovanou únavu materiálu. lol i když kapacitu měly vcelku dobrou 9600 až 10200uF big_smile


Píšu to sem jako perličku že už ani drahýmu pozáručnímu rádoby značkovýmu servisu člověk nemůže dnes věřit...viz Info od majitele laika: esli neví jak se mohli octnout v tomto zesilovači.tyhle potvory se mi dostalo odpovědi že proběhla oprava ve značkovém servisu dva tři roky zpět se závadou vypadávání jednoho kanálu při malý hlasitosti : takže evidentně spíše výměna potenciometru...nebo výst relé, ale ne rozhodně filtračních kondenzátorů... jednalo se o starší stroj Sony TA-F707ES takže je vyloučeno že by tam byly od počátku nebo z dřívějška, v tý době takový mrdky (pardon) tady ani nikdo neznal nejhorší a nejlevnější byly tak Jamicony a pod. kerý jsou dneska zlatý.

Není co dodávat...

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Čas od času se mi nějaký snapin Hitano do ruky dostane. Měls je změřit proudem a zjistil bys, že ani zdaleka nemají 9600 až 10200uF, ale tak polovinu. To, cos naměřil je jen statická kapacita, ale ten kondenzátor není schopnej kvůli ultratenkým fóliím a přívodům dávat proud.
Absolutní jedničky mezi hnusem jsou SamXon, JunFu, SusCon a LuXon.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Sinclair:
To máš stopro pravdu,musím si nějakej přípravek na to udělat... měřil jsem to přes ARTU jako např součástky do vyhýbek (ESR) a ještě musltimetrem (C) jako čistou kapacitu př velmi malých proudech... spíš mě překvapilo že se buď nepřerušily uplně nebo nebyl tvrdej zkrat... ty ostatní co jsi jmenoval ty ..na ty jsem naštěstí zatím nenarazil smile

Není co dodávat...

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

kto ma dobre - zle skusenosti s obchodom http://www.avelmak.sk/ ?

predavaju original alebo napodobeniny zaujimaju ma hlavne tranzistory  onsemi / motorola

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Otazka na odbornikov: ako su na tom elektrolyty Vishay?
V SOS maju nizkoimpedancne RVI 136 (este okrem toho je tam Samwha RZ)

(upravil sinclair 17. 6. 2009 17:53)

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Samwha se dost hodně vzpamatovala a valí dneska už značně lepší kondenzátory, než je Jamicon, proto si je troufám dávat i do servisu /pokud zrovna není k dispozici Nippon potřebné kapacity, napětí a velikosti/.
S elyty Vishay nemám zkušenosti téměř žádné, nové jsem nikam neosazoval a starší se zřejmě moc neserou, protože to bych si bezpečně uložil do paměti.

Nevím, jak je na tom teď Avelmak s distribucí standardního sortimentu. Popravdě řečeno mě tam dvakrát pěkně napálili, ale zase na druhou stranu musím uznat, že při třetím pokusu mi sehnali jako ND švába, o kterém se se mnou v ČR nikdo nechtěl bavit, který se už několik dlouhých let nevyrábí a sehnali ho poměrně rychle a docela za pakatel.
V každém případě si ale myslím, že je to krám spíš orientovaný na dodávky ND pro servisáky, než na běžný standardní sortiment, podobně jako u nás např. AME či NEDIS-KERR. Například u nás AME je víceméně protipól Avelmaku, ale AME má pasivní součástky a většinu běžných aktivních /mimo "Japonské"/ dost silně předražené, vcelku mizivý výběr a konkrétně v elytech je to každý pes jiná ves.

Spoustu velmi užitečných součástek za přijatelné ceny a s mizivým poštovným 30Kč dokáže sehnat či dodat firma Martin Lhotský, http://lhotsky-elektro.kabel1.cz/ . Pokud u něj něco nenajdete, je dobře se vysrat na maily a podobný píčoviny, normálně prehistoricky zvednout telefon a požádat o to, co potřebuju. Lhotský mi svého času dokázal shánět i značkové "Japonské" tranzistory na servis, které bych jinak musel někde nakupovat po desítkách, možná stovkách kusů. Ono sice existuje nemnoho tranzistorů, které se nedají jen tak nahradit jinými, ale to jsou typy, které skutečně náhradu nemají anebo je náhrada spojena s otravným přenastavováním některého obvodu či mechanickými úpravami.
Například se zdá někomu beznadějné dneska shánět KF469/KF470, případně BF469/470 či BF471/472, protože se už spoustu let nedělají. Tyhle tranzistory jdou ale velmi pohodlně nahradit docela profláklými "CRT" typy 2SA1381/2SC3503. Jediný problém nastat může a to ten, že se nemusí podařit sehnat obě vodivosti od stejného výrobce. Takovýchto "video" tranzistorů ale existuje spousta a kdybych si chtěl dát tu práci, najdu nejméně deset dalších párů, kterými by ty KFka šly v pohodě nahradit.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Po přečtení příspěvků v této rubrice, prosím o radu. Doma v "hrabošárně" mám kondenzátory od těchto výrobců: Cosmic, Tomcon, Riken, Frako, Rubicon, Peace. Má cenu je schovávat a případně použít, nebo rovnou směr kontejner?

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Odchod do kontejneru, je to už podle názvů směs demontovaná z televizorů apod., že? Frako jsou nejméně třicet let staré německé kondenzátory, Rubycon býval a snad ještě zůstal dobrou značkou, ale bez kvalifikovaného přeměření to radši vyhoď.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Je to z boardů sálových compů. Ptal jsem se proto, že jsem si před dvěma týdny kupoval elyty v GESu, no a jak jinak, než samé Hitano. Což jsem si pak tady přečetl jaké jsou to shity. Takže ještě dotaz. Nevím jaká to byla typová řada, ale Tesla dělala elyty, zelené oválné kryty, radiální vývody. Až půjdu k tomu kontejneru, mám je vzít také? Tak snad si asi nechám jen tantalové kapky a ty tantal stříbrné Tesly s axiálními vývody. Máte pravdu, zlatá doba Tesly Martinská, Dlouhá ul. a zbylé prodejny pro radioamatéry. Když jsme bastlili, někdo otevřel dveře a zařval: v martinský dostali 5géčka na 50 voltů v tom novém menším válci. Všichni jsme tam letěli stát frontu (jako koneckonců na všechno), ale ty součástky byly podle mne kvalitní. Dneska každý šikmooký výrobce ani neví, co je to tolerance 5%. A jak jste správně uvedl, ty AL folie asi sbírají od snědených čokolád a snaživé asiatky je za hrst rýže ve třetím suterénu rodinné firmičky rúčo motají do tzv. kapacitních válečků.
Ještě se zeptám, jaká je kvalita kondů a odporů SMD, co prodávají GESu a vté další povedené prodejně GM? Je to sice porod to pájet, ale zase pokud by byly aspoň trochu kvalitní....

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Ty zelený oválky tam hoď ze všeho nejdřív smile

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

co říkáte na firmu farnell? Měl by to bejt dovozce kvalitních součástek a i celkem dobrých vlastností - maj tam LM3886TF od NS a i pěkný kondenzátory smile

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Farnell snad jde.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Farnell můžu doporučit, pokud ovšem nevadí poněkud vyšší cena. Ta vyšší cena nemůže vadit v tom smyslu, že součástky nenakupujete furt, ale jednou za čas, nenakupujete je tam do sériové výroby-na to jsou jiné zdroje.
Vyslovené držgrešle a kolenovrti tam ale stejně nakupovat nepůjdou, těm záleží na co nejnižší ceně bez ohledu na kvalitu. Pár takových debilů se tu vyskytuje.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

U Farnellu bych nepochyboval o kvalitě. Navíc možná oceníte dodávku do druhého dne (ano, z GB), když člověk na něco velmi pospíchá.

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Na Farnell se obracím, pokud potřebuju solidní a značkový materiál v kusovém množství. Pokud kupujete 10ks švábů za 150Kč kus, tak Vás to poštovné už nemůže rozhodit, zvláště, jde-li o značkový materiál, který je jinde v zaručené kvalitě nekoupitelný.
Kdysi se daly značkové /opravdu/ polovodiče a pasivní součástky koupit i u Conrada /distributor je tuším i FK Technics/, ale jak je to tam teď nevím, dobrých patnáct let jsem tam nic nekupoval. Vlastně jo, u FK Technics jsem kupoval relativně drahé snapiny Panasonic 10G/50V s průměrem 25mm, které jinde nebyly a byly po naformování velmi slušné, troufám si tvrdit, že šlo o originály, protože měly kapacitu asi 20% do plusu, mizivý svodový proud a slušný ESR.

Web

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Je možné, aby u FK Technics prodávali nepajcované NE5534AN za 7,20 při odběru 25ks? Ilustrační obrázek tam mají tento

http://s4.postimg.cc/uk1hfc2bd/4290_b5410_01_obr.jpg

a nevím, o jakého výrobce se jedná, 5534 znám jen od TI

Re: Kvalitní zdroje značkových součástek

Hippo007: mám doma úplně stejné (jen jiná čísla). Výrobce je prý Signetics. Sehnal jsem je po pěti korunách.

Příspěvky [41 až 60 z 74]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Kvalitní zdroje značkových součástek

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£