Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Mamby - znovuzrození

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [1]

(upravil antonio 14. 12. 2015 21:25)

Téma: Mamby - znovuzrození

  • Osazení: B&C 6NDL38 + SEAS 29TF/W (od ferrofluidu zbavená 29TFF/W), nátrubek Monacor BR-70HP

  • Konstrukce: 9 l s bassreflexem na 57 Hz

  • Materiál: 21 mm vodovzdorná překližka, levopravá vzpěra, lepeno, vrutováno

  • Tlumení: 2 mm tecsound na všech stěnách, 30 mm vlnkový molitan na všech stěnách kromě přední

  • Povrch: koženka Adam Hall Alligator 0154


Tyto bedničky jsem hrubě dodělal už v létě 2009, tehdá ještě s jinou výškou, nikdy jsem se však nedostal k sestavení a umístění výhybky do beden, celou dobu bylo na bednách vrabčí hnízdo a bedny byl odložené. Navíc jsem pořád doufal, že se dopracuju k zapuštění reper a k tomu došlo právě až nedávno.

Z 10 mm překližky jsem vyřezal čelo a zkušebně přilepil na přední stěnu (taky bylo zapotřebí povysunout výšku), výsledek se zapuštěnými repry byl co do měření samozřejmě lepší, ale to by vyžadovalo strhnutí koženky, která navíc drží nesrovnatelně líp než u Mamb 3 a přitom jsem ji lepil lepidlem na dřevo, snad to byl Ponal...?). Měření bez nebylo na druhou stranu zas taková katastrofa, kromě toho se mě ty bedny nějak začaly líbit i takhle yikes, takže bylo rozhodnuto - "dokončím to tak, jak to je".


Měření
je po 15° do 90, dovnitř a ven. Vyfocena je pravá bedna. Neměřil jsem zkreslení, ale jednotlivě je tady a tady (odkaz přidám).

Vexle
musela být kvůli nedostatku místa v bedně a už tak malého objemu co nejmenší, jednoduchá. To se podařilo úžasně, středobas nepotřebuje skoro nic jiného než 12 dB filtr (v původním návrhu mám ještě kond 0,47 uF spolu s odporem 33 Ω paralelně s cívkou upravující průběh na středech - pozvolnější sestup k výškám, ale neměl jsem je fyzicky, časem je přidám) a výška, přestože je bez ferrofluidu, nepotřebuje nutně RLC. Vše je poskládáno na 3 mm lexan a v bedně přichyceno suchým zipem!, který drží chemoprénem. Vyvedení je na dutinky, což možná ještě nikdo nikdy neviděl. big_smile Cívky od Dexonu, kondy a odpory Bennic. Impedance nepadá pod 5,4 Ω.

Zvuk
Zrovna poslouchám Tata Bojs & Ahn Trio - smetana a... jo. smile Co si opravdu cením je, jak se mě podařilo vyrobit "mrtvé" bedny, každopádně spodků by mohlo být víc, proto uvažuji přeosadit za 5", nejspíš WF152BD06 a výšku rovnou taky Wavecor.

Dodatek
Po čase jsem přidal výšky úpravou 8,2R za 3,3R.

Výhybka už je jiná, upravím.

http://s19.postimg.cc/5mk7i4pkf/image.png http://s19.postimg.cc/kjsoj52sv/out.png http://s19.postimg.cc/4vrhccn73/mamby.jpg http://s19.postimg.cc/knmhze8a7/IMG_1236s.jpg

http://s19.postimg.cc/pxrgqosj3/doma.jpg http://s19.postimg.cc/qpu4pvwq7/IMG_1256s.jpg http://s19.postimg.cc/qr42jayjz/IMG_1265s.jpg http://s19.postimg.cc/n8s2mwxnz/IMG_1271s.jpg

Příspěvky [1]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Projekty stojanových reprosoustav » Mamby - znovuzrození

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£