Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výkon zesilovačů

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 44 z 44]

Re: Výkon zesilovačů

sledgi "činitel výkyvu", kde to bereš ? smile
A já mám zase ověřeno, že to může být méně. Třeba u 8 testovaných alb od Black Sabbath to bylo v rozsahu 1/7 až 1/9 a to za celé album i s mezerami mezi skladbami a některé šťavnaté pecky měly samostatně tento poměr kolem 1/5 za celou skladbu.

(upravil sledge 17. 12. 2010 22:35)

Re: Výkon zesilovačů

...takže i při silném processingu a "pečlivém" nastavení je u "nejhorších" alb poměr 1:10 až 1:5...

Ještě přichází v úvahu vliv impedance reprosoustavy, často vyšší než jmenovitá, což dále snižuje výkon. Naproti tomu působí reaktance této impedance. Nejlépe to asi změřit smile To by ale vyžadovalo vyjádření přímo úbytku na koncových tranzistorech (napájecí napětí mínus signál nebo přímo změřit), s každou bednou je to navíc poměrně unikátní....takže zase statisticky a kdo na to má mít čas smile.

Re: Výkon zesilovačů

Viktore, dívej se na to pásmově ve chvilce, kdy ti do toho začnou kecat jednoduché limitery, nebo analogový processing typu starších Yorkvillů apod. Můžeš mít basovou linku, třeba nějaké 180 a více BPM beaty, které se prakticky drží maxima možného a krom toho nějakou melodickou linku, která tě nezajímá (z hlediska basového zesilovače). Rozsekej si to na pásma a poměry se mohou rapidně změnit, hlavně když se hraje nahlas :-/. Samozřejmě processing některých systémů hlídá výkony a dokáže velmi rychle ubírat, pak taky dochází k paradoxům, že dlouhé basové tóny znějí perkusivně, protože třeba nějaký digitál od Talošů dává 3kW po 100ms, pak dává 500ms 1kW a nakonec trvale bídných 600W.

Web

Re: Výkon zesilovačů

Sendy, to by imho platilo pro basový zesilovač. Pro PA však "uvažujeme" celou kapelu. Pokud tam máš mít navíc ještě kopák a zbytek kapely, zase se to dynamicky rozhází. Tedy pokud nechceme koncák používat jako tvarovač obdélníků...

Příspěvky [41 až 44 z 44]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Výkon zesilovačů

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£