(upravil divnypocit 19. 8. 2019 18:11)

Re: Transiwatt 140 Studio

Na tu betu takto ? http://tinyurl.com/yxl57qge Nebo jsem to špatně pochopil? yikes Zkustě mě nebít smile ten TW mám jako samostudium smile

Re: Transiwatt 140 Studio

Třeba, ale nejrychlejší způsob je pomocí stabilizovaného zdroje s regulací proudu. Nastavíš si omezení např. na 2A, připojíš tranzistor + na C a - na E(u NPN). Potom miliampérmetrem s rozsahem cca 400 mA spojíš C a B. Potom jen podělíš proud ze zdroje hodnotou na miliampérmetru.

Re: Transiwatt 140 Studio

našel jsem v transiwattu 140 studio tranzistory C37 černá mrcha místo  KC-507
muže to tam být nebo ne ???,nenašel jsem o tomhle tranzistoru nic na netu jaký má hodnoty.

(upravil kaed 4. 2. 2021 21:37)

Re: Transiwatt 140 Studio

se neděs 30 let starejch novot, C37 je označení tranzistoru BC237  tj vlastně KC237 tj vlastně KC147 v "normálním" pouzdře  smile zkus si projít datasheety.

Re: Transiwatt 140 Studio

kaed
Tak děkuji

Re: Transiwatt 140 Studio

Ať nezakládám nové téma, je zde někdo z okolí Ostravy kdo by zrepasoval tento zesilovač?

(upravil jula1967 11. 2. 2021 14:01)

Re: Transiwatt 140 Studio

zdravím
nezlobte se že zas otravuji,jaký tranzistor by jste dali ke KU612 ,Kc507 nebo jiný???
děkuji

Re: Transiwatt 140 Studio

Tady to bejvalo fórum pro trochu znalý...ale ta doba je jak se zdá, už dávno pryč...blbost začíná převládat všude...

Re: Transiwatt 140 Studio

Co máš v šuplíku? Klidně ten KC507, jinak v podstatě cokoliv, co má zesílení víc než 100 a vydrží Uceo a Ucbo víc než napájecí napětí.

(upravil jula1967 11. 2. 2021 19:49)

Re: Transiwatt 140 Studio

Hm

Re: Transiwatt 140 Studio

Zdravím vás. Chcem sa poradiť ohľadom môjho Transiwattu 140 studio. Kúpil som ho z časti nefunkčný...Vymenil som hovňaky, nejaké KC507 a potenciometer na symetriu, pretože bol zaseknutý a viem že sa to dalo opraviť, ale zohnal som za dobrú cenu, tak mám nový. Vybral som asi polku elektrolytov, premeral, ale boli ok, tak išli naspäť. Ide celkom fajn, akurát ešte počuť sustat hlavný potenciometer, ktorý asi tiež vymením. Symeteia však neide podľa mojich predstáv. Ak vytocim úplne na ľavý kanál, počujem trochu aj pravý a opačne. Neviem či to tak má byť, ale mám aj iný zosilňovač a tam to stíchne úplne. Ďalšia vec je dosť silné prasknutie, pri prepnutí fyziológie, ale mono-stereo a myslím, že aj útlmu. Čo ma však najviac trápi, je to že jeden kanál hrá s podstatne menšími basmi ako druhý. Napätie na meracích bodoch je o cca 8-10 V vyššie ako v schéme. Na meračom bode 5 je rozdiel 1,5 V medzi kanálmi, čo asi robia výkonové rezistory..zrejme mierna odchýlka hodnoty. Poradíte, čo ešte pozrieť?

Re: Transiwatt 140 Studio

Že při vytočení P3 Symetrie do krajních poloh hraje stále slabě jeden z kanálů není chyba, ale vlastnost daného zapojení.

Praskání při přepínání Fyziologie a M-S a šustění Hlasitosti by mohlo být způsobeno velkým svodovým proudem C27/C28. Vyměň je za kvalitní fóliové.

Úbytek basů slyšíš i při vypnuté fyziologii a korekcích v nule?

Vyšší napětí v měřicích bodech je způsobeno velkým napětím v síti. To není na závadu. Taktéž malý rozdíl napětí 1,5 V v MB5 ničemu nevadí.

Re: Transiwatt 140 Studio

C 27 a 28 som menil za zvitkové TC 207, Tie basy sú utlmené stále aj pri vytočení korekcií. Hlavne je to počuť ak odpojím reproduktory z jedného kanálu, tak ten rozdiel počuť. V podstate je to asi posledná vec, čo by som chcel poriešiť. Ešte ma napadlo vymeniť tie výkonové rezistory za viac wattové, ale niekde som čítal, že aj tak sa budú tak zahrievať. Ono mi zahrievanie nevadí, ale ak by sa tým aspoň trochu znížilo teplo, tak by som to skúsil...

Re: Transiwatt 140 Studio

Ztrátové teplo se nesníží, je jedno, jak velký rozměr má ten odpor. Když zůstane ohmická hodnota a napětí na něm stejné, bude muset odpor vyzařovat/odvádět stejné množství tepla. Mechanicky rozměrnější odpor bude mít větší plochu a teplo se lépe rozptýlí a na odporu nebude tak vysoká teplota (pod podmínkou, že bude teplo kam odvětrat). Pokud odpory splňují potřebný ztrátový výkon, asi bych je nechal tak, jak jsou.

Web

Re: Transiwatt 140 Studio

Som si aj myslel, že to bude zbytočné...

(upravil Bobeš1 23. 4. 2021 12:38)

Re: Transiwatt 140 Studio

Jen takový poznatek jak nízká kapacita se dříve dávala na filtraci. 4G mně přijde docela málo, vždy jsem se snažil dávat co největší kapacitu pro dosažení "hudebního výkonu". Jak moc se projeví nízká kapacita ve zdroji na zvuku vybuzeného zesilovače? Dnes mám doma reciever, který má ve zdroji "jen" 2x 12G filtraci - ale pro 7 koncových stupňů, má smysl přidávat?

Re: Transiwatt 140 Studio

Pro majdak.jan výměn kondenzátory v kladné zpětné vazbě, (c61, c62) dej tam větší kapacity než původní, tak alespoň 2x až 5krat víc, prověř obvod korekcí, basový potenciometr s kondenzátory - zda běžec potenciometru má kontakt v celé dráze a kondiky zda jsou v pořádku a pak možné studenaky a nezapomeň ještě hlavní výstupní kondik můře být vysušený.

Re: Transiwatt 140 Studio

mesky napsal:

Pro majdak.jan výměn kondenzátory v kladné zpětné vazbě, (c61, c62) dej tam větší kapacity než původní, tak alespoň 2x až 5krat víc

a co si tím pomůže? Má tam být G2, to ti přijde v bootstrapu málo?

jestli nějaký kond zvětšit kvůli basům, pak ten na výstupu - 1G není nic extra, klidně tam může být dvojnásobek.

Pokud se v tom budete chtít rýpat víc, doporučuju pročíst vlákno věnované Danwattu a inspirovat se ohledně úprav tam. A taky je výživné toto - zejména danhardovy příspěvky

http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na … highlight=

Re: Transiwatt 140 Studio

Já za to nemůžu, že jsem takovej sprosťák smile

Re: Transiwatt 140 Studio

Je to málo, je to na dobrých bednách slyšet, i ve sluchátkách si to ověř, a pokud tu hledáme někde úbytek na basech tak snad jsem toho moc neřekl (nenapsal)