Téma: Výroba gramofónu NC500
Prajem pekný deň.
Chystám sa spraviť z dostupných komponentov tento krásny gramofón. Viac-menej, väčšinu komponentov už mám:
1. Rameno P1101 (je vo verzii z NC440 so zahnutým koncom a rozhodol som sa preňho, pretože mi príde krajšie a "elegantnejšie", a mal som ho už doma dlhší čas nevyužité v šuplíku)
2. Motor M305 so všetkým, čo k nemu treba (kondenzátor, kabeláž atď..)
3. Ložisko, subtanier a tanier - sú zo zachovalého vraku NC160, tanier príde časom nový s priemerom 30 cm
4. Drevotriesková doska s laminovaným povrchom orecha
5. Cinch konektory...
Vlastne, komponenty mám už všetky, čakám už len na druhú dosku aby som ju mohol zlepiť s prvou a budú sa frézovať diery.
Zatiaľ približné rozostavenie komponentov (presné rozmery samozrejme mám, všetko je to v technickom nákrese )
Prenosku budem používať Ortofon 2M Red ako je na obrázku.
Počul som, že pri motorčeku na 220V je ťažké odstrániť 50 Hz brum. Neviem, čo je na tom pravdy ale čítal som veľa o tom, a každý má na to iný názor. Mám možnosť použiť ten istý motorček - typ 24 Voltový, tak dajte nejaké vaše tipy a názory
Ako predzosilňovač plánujem používať phono vstup v mojej veži JVC DR-E31L. Bude to pravdepodobne dočasné riešenie, kým si nenašetrím na Actidamp mk2v2, ktorý v budúcnosti plánujem používať. Ohľadom predzosilňovača sa chcem ešte opýtať, aký dlhý kábel je vhodný použiť na cestu z gramofónu do preampu. Totižto mám tento kábel: http://www.muziker.sk/basgitary/kable/h … BB-410-3-M , len s tým že má 10 metrov (čo je asi k preampu priveľa), tak či mám kúpiť nový alebo by mohol ostať aj ten.
Na začiatok je to asi všetko a ak sa mi všetko podarí, na budúci týždeň by som mohol začať osadzovať komponenty