(upravil made001 28. 8. 2014 17:05)

Téma: Tlaková repra

Zdravím,

nedávno jsem koupil v bazaru velký tlakáče s reentratntním zvukovodem. Dnes jsem je rozebral a zjistil, že kmitačky jsou zadřený ve vzduchové mezeře. Napadlo mě koupit celý nový membrány i s cívkama, ale vůbec nevím, jestli se dají takový sehnat někde. Zde je fotka membrány:
http://www.nahraj-obrazek.cz/dm-1414092378628.png

Vnitřní rozměr je 72mm, průměr formeru je 26mm.

Nebo uvítám jakýkoliv jiný nápad. Byl bych rád, kdyby reproduktory fungovaly.  Díky za rady.

Re: Tlaková repra

Radu bych měl. Nekupovat elektroniku na burzách a v bazarech. Často jde o odpad z německých skládek.

Re: Tlaková repra

Jasne, ale ja to chtel na mereni. Proste na hrani si a za dve kila je to zadarmo.

Re: Tlaková repra

V tom případě si hraj smile

Re: Tlaková repra

Aha, tak teda fakt díky big_smile Poradím si radši sám.

(upravil miro 28. 8. 2014 22:18)

Re: Tlaková repra

Co je to za tlakáče? typ? výkon? ev nejraději foto!! Jsou s trafem (100V)? Kmitačky můžo bý zadřený páč mezera zrezla a nebo se odlepil středový trn. Podle kmitačky tipuju tak 10-20W.

Re: Tlaková repra

miro: Typ ani výkon bohužel nevím. Štítek je nečitelný. Ten jeden chrčel hodně. Tak jsem opatrně chtěl oddělat membránu a mrknout se na cívku, jenže ta zůstala celá ve vzduchové mezeře. Papírovej former zřejmě chytl vlhkost a roztátl se a tak to dopadlo. Ten druhej je na tom o něco líp. Jde to vidět i na impedančce. Ten už rozebírat nebudu.
Tady jsou nějaký fotky:
http://i57.tinypic.com/13zn81f.jpg
http://i58.tinypic.com/taow1u.jpg

Re: Tlaková repra

Aha, z toho jsem měl kdysi tu tlakovou jednotku. Ale vnitřek byl z nějakého lamina, tak vlhkost nevadila.

Re: Tlaková repra

Tak ja totiz nevim, jak se k nim chovali predchozi majitele. Kazdopadne bych byl rad, kdyby oba fungovaly. Klidne bych koupil i novy membrany, ale prave nevim, jestli se daji takovy sehnat. Tak jsem se chtel poradit se zkusenejsimi smile

Re: Tlaková repra

Ty si budeš budovat vlastní nádraží ?

Re: Tlaková repra

To nee big_smile Ale rad bych je mel funkcni. Nevis, co to muze byt za znacku?

(upravil miro 29. 8. 2014 17:08)

Re: Tlaková repra

Jedná se o brněnský tlakáč T5 OF v příkonem 15W, vstupním napětím 100V s převodním trafem. Dříve poměrně rozšířený typ pro ozvučování obcí a měst. Bohužel právě kmitačky byly dost častým zdrojem poruch těchto reproduktorů. Ten Tvůj je už nějaký "vylepšený" barevně a možná i jinak. Dnes je stále Brno dělá v plastu pod označením T51 OF. Nvm zda je kmitačka stejná ale tyto reproduktory se dají leckdy sehnat páč obce přecházejí na bezdráty a starou techniku likvidují. Mj svého času jsem je neměl moc rád právě pro poruchovost, hnusnej zvuk a nic moc citlivost. Tesly ARS 456 a ARS 453 byly sice větší a těžší ale ty aspoň trochu hrály. Když vyřadíš to trafo, mělo by to mít cca 6 Ohmů. Teď koukám, že ty tam to trafo už možná ani nemáš. Pak to mohl používat nějakej mobilní výkupna králičích kožek a peří.

Re: Tlaková repra

Trafo tam nebylo vubec, presne tak. Pokud se vyrabeji v Brne, tak by se tam mohly dat teoreticky sehnat i ty novy kmitacky. Kazdopadne moc diky za info

Re: Tlaková repra

http://www.perymont.cz/perymont/data.html
Tedy fy PERYMONT

Re: Tlaková repra

Díky moc. Ještě mě napadla ekonomičtější varianta a sice zeptat se u nás ve vesnici na obecním úřadě, jestli by mi nedali ty starý tlakáče, co jsou ještě na sloupech. Rozhlas už je bezdrátovej, tak předpokládám, že tam jen chátrají. Ještě jednou díky za info!

Re: Tlaková repra

No to nám pak prosímtě napiš, co ti na to řekli na úřadě, to mě bude zajímat.

Re: Tlaková repra

Třeba by se toho rádi zbavili ale jen tak tě na stožár VO asi nepustí. Kdyby jsi sletěl nebo to někomu žuchlo na hlavu, tak za to nesou zodpovědnost. Nejschůdnější cesta bývá ke správci obecního majetku s něčím "na zub". Ten to sparvuje, spravoval a možná má pár trumpet někde ve skladu. Já jich měl taky spousty, používali jsme je na nenáročná ozvučování autokrosů a jiných podobný aktivit. Už jsem je taky vyházel. Dneska už mám jinou techniku.

Re: Tlaková repra

No však jasně. Předpokládám, že to časem sundají. Mám tam známý, tak by to nemusel být problém. Ale až tak nutně to nepotřebuju, ale je to škoda vyhodit, když to funguje smile

Re: Tlaková repra

Keby Ťa to napadlo skôr mohol  si ušetriť dve kilá smile

Re: Tlaková repra

To je pravda. Ale to tak byva smile