Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátka do 3000,-

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 30]

(upravil mesce 29. 7. 2014 21:34)

Téma: Sluchátka do 3000,-

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem sluchátek do již zmiňované ceny 3k.
Toto budou moje první kvalitnější sluchátka. Poslouchám převážně Psytrance, Drum and Bass(a proto bych byl rád kdyby byly dostatečné bassy) a jinak snad všechny žánry.
Sluchátka by měla být přes uši, můžou být otevřené.
Jinak sluchátka na domácí použití, a dlouhé cesty.
(Nemám žádné žkušenosti tak vás prosím o pomoc smile)

Co jsem se koukal tak Sennheiser HD 518 nevypadají špatně smile

Re: Sluchátka do 3000,-

No kdyby si trošku přidal peněz do plánovaného rozpočtu tak můžu vřele doporučit Beyerdynamic DT 990 Pro - hrajou opravdu výborně a za tyhle peníze nemají dle mého názoru  absolutně konkurenci.

M.

PS: tak yje třeba vědět z čeho je budeš "krmit" smile

Web

Re: Sluchátka do 3000,-

Bohužel to je na mě moc drahé, z brigády by zbylo opravdu málo big_smile  Když ještě počítám zesilovač..
Externí bych asi bral FiiO E11 Kilimanjaro a v pc mam nejaky creative(externí) který je docela luxusní(podle mě amatéra big_smile )

Re: Sluchátka do 3000,-

Tak to Ti fakt poradím ještě  drobet došetřit, opravdu to stoji za to, zas tak daleko od tvého limitu to není.  (viz. náš malý test:  https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 60#p297960 ).

Ono pak Tě to bude třeba následně mrzet, že si trošku nepřitlačil a koupil sis horší sluchátka.
M.

Web

Re: Sluchátka do 3000,-

A bude mi na to stačit ten zesilovač?

Re: Sluchátka do 3000,-

Mám doma HD380PRO, což je takovej zdomácnělej bráška HD280PRO. Jsou pohodlné a na uzavřená sluchátka hrajou dobře. Dělal jsem na nich dřív elektronickou muziku. Měl jsem před nimy HD595, byly sice zvukově o něco lepší, ale otevřené což mi nakonec nevyhovovalo. Navíc 595 byly dražší. Rozdíl mezi 595 a 380 při běžném poslechu v "počítačové" kvalitě skoro nepoznáš. HD380 jsou navíc bytelnější, mechanicky odolnější, než řada HD5xx, protože vychází z profi sluchátek. Pokud bys měl nějaký studiový řetězec - externí profi zvukovka, sluchátkový zesík,... a hlavně zdroj zvuku ve studiové kvalitě - 24bit/192kHz - pak už má smysl řešit rozdíly. Při běžném "PC" poslechu to moc nepoznáš, protože kvalitu bude podstatně víc snižovat kvalita přehrávaného vzorku

Re: Sluchátka do 3000,-

ruza99: Co jsem slyšel tak otevřená jsou prý lepší, ale dík za tip ještě nevím jestli brát ty DT 990 pro nebo tyto

(upravil maras 29. 7. 2014 22:42)

Re: Sluchátka do 3000,-

Tak ono moc dobře nejde srovnávat HD380 a DT990Pro  to je uplně něco jiného....
A máš pravdu otevřené hrajou lépe.. (obecně)

Web

Re: Sluchátka do 3000,-

Teoreticky by ti mohly stačit i značky jako Superlux nebo Samson za zlomek ceny...

Re: Sluchátka do 3000,-

přijdou mi zbytečné rady typu přitlač na pilu a kup si dražší...takhle to může jít do nekonečna! 3000,- je dle mě slušná hranice a tip na Senneheiser HD380 je opravdu dobrý - sluchátka osobně znám a na poslech jak doma, tak na cesty ideální - otevřená sluchátka na cestování dobrá nejsou, protože propouští zvuk z venku dovnitř a to by Ti časem vadilo a navíc propouští zvuk i ven a to by určitě vadilo všem kolem! Navíc si myslím, že HD380 Tě uspokojí co se basů týče + zbytek zvukového spektra určitě nebude zaostávat wink

Mimochodem nelze jednoduše říct, že otevřená sluchátka hrají lépe než uzavřená!!! Navíc jde vždy o osobní preference. Taky bych nespěchal s nákupem zesilovače - pořiď sluchátka, poslouchej a časem uvidíš zda potřebuješ sluchátkový zesilovač nebo ne a navíc výběr je dle mě složitější než sluchátka samotná.

MacBook Pro-> Antelope Audio Zodiac DAC/Luxman PD-441 w Nottingham Analogue Ace Space & Sumiko Blue Point/Denon DN-961FA-> DIY tube AMP-> DIY speakers w Fostex FE-206ES-R & Monacor RBT95SQ

Re: Sluchátka do 3000,-

No myslím si, že za poslední 2 roky mám "naposlouchaných" sluchátek celkem dost, DT990Pro jsem mu doporučil proto, že pořizovací cena je sice vyšší než 3000 Kč, ale poměr cena/výkon je velmi dobrý.  DT990Pro snesou bez problému srovnání s HD650 (vlastnim) za méně než polovinu ceny. 

Jinak otevřené sluchátka hrají věrnějí než uzavřené (pokud se bavíme o Hi-Fi třídě a né o nějakých šuntech).

Samozřejmě pokud netrváš na velmi kvalitním poslechu , tak by Ti třeba mohly stačit i sluchátka co  tady napsal Antonio.

Argument, že uzavřená sluchátka jsou lepší na venek, protože nepropouští zvuk, je velice NEBEZPEČNÝ, protože taky posluchač nic neslyší a potom k průseru není daleko - sám jsem to několikrát viděl a zažil.
Zrovna minulý týden jsem jel autem domů a už jsem byl na ulici kde bydlím. Jel jsem možná 30-35 Km/h a chtěl jsem předjet cyklistu (místa tam bylo dost) a v okamžiku když jsem byl na úrovni jeho zadního kola, se asi rozhodl dle hudby  dělat s kolem "vlnovku".  Mě neslyšel , protože měl na uších sluchátka a i když jsem dupl na brzdu tak se prostě vyvrátil na kapotu mého auta. Naštestí se mu nic nestalo, ale já mám odřený nárazník a z puberťáka si nic nevemu...  Takže já si myslím, když už sluchátka na venek,  tak otevřené a poslouchat na rozumné hlasitosti. 

Jinak souhlasím s tím zesilovačem - ten jde dokoupit, nebo postavit vždy, začni s kvalitníma sluchátkama.

M.

Web

Re: Sluchátka do 3000,-

http://en.goldenears.net/14529

Re: Sluchátka do 3000,-

Mockrát VŠEM děkuji za radu smile nakonec  kupuju ty HD 380.
Ps. ruza99: Jaký máš zesilovaš pro ty sluchátka? smile

Re: Sluchátka do 3000,-

380 jsem slyšel, nic moc...dva kelímky na uších, za ty prachy si raději koupím K240 nebo podobný.

(upravil jardag69 30. 7. 2014 19:07)

Re: Sluchátka do 3000,-

HD 380
Dobrá volba. Basů to má tři prdele, ale za to žádný vejšky smile
http://en.goldenears.net/13496
Si kup Razer Electra a máš to skoro to samé.

Sennheiser HD 558 ale holt to neni do 3000.-

Re: Sluchátka do 3000,-

558...to si raději kup ty DT, HD5 řada sennů stojí za prd.

Re: Sluchátka do 3000,-

najlepšie senny do 5000 = žiadne senny

wink

Re: Sluchátka do 3000,-

Na všech forech je to o sluchátkách stejná, nekončící diskuze. Každý si mele tu svou pravdu, zejména ti, kteří mají k dispozici jedna sluchátka tongue
Sebelepší, kvalitní, nejrenomovanější sluchátka na světě se jednoduše nemají šanci vecpat do přízně, vkusu všech individuí s rozdílnými charakteristikami zvukového vnímání svého ucha.

Nejlepším řešením je mít ve vlastní výbavě všechny možné zastupce kvalitních sluchátek.


Ideální sluchátka zatím neexistují. Musela by být něco jako : nafukovací, telepatická, s vlastním rozumem, aby se sama přizpůsobila vkusu toho kterého jedince a jeho uchu, stylu hudby, masteringu nahrávky a blablablabla…………… smile

Re: Sluchátka do 3000,-

Když jsem si HD558 pořídil, brzo jsem došel k tomu, jak předražená ta sluchátka jsou a kor 598, což je to samé ještě za víc. Teď mám už nevyrábějící se Philips SHP8900 s lepším zvukem a hlavně za normální cenu, za nové jsem nedávno dal 1700. Bohužel je nemůžu doporučit obecně, bral jsem dvoje a ty, co jsem vrátil (měly by být ještě na aukru), měly znatelně slabší spodek, nedržely dobře na hlavě, sevřenější zvuk, měly i jinou krabici...

Takže abych to zkrátil, dal bych šanci méně profláknutým značkám bez extra přirážek, ten Superlux je skoro zadarmo.

Re: Sluchátka do 3000,-

Betaron napsal:

...
Nejlepším řešením je mít ve vlastní výbavě všechny možné zastupce kvalitních sluchátek.

Ideální sluchátka zatím neexistují. ...

Presne tak! ... to je aj môj názor  smile

Příspěvky [1 až 20 z 30]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátka do 3000,-

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£