(upravil mordoo 27. 7. 2014 9:18)

Téma: DPS OpenAmp1

Idem dať vyrobiť dps na openamp1. Doska do krabicky hammond 103x160x53, obojstranná, prekovena, nespaj. maska.

https://lh6.googleusercontent.com/-_2oLkg-O0Cc/U8EZwWuLgTI/AAAAAAAAEs0/e5tjDo5m4g0/s144/bez_n%2525C3%2525A1zvu.JPG

(upravil Dohnalik 12. 7. 2014 21:17)

Re: DPS OpenAmp1

Je přepracovaná, nebo je to ta Macurova prasečina?

Re: DPS OpenAmp1

Prasečina ?

Re: DPS OpenAmp1

Jeho návrh PCB byl dost katastrofální, proto se ptám, jestli je ta PCB přepracovaná.

Re: DPS OpenAmp1

Je přepracovaná. Na tom miniobrázku je to sice blbě vidět, ale jde to rozeznat.

Re: DPS OpenAmp1

Co bolo na povodnom navrhu zle? Ak sa nemylim, tak vsetky namerane hodnoty boli s tou doskou, ktoru nasledne zverejnil, resp. predaval. A tie hodnoty vobec neboli zle...

Re: DPS OpenAmp1

Chcel som sa pozrieť čo to je a narazil som na PDFko. Píše sa tam že volné šírenie a predaj sú neprípustné.

(upravil reeb 13. 7. 2014 11:51)

Re: DPS OpenAmp1

Tak ta jeho deska je roztahaná ale prasecinou bych to uplne nenazval.. Mám OpenAmp na poloviční DPS smile
O trochu větší než eurokarta (kreditka). Dá se to taky nasunout do hliníkové krabičky.

https://i.postimg.cc/nXNL4W7R/2180841.jpg

Web

Re: DPS OpenAmp1

Doska je prerobená ale nie zmensena. Je robená do danej krabicky. Sú tan pridané prepínače kapacity ala actidamp a konektory podľa potreby. Inak veľký rozdiel nie je. Píšem to z BlackBerry väčší obr nemam.

No a nikto nič nepredáva takže v tom nevidím nič zlé. Schéma je "open".

Celé le je to informačné, lebo ak si mám dať spraviť jednu dosku, tak sa na to mozem kaslat.

Re: DPS OpenAmp1

Jupi napsal:

Co bolo na povodnom navrhu zle? Ak sa nemylim, tak vsetky namerane hodnoty boli s tou doskou, ktoru nasledne zverejnil, resp. predaval. A tie hodnoty vobec neboli zle...

Právě proto jsem se ptal, proč prasečina. smile Ani layoutem, ani naměřenými hodnotami mi to tak nepřipadalo, naopak, myslím si že Pavel Macura jako jeden z mála ví co dělá a umí to následně taky změřit. To že to třeba nevypadá layoutem nějak super symetricky a učesaně jak to mývá PD, je mi nakonec v zavřené pixli jedno, důležitější je aby to mělo parametry dobré.
Doba neustálého zmenšování tu už byla, pak sedí v 1U 440mm široké kisně jedna destička 10x5cm a jinak nic smile

Re: DPS OpenAmp1

Tiez som tu dosku bral ako optimum, aby boli dosiahnute co najlepsie paramtetre. Pre dpokladal som, ze preto bola riesena DPS vacsich rozmerov, aby sa minimalizovali negativne vplyvy mozneho fyzickeho navrhu...

Re: DPS OpenAmp1

Už je to nějaká doba, co jsem tu PCB viděl a tahal tam napájení kolem ZV i jiných signálových cest, ty ZV byly přehnaně a zbytečně dlouhý, každej kanál jinej...a ty měření nejsou zase takovej zázrak, padesátky je tam dost (chápu - citlivost blah blah blah, ale kdyby tam netahal ty cesty okolo signálovek, tak si myslím, že ji tam tolik nebude) a zkreslení bych teda čekal nižší, na to čím je to osazený.

Re: DPS OpenAmp1

zasa som sa dostak k doske tak davam lepsie foto
https://lh4.googleusercontent.com/-jUPLYmUgMsc/U9PmQreCcUI/AAAAAAAAEtU/nlmEK8QXrRI/s128/open1brd.PNG

ako som pisal doska je do krabicky 100x150, uchytena napajacim konektorom XLR o celo, signaly pojdu cez cinche do wago svoriek.

Re: DPS OpenAmp1

Ten layout a nadrátování, to je finál, prvotní rozvržení nebo ... ? yikes !

(upravil right13 26. 7. 2014 20:04)

Re: DPS OpenAmp1

prepac ale ta doska je HODNE amaterska, za hentaku dosku by som nedal ani deravy cent...

zahodit a odznova

to ze chces mat obriu dosku koli obrovskej krabici neznamena ze tam mas tahat kilometrove spoje, ak tam budes mat okraje nic sa nestane.... druha vec, uvedom si ako  a kade tecu prudy, dalsia vec, 45°a 90° cesty sa nekombinuju,bud,alebo.... a dalsia vec, na toto obojstranku ? RLY ?

Web

(upravil mordoo 26. 7. 2014 21:11)

Re: DPS OpenAmp1

obojstranka je iba ako tienenie ako to bolo v projekte. Robil som co najkradsiu signalnu cesu. napajania su roztahane.
dost daleko je servo,  koli chladicu co mam. je asi zbytocne velky.
vsetko sa da este natlacit na seba, v pripade potreby

Re: DPS OpenAmp1

No a máš to tu smile človek by sa aj niečim zavdačil ale nakoniec Ti všetko ofrflú a podupú smile Ale zas nieje sa čo čudovať na slávu to skutočne nieje.
Skusme to trocha inakšie.
Takáto doska a takéto zapojenie vyzeraju na obojstrannej doske  lepšie ako na obyčajnej no cana je niekedy až o sto percent vyššia ako za jednostrannú dosku. Načo platiť cenu obojstrannej dosky za par drôtenych prepojov ak sa vôbec nejaké vyskytnú pri navrhu jednostranneho plošného spoja.
Navrhni jednostrannu dosku tak ako Ti to radia chalani. Menej rozťahanú s istými pravidlami pri návrhu a kludne ak bude treba dáky prepoj tak ho tam sprav. Ja to odhadujem na take 3 max 4 drotené prepoje. Hlavne nech je to na jednostrannej doske. Ked sa Ti to podari zašli mi celý projekt a ja vygenerujem takzvany G code pre CNC gavirovaci stroj. To je klasická trojosá gravirka. G cod si stiahneš na klúč a pobežíš s ním do hociktorého grafického študia v tvojom meste. Oni si natiahnu Gcode do stroja daš im tam plošák a o desať minút hrdo kráčas s vyrezaným  plošným spojom v super kvalite domov. Takto nebudeš musieť platit za výrobu predlôh a cena bude isto velmi prijatelná.
Plošne spoje si už niekolko rokov vyrábam len takouto cestou kedže mam doma CNC a musim povedať že krajši a jednoduchší spôsob neexistuje.
Tak čo skúsiš to?

Re: DPS OpenAmp1

Ale existuje.  A nepotřebuješ gravírku za půl melounu.
Předloha A4 pro stojí pod 10 korun.
Konstrukční třída přesnosti 4 jde doma dělat s prstem v nose, s trochu vycvičeným postupem i ta pětka. (Samozřejmě když pomineme prokovy a nepájivou masku, ta doma není úplně triviální - ale dělat to též jde).

Re: DPS OpenAmp1

Chémiu som riešil tiež veľmi rád no ta gravírka je predsa len niekde inde. Vyreže oreže rôzne tvari urobí dolky pre vrták popripade aj vyvŕta a ked dosku otočiš a upneš fixu vie aj popis osadenia poripade ho rovno vygravíruje. . No radosť. A urobil som si ju sám len som si knej kupil origo soft. MACH 3.
Presnost elektrická v tisícinách a tá mechanická tak medzi desatinami a stovkou smile traba skúsiť. Hlavne tá rychlosť bez chémie.
A ešte jedna vec je super. opakovatelnosť donekonečna smile

(upravil Dohnalik 26. 7. 2014 22:04)

Re: DPS OpenAmp1

Baad, ta zem je i na místech, kde nemá co dělat. Při rychlosti některých švábů co tam jsou, to bude dělat bordel. Spoje vypadají jako nepovedenej autorouter, rozmístění by se dalo trochu zlepšit. Neber si nic z toho co tady kdo píše jako buzeraci, každej nějak začínal a kdybys viděl moji první desku lol Jenže takhle prostě nemůžeš udělat seriovku a prodávat to.