Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » modul pro aktivní subwoofer

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: modul pro aktivní subwoofer

zdravím, řeším výměnu modulu u aktivních subwooferů pro malý PA setík .... resp. spíš to, jestli vůbec má smysl to takhle řešit.

V současné době je tam modul  300W + 2x 150W pro satelity. Problémem je hlavně pevně nastavená dělička mezi satelity a basáček (180Hz).

Moje idea je taková, že bych si chtěl nechat postavit nový modul, kde by byl jak zesilovač pro subwoofer, tak pro jeden satelit, a také vestavěný přeladitelný crossover (s nastavením frekvence a výstupní úrovně obou pásem). Výkonově by se to pohybovalo cca 500W pro sub, 200-250W pro satelit.

Má tedy někdo odhad za kolik by se takový modul dal postavit, případně jestli nad tím oproti klasické koncepci (tedy běžně dostupné zesilovače a crossover venku z bedny) má smysl uvažovat???

Dík wink

Re: modul pro aktivní subwoofer

Zcela zásadně to závisí na tom, z čeho to chceš stavět. Závisí na tom kvalita provedení, použitý materiál, potažmo životnost.
Aktivní bedny mají oproti klasické koncepci /zesilovače a procesor v racku/ trošku navrch v tom, že to sice není lehčí, ale rozhodně menší a pohotovější na rychlý rozjezd.
Na druhou stranu je klasická koncepce daleko variabilnější už jen v tom, že na trochu lepším procesoru lze nastavit cokoli a uložit, kdežto aktivka je nastavená jednou provždy a pro všechny žánry a použití nemusí vyhovovat.

Web

Re: modul pro aktivní subwoofer

No v současný době to, co tam je, je absolutní low-end!!! Aktivní sub je IBIZA Club 15.... repráky jsou tam teda měněný = Emin. Kappa 15LF, Vršky jsou Delta 12 + D210Ti. A na zesilovače přišla řada teď.
Kupovaný je to víceméně za tímhle účelem, že to příde vykuchat a použijou se pouze poměrně povedený a za ty peníze nepostavitelný skelety, akorát na to přišla řada až teď po asi roce provozu (používaný na hudební podkres a moderování sportovních vystoupení)... má to za sebou cca 40 akcí, provozováno celkem na limitu a stále funguje... ale samozřejmě není to zvukově nic úžasnýho... proto to chci vykuchat wink
Takže co se týče provedení.... nepotřebuju tam žádný extra hi-tech zesilovače, spíš jak říkáš... něco jednoduchého a spolehlivého... Vzhledem k tomu co je tam teď bude asi zlepšení cokoliv... prostě nějaký rozumný kompromis .

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » modul pro aktivní subwoofer

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£