Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 46 z 46]

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Výsledek?škoda provrtaného chladiče:)Vím že čínské kompoňenty jsou jinde jak distri u třeba Farnellu,ale nějak ta důvěra k tomuto regulátoru už není:(

S těmito regulátory (spíše s těmi stejnými IO), fungují zdroje roky...  Jen je třeba dodržet zásady konstrukcí pro spínané IO. Tj. co nejkratší spoje řádu mm a co nejblíže blokující elyt (ten co blokuje vstupní napájecí pin IO). Pak není důvod, aby to nechodilo.  Pokud jsi IO připojil delšíma drátama na chladič, tak samozřejmě mohlo mít problémy.

A tyto IO pracují spolehlivě s chlazením přímo Cu na plošném spoji. Pokud se nepletu tak pro max. výkon je doporučován jeden "palec" čtvereční. Celkem spolehlivě bude fungovat i na polovině plochy, ale na silnější měď, aspoň 50-70um.
Na desce v odkazu je podezřelá dioda umístěná pod IO, Ta by měla být min 3A, protože při provozu "skoro" do zkratu teče většina proudu právě tou diodou... A skoro se zdá, že je tam 1-2A. Osobně na téhle pozici používám 12A Schotky(2x6A v DPAK). A pro 1A IO dávám 2-3A diodu... Pokud se totiž ta dioda prorazí, tak ji okamžitě následuje IO...

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Upravy desky jsem nedelal,celou desku jak byla jsem hodil na chladic ktery jsem provrtal v mistech kde z desky vedly zapajene draty a navic uchyceni.cena desky byla snad 10kc.za tu cenu to Lmko musi byt ochuzene.no mam jeste dalsi 4 kusy doma,muzu doma pak mrknout co tam je za diodku a civku

(upravil Jayk1987 23. 6. 2014 19:16)

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Děluji všem za pomoc,nakonec budu stavět modifikovaný zdroj od Paji a k tomu spínaný zdroj s LM2678.Snad konečně  budu spokojený.kdyby někdo chtěl data k obou zdrojům tak po vyladění poskytnu.

EDIT:// Dnes jsem měl možnost opravovat diametral 0-24 0-2A a byl jsem teda hodně zklamán..můj nejnepovedenější bastl by vypadal vedlo toho zdroje jako mistrovský kousek..cesty posilněné drátky a to hodně amatérsky,tepelná ochrana řešena ve vzduchu visící hodně ubohou pojistkou která neměla styk s chladičem natož tranzistory(které na sobě nemají jediný údaj,ani písmenko).

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Zdravím, co třeba tohle schéma. pořád se zde i jinde shání nějaký zdroj 0-50V.
nevím ale nakolik je to spolehlivě funkční. Nicméně prodáva se to jako hotový produkt tak asi nějak to fachčit bude..
http://shop.fkt.cz/Files/id7/navody/4/4809104_navod.pdf

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Ahoj, tak mě před časem toto téma navnadilo a začal jsem pročítat něco málo o zdrojích. O toto téma jsem se niky moc nezajímal a tak po prozkoumání několika schémat s obvodem 723 a jeho doprovodným textem který byl vydán v mnoha časopisech AR jsem více méně vyselektoval jen obvodové řešení ke kterým má cenu se vrátit.
U všech zapojení bylo obvodové zapojení  řešeno pomocí jednoho obvodu 723, ale dostal jsem se až k obvodovému zapojení zdroje diametral a ten používá v zapojení 2x obvod 723. mohu se zeptat proč? Jaká je výhoda proti použití jednoho obvodu? z letmého pohledu na schéma jsem pochopil(jestli se nepletu) že jedním obvodem je řízen proud a druhým napětí.
(o kvalitě výrobku diametral nechci polemizovat smile)
díky
odkaz je zde http://doveda.sweb.cz/elektro/zdroj_l240r51d/index.html

Re: Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Škoda, že o něm nechceš polemizovat, mám ho v práci a mám neodolatelný nutkání poelmizovat. Možná jsem moc náročnej.

Jinak ten jeden 723 navíc je tam využitý jako další zdroj referenčního napětí v regulaci proudové smyčky. No hlavně nechápu, co tady má kdo proti 723. Jak se řekně něco starýho od Tesly, tak je to fůůůj. A že to je obyčejnej operák a napěťová reference je vám šumák, že. A že byste míto toho mohli použít TL431 a třeba TL071, a bylo by to úplně to samý. To byste se museli hnusit i nad takovou 555 kou, kterou tad yspoustalidí velebí jako generátor obdélníku pro měření zesilovačů, díky strmým hranaám - a ta pochází taky ze sedmdesátých let.

Web

Příspěvky [41 až 46 z 46]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Ostatní technika » Prosba o schéma na zdroj 0-24+V a 0-3(5)A

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£