Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Sluchátka » Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 55]

(upravil Šlomo 7. 5. 2014 10:49)

Téma: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

http://wa8lmf.net/ham/UCA202.jpg

Tato „úprava“ Behringera UCA202 / UCA222 mění už tak celkem dobrou a velmi levnou zvukovou kartu ve špičkový pohon pro Vaše sluchátka. Na mých sluchátkách, Sennheiser HD558, se zřetelně zlepšila zvuková kvalita výstupu zesilovače a ačkoliv to nebyl prvek, jež bych potřeboval, zvýšila se i maximální dostupná hlasitost sluchátek. 

Pro sluchátka jež mají méně, než 50 Ohmů, potřebujete primárně zaměnit dva SMD odpory a dva kondenzátory s drátovými vývody. Pokud budete chtít jít i dál, bude dobré zaměnit operační zesilovač.

Jsem opravdu nadmíru spokojen s výsledkem této modifikace. Člověk jenže si ale zaslouží všechny zásluhy za tuto úpravu, je "Northwest Audio & Video Guy". V odkazu přikládám jeho článek popisující tuto úpravu v detailech (včetně měření) a článek od „jhalfmoon“ jež ji konkrétněji rozpracoval:

http://nwavguy.blogspot.com/2011/03/beh … endac.html

http://www.instructables.com/id/Behring … eadphone-/


Výňatek z autorova blogu:

„Behringer navrhl sluchátkový výstup nejspíš pro užití se studiovými sluchátky s vyšším odporem. Ačkoliv tyto sluchátka dokáže pohánět velmi dobře, není zrovna moc kompatibilní s typickými konzumními 16 – 32 Ohmovými sluchátky. (…) Nový zesilovač tak může dodat daleko lepší výstup sluchátkům s nižším odporem a vygenerovat větší výstupní výkon při stejném napájecím napětí. Doplnil jsem i několik dalších změn komponent k optimalizaci návrhu. (…) Při použití in-ear sluchátek Ultimate Ears SuperFi 5 Pro, došlo ke zlepšení frekvenční odezvy z +/- 7 dB na mnohem neutrálnějších +/- 1 dB. (…) Modifikovaný Behringer UAC202 má dostatek výkonu k uspokojení téměř jakýchkoliv sluchátek (…) Výstupní odpor pak spadl z velmi chabých 50 Ohmů jen na 2,5 Ohmů za uchování nízkého zkreslení, stejné hladiny šumu a většiny dalších charakteristik."


Požadavky:

- zahnutý jemný pájecí hrot (zde doporučuji jeho výrobu z kousku měděného, nejlépe pocínovaného drátu. Obdobně jako obrázek níže...)
- tenký cín
- tavidlo (levné pryskyřicové stačí)
- odsávačka či punčoška k odsávání cínu

Nástroje:

- (levný) multimetr
- svěráček či něco k přidržení plošného spoje během pájení
- křížový šroubovák
- kleště s dlouhými čelistmi
- jemné štípací kleště

Použité součástky:

- 1x operační zesilovač AD8599ARZ v SOIC provedení (stojí cca 223 Kč ve Farnell či je možno zkusit požádat Analog Devices o zaslání vzorků)
- 2 kusy 1500 µF / 10 V (či 2200µF / 6,3 V) (důležité je aby šířka a výška byla maximálně 8 x 20mm, jinak se vám nevejdou do krabičky)
- 2 kusy 2R2 / 5% 0806 SMD odporů

http://www.instructables.com/files/orig/F8G/X19D/FROA0ONL/F8GX19DFROA0ONL.jpg

POZNÁMKA 1: Plošný spoj u Behringer UAC 222 se zdá být dle informací dostupných z webu 100% identický s tím použitým u UCA 202. Jediný rozdíl je barva krytu (a přibalený software).

POZNÁMKA 2: Originální článek zmiňuje náhradu použitého operačního zesilovače za AD8397 (cca 175Kč) či AD8656 (cca 105 Kč). Já se nakonec ke své spokojenosti rozhodl pro AD8599 (cca 223Kč), jež by měl mít lepší výkon, ale ani oběma předchozími jistě neprohloupíte, výběr je tedy na Vás.

POZNÁMKA 3: Použil jsem SOIC verzi operačního zesilovače, jelikož AD8599 se v jiném provedení nedodává. Původní verze je však MSOP, takže pokud se rozhodnete pro jiný operační zesilovač, doporučuji si objednat právě toto provedení, bude mnohem lépe sedět a přidělávat se.


Krok 1: Otevření

Otevřete pouzdro vyjmutím dvou křížových šroubů a umístěte plošný spoj do svěráku.

Krok 2: Odpájení operačního zesilovače
 
http://cdn.instructables.com/FJL/LIAV/GVZOI5XB/FJLLIAVGVZOI5XB.LARGE.jpg

POZNÁMKA: Operační zesilovač použitý v těchto zvukových kartách by měl být buď JRC4556A či JRC4558. Pokud vaše karta používá jiný, pak byste měli zvážit odstoupení od této modifikace.

UPOZORNĚNÍ: Ve zvukové kartě je operační zesilovač nejen připájen, ale i PŘILEPEN k plošnému spoji. Je to rozpoznatelné drobnými červenými kapkami zaschlého lepidla na plošném spoji na delších stranách operačního zesilovače. Nedoporučuji tak pokoušet se odpájet nožičky. Výsledkem by nejspíše bylo, že by se Vám dřív než byste byli schopni operační zesilovač odpojit, rozpálil plošný spoj tak, až by se roztřepily kontakty na plošném spoji. Proto ustříhejte štípačkami jeho nožičky a potom ho oddělte ZKROUCENÍM DO STRANY z plošného spoje, samotný tah totiž nemusí zabírat. Následně z plošného spoje odpájejte nožky jednu po druhé.

Krok 3: Připájení nového operačního zesilovače
 
Nakonec očistěte a pocínujte kontakty plošného spoje. Tak bude pájení nového operačního zesilovače o hodně snazší. Nedoporučuji se pokoušet seškrabat zbývající lepidlo, jež zůstane pod operačním zesilovačem, hrozí totiž poškození vedení!

Nyní umístěte operační zesilovač a napájejte ho na místo: Malá tečka na integrovaném obvodu by měla ležet u R41 na plošném spoji. Použitý operační zesilovač byl v SOIC baleni, které je trochu menší než původní integrovaný obvod. Pájení tak bylo pracnější, nejprve je nutné uchytit menší integrovaný obvod za některou z nožek, pak za některou z opačné strany a následně začít pozvolna cínovat. Jelikož musíte, dosáhnou na vzdálenější kontakty, jež byli určené původně pro MSOP provedení integrovaného obvodu, je nutné dodat i více cínu pro propojení a lehce se vám tak budou kontakty při práci spojovat k sobě.

Krok 4: Výměna dvou rezistorů
 
Vyměňte 47 Ohmové odpory R38 a R41 za odpory 2R2.

Krok 5: Odpájení kondenzátorů C14 a C15
 
Odpájejte kondenzátory C14 a C15. Zdánlivě se jedná o poslední, nejlehčí a snadný úkol, ale zdání může klamat, tak buďte opatrní, abyste nepoškodily kontakty.

Krok 7: Připájení náhradních kondenzátorů

Připájejte na místo náhradní kondenzátory .

POZNÁMKA: Ujistěte se, že jste připojili správně polarizaci kondenzátorů. Poznáte, jak mají být umístěny, dle sítotisku na vrchní straně plošného spoje.

Budete muset být trochu tvůrčí při výměně za větší kondenzátory, abyste je byli schopni usadit. Nechte si přívody delší a příliš je nezkracujte. Budete tak moci kondenzátor položit na plošný spoj. Je zde nutné, aby správně sedly. Pokud nesednou správně, budete muset uřezat malé kousky z plastového obalu! S 1500µF, jež jsem použil, to nebylo potřeba. Podívejte se na fotografii, jež Vám pomůže představit si jak kondenzátory umístit. 

http://cdn.instructables.com/FV0/CZQ4/GVZQ6IRC/FV0CZQ4GVZQ6IRC.LARGE.jpg

Krok 8: Otestování před znovu osazením do obalu
 
Než vše uzavřete, kartu otestujte. Připojte své sluchátka a zasuňte zvukovou kartu do počítače. Ověřte, zda vše správně pracuje.




Nyní Vám již vše hraje velmi dobře, tak Behringer uzavřete, očistě pracovní stůl a jděte si užívat skvělé hudby smile

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Ahoj Šlomo,mám teď aktuálně rozkuchlej UCA222,ale úpravy jsem činil na linkových úrovních,tak kdyby byl zájem,můžem o tom hodit řeč.Klíďo i s dalšími uživateli těchto krabiček.

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

ten AD tem není úplně ideální...

(upravil Šlomo 9. 5. 2014 15:18)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Zdravím Tě horemic! Podměty k vylepšení linkových výstupů jsem dosud nikde nezaznamenal, tak je určitě uvítám. I zde je jistý prostor ke zlepšení, sice menší než u sluchátkového výstupu, ale je.

Ahoj Dohnalik, A/D převod používám jen minimálně na občasné nenáročné nahrávky do Audacity, takže mi dostačuje. Ty jsi asi spíš myslel DAC integrovaný do USB kodeku PCM2902, ne?

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Myslel jsem ten operák, A/D jsem vůbec nemyslel. Ten operák má sice relativně velký výstupní proud, ale zatěžovat ho impedancema někde kolem 35ohm bych rozhodně nedělal, na to už je vhodnější to, co je přímo v PCMku.

(upravil Šlomo 9. 5. 2014 15:17)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Ano, původně v úpravě od NwAvGuy byl využitý AD8656, jež má téměř 5x vyšší špičkový výstupní proud. Jenže mě tu teď AD8599 ležel ladem a kdysi se mi i osvědčil při úpravě X-Fi XtremeMusic, tak jsem nic dál nesháněl a šáhl po něm. Zatím i k mé spokojenosti, ale psal jsem, že doporučené bylo užití právě AD8656  či AD8397 a tedy volba je na čtenářích. Já ho využil jako již osvědčený OZ, jež byl po ruce....

(upravil Šlomo 9. 5. 2014 15:17)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Celkově myslím, že pro sluchátka s impedancí 16, 32 i 50 Ohmů mohu AD8599 doporučit. Zvukovým charakterem mi sedne. Pro modely sluchátek s vyšším odporem už je to na hraně a od 150 Ohmů výše, jedině jít do AD8656 či nechat NJM4556A, jež sám má do 150 Ohmů výstupní proud 70mA.

(upravil Dohnalik 9. 5. 2014 15:55)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Přijde mi, že netušíš o čem mluvíš smile Nic proti, to že má v DS napsaný do 150ohm 70mA neznamená, že bude do 150ohm dodávat 70mA. Naopak, čím vyšší odpor sluchátka mají, tím vhodnější je to AD a čím nižší impedanci mají, tím vhodnější je NJM nebo jiný vysokoproudový operák.

(upravil Šlomo 9. 5. 2014 20:10)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Máš pravdu, trochu v tom tápu. Primárně jsem přebral, co jsem nalezl. Sám jsem nyní koukal znovu do katalogového listu NJM4556A a těch 70mA do 150 Ohmů umí, ale vyžadovalo by to 12V napájení. Takže něco na co můžeme při 5V z USB zapomenout.

Studoval jsem tu i parametry AD8599 v katalogovém listu, přišlo mi, že by měla do 50 Ohmů při +-5V dát 72mA. Celkově mi přišly oba OZ charakteristickou podobně, hlavní rozdíl je v nízkém šumu a zkreslení u AD. Ale přiznávám, že obecně se v tom trochu motám…

Hodnotím tak výsledek hlavně ušima, podle zvukové charakteristiky. Ta se rozhodně zlepšila, jsou znát mohutnější basy a celkově se i projev na výškách a středech pročistil.

(upravil SvoP 10. 5. 2014 7:02)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Zvukovku Behringer UCA222, jsem si také nedávno koupil. Vycházel jsem z hodnocení už zmíněného NwAvGuy-e. Moje očekávání nezklamala, podle mě je to USB zvukovka s výborným poměrem užitek/cena a mě její parametry stačí, sluchátka téměř nepoužívám. Používám digitální výstup, jako DAC minidisk Sony, kde je nefunkční mechanika.

Opraveno: Vadí mě pouze, že k UCA222 už nedávají CD, musí se to také stahovat, takže žádná výhoda proti levnější UCA202.
Původně mě také vadilo, že na analogovém výstupu (cinche) byla menší hlasitost, než např. má minidisk Sony. Ještě jsem to testoval a zjistil, že karta je v pořádku, ale u ovladače mnou používaného Virtuálného kabelu nefunguje správně nastavení hlasitosti. Pokud se použije standardní Win ovladač USB Audio CODEC, tak ovládání hlasitosti funguje správně.

Parametry jsem měřil pomocí RMAA a v Artě. RMAA dává:

Testing chain: External loopback (line-out – line-in)
Sampling mode: 16-bit, 48 kHz
Summary
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:     +0.05, -0.07     Excellent
Noise level, dB (A):     -91.0     Very good
Dynamic range, dB (A):     90.7     Very good
THD, %:     0.0051     Very good
IMD + Noise, %:     0.019     Very good
Stereo crosstalk, dB:     -92.0     Excellent
IMD at 10 kHz, %:     0.017     Very good
General performance: Very good

ARTA:

http://premsvo.files.wordpress.com/2014/04/beasio.jpg

Měření v RMAA včetně grafů je na mém blogu: http://premsvo.wordpress.com/2014/04/28/uca-222/ , kde jsem také podrobně popsal, jak jsem zvukovku vybíral a proč u mě vyhrál Behringer.

Web

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Ahoj SvoP-e! Díval jsem se na odkaz na tvůj blog a máš tam fajn článek o UCA202/UCA222. Mohu říci, že moje cesta k němu byla té tvé velmi blízká, včetně „místa“ zakoupení smile No a i mé praktické zkušenosti s ním jsou velmi dobré, jen mě trošku limitoval ten sluchátkový výstup.

Co se týče tvé zmínky o linkovém výstupu (konektor RCA), tak mohu potvrdit, že je nastaven na mírně nižší výstupní úroveň. Je tam celkem rozdíl, ale přímo dvojnásobek proti běžnému linkovému jsem u svého kusu neshledal. Vyzkouším tedy ještě standardní Win ovladač (USB Audio CODEC) místo verze od Behringera. Popravdě ale jedu čistě přes WASAPI a ASIO, takže zde to u mě nejspíše nebude.

Řekl bych, že i právě sem možná cílila úprava RCA výstupu jeho UCA222 o níž psal výše horemic.  Nenapíšeš nám horemic-u o ní?

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Omlouvám se pánové,ležel jsem teď v dodělávaném Moskalovi,po dvou letech.Já věděl proč se mi do toho nechtělo,kůrňa,to je letováního:-)
Takže já koupil UCA222 protože jsem chtěl za málo peněz hodně muziky.Po referencích z internetu padla volba na tento malý zázrak.A skutečně,neurážející zvuk,tedy pro mě.
Na začátku musím uvést že útroby mého UCA posloužili jako bastl deska,tedy pokusná,co vše se dá z tohoto továrního výrobku ještě dostat.Samozřejmě už nic moc,výrobce odvedl celkem solidní práci.Vyzkoušel jsem několik variant domnělých vylepšení,jako jsou bajpásnuté signálové kondy,změna napájení,výměna OZ.Tuning proběhl z věcí co dům dal.Původní OZ jsem nahradil nejprve OPA 1642,který v zapojení nelze použít.Kmital a nešel umravnit.Další volba padla na NJM4580 na výstupu a NJM2904 na vstupu.NJM4580 má o trochu lepší katalogové údaje než původně použité NJM2740 a NJM2904 zase nižší odběr.Plánoval jsem napájení celého převodníku z baterií...Do doby než jsem zjistli,že jsem se u PCM2902 přehlédl v odběru...Každopádně jsem baterie vyzkoušel a musím říct,že jednoznačný posun ve zvuku u tohoto napájení zde je ve stereu.Stereo je prostě víc stereovatější:-)Zvukově plus.THD změřené v ARTA,bylo v loopbacku okolo deklarovaných 0,05%.S doposud provedenými úpravami beze změny.Což jsem ale čekal.Výraznějšího snížení THD jsem dosáhl zvýšením napájecího napětí pro OZ a to nad 27V.,THD kleslo na 0,017%.S použitím bateriového napájení též zmizla i tak nepatrná padesátka a stovka.Poladěný plošný spoj budu nakonec umísťovat do hliníkové,tedy stíněné krabičky.Stínění tohoto továrního výrobku mi nedalo spát,až jsem po důkladném prozkoumání zjistil,že plošný spoj tohoto výrobku je třívrstvý,s uprostřed rozlitou zemí.Nejvyšší naměřené výstupní napětí u mě bylo cca 1150mV.A nejlepších hodnot zkreslení při -10dB,stejně jako výrobce.V 16/44.1.
SvoP,nejsou ty tvé parametry THD až moc dobré?

(upravil Šlomo 10. 5. 2014 21:30)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Já mám parametry na své 202ce obdobné:

RightMark Audio Analyzer test report

Testing device BEHRINGER USB AUDIO
Sampling mode 16-bit, 48 kHz
Interface ASIO
Testing chain External loopback (line-out - line-in)
RMAA Version 6.4.0   
   
20 Hz - 20 kHz filter ON
Normalize amplitude ON
Level change -0.1 dB / -0.3 dB
Mono mode OFF
Calibration singal, Hz 1000
Polarity  correct/correct


Summary

Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB
+0.05, -0.08    Excellent

Noise level, dB (A)
-90.6   Very good

Dynamic range, dB (A)
90.3    Very good

THD, %
0.0061  Very good

THD + Noise, dB (A)
-73.0    Average

IMD + Noise, %
0.021    Good

Stereo crosstalk, dB
-89.6     Excellent

IMD at 10 kHz, %
0.018     Very good

General performance Very good

Pokud pozoruješ o několik řádů horší výsledky, pak máš jistě na přístroji zapnutý přepínač monitor a vstupy ti cyklují přímo do výstupu k poslechu…

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Při samplovací frekvenci 44,1 kHz je pak i nižší THD a to kolem 0.0050 %

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Výrobce přeci uvádí 0,05% THD.Ano,se zapnutým monitorem je to horší.

(upravil SvoP 10. 5. 2014 22:48)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Také NwAvGuy uvádí skoro totéž, THD 0.008% viz  http://nwavguy.blogspot.cz/2011/02/behr … eview.html a měří to zase jiným programem. Dále jsem našel měření v RMAA od dalších lidí: 0.0058% při 16/48 viz http://rmaa.hege.li/UCA202.htm ale našel jsem i měření s THD 0.042% na http://www.birotechnology.com/soundcard … e-line.htm , kde to má daleko výraznější harmonické než jsem já naměřil v Artě nebo v RMAA viz už zmíněný můj blog http://premsvo.wordpress.com/2014/04/28/uca-222/ .

Nejsem elektrotechnik ale matematik a tak to lépe změřit neumím. Také neumím odhadnout, co udělá  variabilita součástek. V datasheetu PCM 2902 je uváděno rozpětí THD+N od 0,005 do 0,016% a třeba odstup 90 až 96 dB. Jak se to může projevit ve vazbě například na kvalitu napájení z USB u daného počítače nejsem schopen odhadnout. Já jsem to testoval na IBM T42 a pak DELL Optiplex, které ve své době byly špičkou ( použíté za pár šupů). Obecně se variabilita násobí a pokud se to obzvlášť "povede" tak je to dílo.

Všiml jsem si ale jedné věci, že je to velmi háklivé na přemodulování, to je pak zkreslení docela výrazně slyšet. U běžných programů taková situace obvykle nenastane, ale když experimentuji s VST pluginy tak se to stane velmi lehce. Proto mám v řetězci pluginů několik VU-metrů a pořád to hlídám.

Dalším zdrojem problémů mohou být Windows. Já pro audio radši používám staré XP, které na  rozdíl od Win7 většinou nemění nastavení ovladačů (např. hlasitost). Ale i tady jsem narazil a to právě u UCA 222 u ovladače pro VAC (Virtual Audio Cable), kde to změnilo původní hlasitost ze 100% na 50% a já jsem si nejdřív myslel, že za to může karta.

No a poslední je definice THD, Behringer uvádí i podmínky, za kterých to měřil, je to u THD jednotné? U reprobeden například pravidla pro kmitočtový rozsah jednotná nejsou. Příklad: Canton + Heco to uvádějí podle DIN, lepší Japonci podle své normy, někteří toleranci uvádí (Behringer), což je seriózní přístup.

Web

(upravil Dohnalik 10. 5. 2014 23:02)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

na RMAA se úplně vyflákněte, s tou jeho parodií na FFT to neukáže naprosto nic. Je to měřicí program pro ty, kdo měřit neumějí a ani nechtějí. Taktéž přes windows se měřit nedá, v cestě je spousta resamplerů, FIR filtrů a jiných věcí, které přidají jitter a bordel. Takže přes ASIO a ARTU nastavenou na 17bit + 64bit FFT pro domácí podmínky, profi pak třeba Audio Precision, ale to už jsme zase cenově někde na 200k Kč smile

U THD to měření klidně jednotné být nemusí, jelikož určitě moc dobře víš jak se počítá, tak je ti jasné že změnou vzorkovacího kmitočtu, úrovně atd.. se THD nezmění za předpokladu, že se harmonické nezačnou utápět v šumu, což je u 16 bitového interface docela pravděpodobné, takže doporučuju měřit na -6dB (měřit na 0dBFS je úplná blbost...), takhle tam bude vidět nejvíc.

(upravil horemic 11. 5. 2014 7:08)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

SvoP,ten NwAwGuy ale neměří v loopbacku jako já,on měří pouze výstupy.Takže já sčítám line out a line in.Behringer uvádí pro line-out 0,005% a pro line-in 0,05%,což je ARTou v součtu ten můj výsledek.
EDIT:Já měřím na Lenovo T400

Dohnalik,děkuji za osvětu.A prosím tě,netušíš jak se do ovladačů plete či neplete to IBMácké ovládání přímo těmi modrými tlačítky které tyto stroje mají nad klávesnicí?Pro mě to je španělská vesnice.Děkuji.H.

(upravil Šlomo 11. 5. 2014 12:43)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Myslím, že mohu říci, že těmi tlačítky nad klávesnicí ThinkPadu (pro zesilování a ztlumování) ovládáš pouze systémovou kontrolu hlasitosti (např. součást Windows audio kernel (Kmixer) či PulseAudio v Ubuntu).

Pokud jedeš pod Windows a ve foobar2000 či jiné aplikaci máš zvolen výstup obcházející Kmixer, tedy: ASIO, WASAPI či Kernel Streaming, pak je při přehrávání do externího zařízení tímto způsobem obejita i systémová kontrola hlasitosti. Ta je součástí Kmixeru, jenž je nyní kompletně přemostěn.Tedy i na něm nastavená libovolná úroveň hlasitosti těmi tlačítky či přímo v ovládacím panelu zvuku.

(upravil horemic 11. 5. 2014 13:21)

Re: Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Šlomo,děkuji za vysvětlení.Já tam zatím to ASIO ani nic takového nemám.Zkusím.
K těm tlačítkům u mě,jen to,že mají i vliv na měření.Mají rozsah nula až padesát.Ve směšovači to pak ukazuje po dvou,tj. 0-2-4 atd.Při nastavení tlačítky do 29 se dá naměřit zkreslení cca 0,05%,mezi 30-38 je to těch cca 0,02%,mezi 39 až 43 je to opět cca 0,05% a 44-50 je to myslím 1%.Změny jsou skokové na těch uvedených rozhraních.Je mezi nimi i větší krok v zesílení/zeslabení v dB.
Nemůže ta regulace být hardwarová?To mi asi ukáže i to ASIO,že?Jenže kdy já se k tomu dostanu...(jiný počítač)
EDIT:Jo a mám W7 a Foobar.

Příspěvky [1 až 20 z 55]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Zlepšení sluchátkového výstupu Behringer UCA202 / UCA222

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£