Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [6]

(upravil Janny 12. 4. 2014 15:53)

Téma: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

Zdravím,
neviete niekto poradiť či existuje nejaký softvérový ekvalizér, ktorý by sa dal nainštalovať (do windowsu) ku ľubovolnej zvukovej karte ?
Mám totiž externú usb zvukovku, ktorá nemá žiadu ovaldaciu konzolu, len driver a chcel by som  ekvalizovať zvuk cez jeden ekvalizér pre všetky aplikácie, ktoré budú na tej zvukovke bežať, bez toho aby som to musel v každom softe osobitne nastavovať.
Exsistuje vôbec niečo také, alebo pokiaľ to výrobca k zvukovke nevyrába, tak už sa to nedá zriešiť?
Budem vďačný za každú radu.

Re: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

pro windows ne

(upravil SvoP 12. 4. 2014 20:36)

Re: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

O equalizeru také nevím, ale asi by to mohlo jít vyřešit pomocí Virtual Audio Cable + VstHost + equalizační plugin, těch jsou mraky a velmi šikovných. O něčem podobném píši zde https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=19471 nebo podrobněji na svém blogu http://premsvo.wordpress.com/. Pro WinXP je to zadarmo, pro Win7 za Virtual Audio Cable chtějí tuším 25 USD. Používají to amaterští hudebníci pro nahrávání, efekty a mastering.
Jsou také bezplatné varianty, ale ty jsem nezkoušel. Doufám, že jsem Ti dobře porozuměl, když tak popiš podrobněji jaké programy chceš propojovat.

Web

(upravil Janny 12. 4. 2014 22:14)

Re: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

SvoP: no toto neviem či mi pomôže.
Ono to nemusí byť práve len ekvalizér. V podstate hľadám niečo ako je creative console panel (ovládač) pre zvukovky od creative, aby som ekvalizoval zvuk cez jeden ovládač na hociktorej audio aplikácii. Používam hlavne Foobar 2000, Km player, virtual dj, alebo prípadne nejaký soft na strih zvuku. Problém je v tom že moje repra hrajú moc basovo - výšokovo, tak chcem trochu pridať stredy a je dosť na nervy to robiť v každej aplikácii zvlášť, keďže tá moja externá usb zvukovka nemá žiadny ovládač, len čisto driver. Proste chcem nejaký ovádač (posačí mi aj čisto len eq)z tretej strany na tú usb zvukovku. Ale podľa toho čo písal Dohnalik, asi taký soft neexistuje sad

Re: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

Shání to hromada lidí, ale prostě tohle není, pro win ne, pro někoho bohužel, pro někoho bohudík. Na linuxu se to dá řešit SW cestou přímo v ovladačích. Na winu se to dá řešit pouze v přehrávači a podobně. Virtual audio kabel pomoci nicméně může, za zkoušku to stojí.

Re: Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

2  Dohnalík: Linux je z principu vhodnější, to je jasné. Já zkouším různé distribuce nejméně od roku 2000, teď na jednom PC mám asi 2 roky Ubuntu 10.04 ale zatím vítězila lenost, hlavně nechuť hledat a zkoušet programy. Myslíš, že by šlo např. pod Ubuntu (není podmínkou) zrealizovat tohle:
http://premsvo.files.wordpress.com/2014/04/eq01b.jpg
Na XP jsem to našel a pofackoval asi během 3 večerů. Důležité vlastnosti jsou:
- propojitelnost všeho se vším (něco jako ve win ten virtuální kabel)
- VSThost umožňující vkládat a různě spojovat VST plug-iny

Kdybys měl nějaký tip, tak budu vděčný a zase se do Linuxu pustím.

Web

Příspěvky [6]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Ekvalizér ku externej zvukovke do windowsu ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£