Téma: Kvalita koncáků, kopie - originály

zdravím, asi je to dotaz kterej se tu řešil už stokrát, samozřejmě sem zkoušel i hledat, ale je v tom bordel, buď určitá firma dřív nabízela kvalitní a teď s postupem času už začla prodávat kopie nebo podobně.. proto, mohl by mi sem někdo sepsat zkušenosti s různými prodejci, nebo třeba aspoň odkaz kde se to už řešilo ? jde mi o koncové tranzistory, Toshiby 2SA1943, 2SC5200 a pak MJ15003/4 na W.Marshalla Leache, radši bych tyhle v pouzdu TO3 než plasťáky, taky mi jde o rychlost - 2Mhz protože je budu 100% "drátovat" jinak kdyby byly i náhrady, proč ne..
GME - to sem zavrhl hned, nato sem tady postupem času vyčetl celkem jasnej názor big_smile
TME - asi podobně jako GME
no a teď už nevím
GES, Denkl, Conrad..
samozřejmě Aldax, ale tam sem nenašel ty MJčka který bych bral nejradši.. jasně že mi jde hlavně o cenu, snažím se ale šetřit jen tím stylem, že bych rád našel nejlevnější originály big_smile .. nemám nato začít osazovat těma celkově nejlevnějšíma co sem našel a obměňovat je za dražší dokud to tam nevydrží big_smile

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Proč zakládáš nové vlákno, je tu už dost obsáhlých vláken zabývajících se touto problematikou. Možná bys tam i našel odpovědi na tvé otázky, tak prosím příště zkus použít hledat.

A zřejmě si vyčetl blbě, protože s TME problémy nejsou, zato v GESu je často stejný plevel jak u slonů.

(upravil Matan 4. 4. 2014 0:30)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Hazys napsal:

A zřejmě si vyčetl blbě, protože s TME problémy nejsou.

no a to je právě ono big_smile .. o TME jsem tady vyčetl, že např. trafa jsou ok ale vesměs sou to polsky pajcy tak nevím co si mám myslet..

EDIT: další věc je že na TME sou ty Toshiby tak levný yikes proto nato narážím a ptám se, samozřejmě jestli sou to prostě jen levný kvalitní originály, tím líp, jen nechci zbytečně vyhazovat peníze který se mi zatím pravidelně nesypou..

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

jedna bába povídala... když někoho baví kupovat totéž, jen 3x dražší než normálně třeba z farnellu, tak proti tomu nic nemám, jeho peníze. Zrovna ty toshiby 1943/5200 se dají objednat rovnou z číny, ebay nebo i jinde, za ca 1,5-2$/ks.  Objednával jsem si kdysi nějaké vzorky a zkoušel je testovat. Asi jsem měl štěstí na dobré kusy, neb to prošlo všemi testy, které jsem na tom zkusil. Tyhle trandy jsem ale z TME nebral, protože v době, kdy jsme se o ně zajímal nebylo TME schopné dodat obě vodivosti. Skladem byly vždy jen PNPčka.

Nelze tvrdit, že nějaký prodejce je celý na hovno (i když některý asi možná jo), ale každý dodavatel je optimální na určitý druh zboží. Diskrétní polovodiče jsem v TME (krom nějakých obyčejných mosfetů a integráčů) příliš neobjednával. Sortiment RLC i v SMD mají slušný. Sortiment integráčů taky slušný.
Drobné diskrétní polovodiče beru z ECOMu, zahraničí, nebo bytelných nakřečkovaných zásob. Větší polovodiče se shání buďto somrováním u známých, v nakřečkovaných zásobách získaných též somrováním smile nebo pracným shánění přes eshopy.

Nechceš místo těch toshib raději použít lepší a odolnější MJL1302/3281?

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Toshiby 2SC5200 a 2SA1943 z GESu sú originály. Mám ich porovnané s originálmi opticky z vonkajšej strany, tiež čip a ešte som im dával celkom zabrať a bez problémov. Už som tu tu pár krát písal. Tiež ich majú označené ako originály. V dávnejšej dobe ich skúšalo tiež dosť ludí z HiFi slovanetu a tiež to bolo v poriadku.
Dokonca tento mesiac má GES zlavu a tie toshiby ešte majú v zlave -20%, len je potrebné sa pohnúť, majú len pár kusov a celkovo tie zlacnené veci sa mnohé už za 4 dni stihli vypredať...

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

47 korun mínus DPH mínus marže mínus přirážka za kusový odběr a jseš na ceně, za kterou to koupíš rovnou z číny. Tedy asi 30 kaček.

(upravil mechanik 4. 4. 2014 23:21)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

nemám paypal, nemám ebay, nemám rád vysoké ceny za poštovné a dlhú dodaciu dobu, tiež by som sa bál že pri väčšom odbere pošlú niečo iné a na koniec kompikovaná komunikácia a prípadne reklamácia

(upravil Hazys 4. 4. 2014 23:42)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

nemáš paypal a ebay - no co na to říct...
vysoké ceny za jaké poštovné? Když umíš vybrat, neplatíš nic.  A pokud něco, u malých zásilek je to maximálně pár $, pořád méně, než vnitrostátní přeprava. Dlouhá dodací doba je trochu k vzteku, ale poslední dobou chodí věci včas. (tj třeba za ten měsíc, ale včas, né později) A taky snad víš, co budeš bastlit za měsíc, tak to objednáš předem.
Reklamace je velmi jednoduchá a prostá. Jen je potřeba si řádně naštudovat ty podmínky reklamace, abys nebyl nachytán na svou neznalost. Pokud ale víš, jak v případě problému zachovat, prodejce si to většinou slíže.
A nejde ani pouze o ebay, jsou i jiná zajímavá "místa internetu" kde lze sehnat zajímavé věci.
Kamarádovi teď z číny (aliexpress) přišel jiný ventilátor, než který objednal, a stav se má takový, že číňan pošle ventilátor správný za cenu poštovného, přičemž ten jiný nesprávný si může nechat. wink

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

super díky za reakce, no sem rád, za informace, ověřené a proměřené big_smile dneska sem taky zjišťoval jak je to s TME od jednoho lokálního prodejce tady, bere od nich, a s problémy se zatím nesetkal, je fakt že nákup přes ebay aspoň ze začátku vypadá složitě.. big_smile proto se mu zatím taky vyhýbám ale nevyhnutelný to nebude big_smile

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Blbý je, když lidi svou lenost svádí na to, že něco je složitý, komplikovaný, nebo že to nejde. 

Pokud jsou v GESu originální Toshiby a spěcháš, tak je vem tam. Máš-li čas na číňany a testy, zkus čínu. Lecos lze sehant mnohem levněji než zde, ale taky se snadno dostaneš k lisovanému bambusu a rýži smile Zkrátka chce to mít vytipované prodejce, kteří prodávají co mají. O některých se dokonce lze dočíst na netu, co jsou zač. Zkrátka než začít bezhlavě nakupovat na ebayi, lépe se zeptat zkušenějších, na koho či co si dávat pozor. A nejen ebay, platí obecně na jakýkoliv čína-šop.

(upravil mechanik 5. 4. 2014 8:41)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Presne to som čakal, aliexpress a ešte nejaka podobná skránka. Kamarát tam pár vecí kúpil a boli to hrozné sračky. Dal som sa ukecať na tepelne vodivú pastu, bolo to asi v 20 miniatúrnych striekačkách a po odlepení nálepky som zistil že každá je plná asi z 50% a takých vecí nakúpil viac. Pred pár mesiacni som si kúpil o niečo drahšiu pastu v GESe a mám to v balení asi ako zubná pasta.
Ale nepochybujem že sa tam dajú nájsť aj veci normálnej kvality, kto má čas to testovať, čakať mesiac alebo viac pri "free shipping" a podobne... Ja na to čas nemám. Mesiac ale skôr tak 3 týždne čakám na výrobu DPS a tiež si občas už prajem aby to tu bolo.
Skôr by bolo zaujímavé tam kúpiť niečo čo je problém kúpiť inde.

(upravil Dalča 7. 4. 2014 8:50)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Odstraněno pro nevhodnost

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Dalča napsal:

ne že bych rejpal, ale já taky nemám pajpál, a nekupuju na ebay.
Obecně služby které se mnou nehovoří česky nemám rád. (pajpál). Nehledě k tomu, že se mi to jeví takový divný posílat virtuální peníze prostřednictvím zprostředkovaltele bůhvíkam... Když už musím tak raději platím rovnou z účtu na účet, je to dohledatelný, doložitelný, účetní s tím nemá problémy...
Osvědčeným dodavatelům platím rovnou na jejich účet z mýho účtu, ti slušní a dlouhodobí  a mnou oblíbení mi dávaj na fakturu, zbytek řeším raději pěkně z ruky do ruky.
Ano jsem z jinýho těsta. Preferuju rozhovor s prodavačem a osobní styk, i pro třeba nahromadím materiál co chcu od Rystonu a zajedu si tam, když mám cestu okolo, to samý s jinými dodavateli.
Nechci zbytečně živit poštu ani jiný "dopravce" mám rád osobní jednání s lidmi, než jen vyplňování formulářů na netu a čekání na poslíčka.

přesně tak big_smile naprostej souhlas smile

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Hazys napsal:

nemáš paypal a ebay - no co na to říct...

Asi len toľko, že nie všetci majú furt potrebu niekoho dojebávať, predhadzovať mu, že je lúzer, či si registrovať služby, bez ktorých normálny človek v POHODE existuje, že....

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

No prostě bez paypalu si padělané součástky od čonga a wanga nebo kostovanou kvalitu typu ISC či Coolaudio lacino nekoupíš.

Web

(upravil Hazys 5. 4. 2014 12:54)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Clarion: Jestli vidíš, snažím se tu vysvětlit základy zacházení s těmahle službama, protože já vidím, že v tom zdejší mají velký mezery. Přijmou blbý zboží, ještě to nejspíš potvrdí a pak si jdou stěžovat na forum, jak je to strašný.
A ty kecy o lúzerech, si strč do pr...e.

Mechanik: Problém hledejte spíš u sebe. Pokud zjistíte špatný zboží, máte to ohlásit. Udělali jste to?  Kdybyste se trochu informovali, tak peníze se na aliX odesílají prodejci až po potvrzení převzetí správného zboží. Pokud jste potvrdili něco, s čím nejste spokojení, tak buďte od té lásky prosím, a nekritizujte, byla to vaše chyba. Číňan by vám pro nápravu své reputace určitě rád zaslal další zboží, jinak nejspíš neuvidí žádný peníze.
Pak pořád jenom lidi plivou, jak je reklamace složitá, že to nejde.. Leda prd. Lenost, lenost a lenost. Reklamace je mnohdy vyřízená podstatně rychleji, než to trvá těm místním šejdířům.
Koneckonců, máš-li s čínou problém, můžeš i ty pološňáky objednávat u Pragoboardu.  Budeš to mít hned a z kapsy vyndáš 4 cifry za jednu malou desku.

Dalča: Když má někdo naftu zadarmo a moře času jezdit po republice a osobně se stýkat s lidma, proč ne, mě je to jedno. Já zadarmo nejezdím.
Pozn.: zdá se mi, že tu začínáme motat dohromady shánění materiálu na domácí bastlení a výrobu ve firmě.


Sendy: A tys nám tu chyběl.  Bez tvého názoru by ty ostatní neměly dostatečnou pravdu.

(upravil reeb 5. 4. 2014 12:58)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Sendy,clarion-  souhlas.. lol

Web

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

DAlší alpinista.

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

A nechteli byste sem dat odkazy na spolehlive prodejce?

(upravil Hazys 5. 4. 2014 13:20)

Re: Kvalita koncáků, kopie - originály

Nechtěli, protože si místní navzájem potvrdili, že je to na hovno, tak vám přece nebudu dávat odkazy na něco, co je blbé.

Takže až příště budete na mě ukazovat prstem, jaký sem sobec, tak se nejdřív zamyslete nad sebou a svým jednáním.