Téma: USB kabely

Přátelé,zajímá mě,proč je do zařízení připojených do USB taženo GND dvěma vodiči,tedy jedním uvnitř kabelu a tím druhým je samotné stínění.Mám na mysli USB 2.0.Je to tak vhodnější,či je to onomu USB přenosu jedno?Děkuji i za jen případný nástin,či nakopnutí k obdobnému tématu.H.

Re: USB kabely

Ne není to jedno.

Stínění je připojené pouze na straně hosta.

Re: USB kabely

Díky.Tuto teorii jsem si na internetu přečetl.Jenže oba moje noťasy mi říkají(naměřím),že propoj je už i v nich.Jdu to změřit znovu,ať jsem eventuálně pitomcem jen na začátku vlákna:-)

(upravil Dohnalik 2. 4. 2014 21:41)

Re: USB kabely

No však jo, propojené jsou na GND u hosta, u device se připojují přes RC článek na zem. Někdy přes feritku a někdy i natvrdo, záleží na verzi a rychlosti USB.

Re: USB kabely

natvrdo smí být tuším pouze u jedničkového USB low speed. Ale už sem tu specifikaci hodně dlouho nečet, takže si nejsem jist.

Re: USB kabely

Tak je to tak,u ASUS X70 i u Lenovo T400 naměřím 5V i proti pinu i proti plášti konektoru.

Re: USB kabely

Však ti to tu teďka říkáme, vnímáš to? smile
Na straně hostu je stínění a zem spojené.

Re: USB kabely

Ježkovy voči,chlapi promiňte.Mám zdrav.problémy a teď mi to myšlení opravdu úplně vypadlo.Ale i tak bohužel ještě naměřím propojení zemí tj. pin a kostra u všech zařízení do USB co doma mám.Foťák,tiskárna,USB audio interface.Jsem z toho jelen a asi bych si měl jít lehnout.

Re: USB kabely

Tak je to buď blbě udělaný, nebo je to spojený třeba přes tu tlumivku.

Re: USB kabely

Asi to bude přes nějakou tu tlumici.Bohužel teď nemám měření,abych to doměřil.Ale minimálně foťák za čas rozdělám a uvidím.Má po záruce a už se mu nějak nechce.A pro mě je navíc otevírání doposud nepoznaných vnitřků přístrojů asi takové jako když můj syn rozdělává Kinder vajíčko,oči svítí:-)Děkuji všem a dobrou noc.

Re: USB kabely

Je to spojený přes feritku. S tím řešením se člověk setká častěji. Tam kde nevadí, že proleze rušení z PC, se strčí feritka. Je to taková jistota, že to bude fungovat.