Re: SE lampacik s 6P15P

No spíše až do nasazení mřížkových proudů.

Web

Re: SE lampacik s 6P15P

Maras ad #18 - podle mne je EL/PL81 svazková tetroda, ale ověřím to večer krátkým nahlédnutím do Televizních elektronek.

Web

(upravil kudlibabka 31. 3. 2014 15:31)

Re: SE lampacik s 6P15P

http://www.r-type.org/pdfs/el81.pdf
uz jsem to jednou myslim rozebirali jinde,ale podle mne je dulezity,ze lze i u EL/PL81 aplikovat CCE mod,propojeni katody a treti mrizky kondem 0,1uF,to ma na zvuk /vyzkousel jsem u 6P15P,EL34 a EL803s/ opravdu velky pozitivni vliv,predevsim pak pri poslechu na bedny

Re: SE lampacik s 6P15P

OT: skusal niekto z Vas elektronku ECC99 ? ak ano ako ste boli s jej vlastnostami spokojni?

Re: SE lampacik s 6P15P

Kudlibabka: ty celopasma od stareho Cao se zde prodavaji ještě o něco levnej nez na e-Bay, coz se dalo cekat. 3x drazsi jsou pak FA6 a 4x drazsi FA8. Ma taky jeden novy kousek se stejnosmerne buzenou civkou místo permanentního magnetu. Ty vcetne elektronkou usmerneneho zdroje stoji asi 10x tolik co ty nejlevnejsi F6. Vypadaji pekne, chtelo by je slyset. Citlivost by mohla byt trochu vyssi. Ale je to tretina ceny Lowther PM4A.
FE8

93.1~95.5dB (@130V-240V)
20W
58-25kHz
Qts:0.57-0.97(@240V-130V)
Φ211×180(mm)
8.7Kg/PC

Bylo by zajimave se se starym Cao potkat.

Jinak ten stejny prodejce co jsi daval odkaz prodava i http://www.ebay.com/itm/pair-2pcs-Alnic … 338c879613
Ty jsou zde taky o něco levnejsi.
Omlouvam se za OT. Nemohl by jsi nas poucit o tvých zkušenostech s OB? V separatnim vlakne.

Re: SE lampacik s 6P15P

Ja ty 8´´ alnica mam,hraju na ne uz cca pul roku,mnam...verzi s buzenym magnetem mam uz taky nastudovanou,bohuzel ta cena....8´´ alnica mne vysly na cca 10K,vic napisu pozdeji v jinym vlakne,uz jsem jedno pred casem tady zalozil...
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=16301

Re: SE lampacik s 6P15P

Mirku EL81/PL81 je svazková tetroda, tam je místo g3 jenom rámeček.

Re: SE lampacik s 6P15P

Ahoj Maras, 
cielom otvorenia tohoto vlakna je:
-EL84, 6P14P, 6P15P hlavne tie prve su velmi popularne koncaky
-pritiahnut zacinajucich nadsencov elektroniek, ktori na zaciatok nechcu moc investovat , ale casom s moznostou upgrade povedzme VT...si dalej zlepsovat svoj ampik
-zvukovo velmi dobre a samotny vykon postacujuci na bezne pocuvanie kvalitnej hudby

preto by som bol celkom rad, ak by sa zapojili konstruktery a pomohli vytvorit CZ-SK kvalitny flaskovy zosilnovac za babku

pytal si sa preco AIKIDO, nie som konstrukter, najdem overenu schemu postavim popocuvam ked sa mi paci dotiahnem do konca.
naznacil si, ze by si pouzil MU follower, nikde som nenasiel zapojenie na MU f... s EL84 , ale ak by sa ti chcelo nieco nacrtnut rad by som to vyskusal s MU fol... zapojenim smile

(upravil Dalča 7. 4. 2014 8:47)

Re: SE lampacik s 6P15P

Odstraněno pro nevhodnost

Re: SE lampacik s 6P15P

ten mu follower byl myslenej jako budic...

Re: SE lampacik s 6P15P

Dalča, díky za info.

Web

Re: SE lampacik s 6P15P

ma niekto skusenosti s parallel SE zosilnovacom ? vyhody nevyhody?

Re: SE lampacik s 6P15P

Tetrody, pentody, svazkový tetrody - doporucuji nastudovat
http://www.clarisonus.com/Archives/Tube … 0Tubes.pdf
a systém jedné nf "pentody" smile
http://www.schenk-audio.de/JogisForum/P … troden.jpg

(upravil Dalča 7. 4. 2014 8:47)

Re: SE lampacik s 6P15P

Odstraněno pro nevhodnost

Re: SE lampacik s 6P15P

Pisal si vyssie ze niesi konstrukter (ak som spravne pochopil tak schem), takze ta asi skor zaujimaju prakticke poznatky. Logicky, paralelne elektronky = n nasobny prud. Tym padom aj logicky n nasobne nizsia impedancia vystupneho trafa. Celkovo sa to prejavi tak ze mas vyssi vystupny vykon zosilnovaca. Na zvuku je to trochu poznat na dynamike, zvuk je pri vyssich vykonoch trochu akoby plnejsi, co je sposobene aj vyssim vystupnym vykonom.

Mozno by sa dalo polemizovat o tom ze by to mohlo mat aj nejaky vplyv na damping faktor...

Re: SE lampacik s 6P15P

Dalčo co se ti stalo?vikend zacina,cekal bych lepsi naladu a ne ze budes poustet bubaky....:-)
ps bez google v prdeli nejsem,ale hojne ho pouzivam...
americtina neexistuje asi te na to jeste nikdo neupozornil....

(upravil maras 4. 4. 2014 18:04)

Re: SE lampacik s 6P15P

No ono to půjde asi dost těžko udělat nějakou tu CZ/SK konstrukci jednoduchého zesilovače jak psal RIKI, protože každý má rád něco jiného. Obecně Ti co do konstrukce aspoň trošku vidí , tak se snaží parametry výsledného "produktu" optimalizovat a hlavně nedát na dojmologii a vše důsledně měřit a porovnávat. No a druhá skupina lidí zase ignoruje tyto výsledky a dá na svůj sluch.  Takže toto jsou neslučitelné požadavky smile  Takže pokud chceš Riki něco takového navrhnout a nebo "zorganizovat" návrh , tak musíš dát jednoznačné zadání . nebo spíše představu co by mělo vzniknout jako výsledný produkt.

M.

Web

Re: SE lampacik s 6P15P

Dalča napsal:

Hmm..
V Čechách asi nikdo neuměl publikovat, tak se bude studovat jen v emeričtině.
On Zuzánek Kubát, Deutsch, Musil, Kratochvíl, Bisek a vagón dalších, patrne neexistovali, případně jsou považování za hovno, páč to hovno v američtině psané asi nesmrdí.

Na toho Schadeho jsem nasměroval, protože to byl spoluautor 6L6 a ve "vývoji" lamp se toho moc nezměnilo a to co tam detailně je, platí stále.
Nevím jestli Zuzánek a další pánové v r.1938 něco publikovali, ale dozvíš se tam jak je to myšleno se "svazkem", že je to především důsledek ploché katody, G1 a G2 v zákrytu už je jen další vychytávka, která nemusí být, viz ta PCL86.
Ovšem pohádku a exhibici s elektrony zavrtávajícími se do anody už ani nechci komentovat, na to mám jen jedno označení BJKH smile

(upravil Honza63 4. 4. 2014 18:24)

Re: SE lampacik s 6P15P

Dalčo, jsem odchován elektronkami a po pravdě jsem už zapomněl, co jiní teprve studují, ale z rozbité elektronky jsem pohyb elektronů natož PDF charakteristiky nikdy ani nepochopil ani neviděl. Šetři, prosím, začínající, to nejsou použitelné rady.

Re: SE lampacik s 6P15P

Riki, jestli myslíš parallel SE zesilovač dvě koncové elektronky praralelně, tak to udělá akorát elektronku s dvojnásobnými proudy a dvojnásobnou wattáží, tedy pokud ty lampy jedou aspoň trochu v souběhu.