Téma: Magnat supreme 3800

Premyslim nad timto repro do autosubu. Udaje k nemu jsou:

Fs - 25Hz
impedance - 3Ohm
Qms - 5,2
Qes - 0,33
Qts - 0,31
VAS - 271
Xmax - 9mm
citlivos 95dB (nekde pisou 93dB)

Bohuzel se zrovna v tomhle moc nevyznam,ty parametry me az Fs,impedanci,citlivost nic nerikaji..
Jak velkou bednu bude potrebovat? Abych ho nekoupil a az pak nezjistil ze me zabere cely kufr tongue Diky za kazdou radu.

Re: Magnat supreme 3800

No, to zabere určitě. Předpokládám ,že je to 15", jinak takhle obří Vas u autosubu je teda síla. Qparametrům bych taky moc nevěřil. Ale tipuju.

Re: Magnat supreme 3800

Ty udaje jsem nasel primo na nemeckych strankach magnatu,nakolik jsou pravdive netusim.. Jinak repro ma prumer 38cm. V jinem threadu pises ze je tu nekde pdf s vysvetlenim parametru reproduktoru,co ktery znamena,nemuzu ho bohuzel najit.Neupresnis to prosim? A cca. hrubym odhadem objem bedny? Diky..

Re: Magnat supreme 3800

A nechceš zvolit nějaký jiný? ...

Web

Re: Magnat supreme 3800

Ja jen ze tento sem nasel v inzerci za neco malo pres 50% puvodni ceny.Rozhodne na nem netrvam.Pokud to pujde tak bych radsi koupil neco z druhe ruky..

Re: Magnat supreme 3800

Co třeba z druhé ruky 15LF? Ve stejném objemu jako ten Magnát (100L+) za trošku vyšší cenu asi tak milionnásobek muziky.

(upravil Xhibit 27. 4. 2007 13:59)

Re: Magnat supreme 3800

Tak sem nasel DELTA-15LF 8/ohm (1,8k) nebo KAPPA-15 LF PRO 8/ohm (3,7k),predpokladam ze jsi mel na mysli ten druhy,nebo ne? To jsou ale oba profici ze jo a ti chteji prave velke objemy. Jeste sem to nepocital ,musim poradne zmerit kufr na jak velkou bednu to bude aniz by ho cely zabrala smile .Jinak netrvam ani na 15" repro.Ten jsem uvedl jen skrz ten magnat.Ten clovek za nej chce 1900kc ,vcetne dokladu o koupi a jeho stari je 3 mesice. V dokumentaci k repro udajne byla doporucovana uzavrena ozvucnice 36-42l .

PS: Nejsem zadny tunning silenec,nepotrebuju nikoho oslnovat megareprakem v kufru smile Jen proste stravim tydne par hodin v aute tak si to chci nejak zprijemnit.A jelikoz posloucham nejvice, trance,drum"n"bass a podobne okrajovejsi styly tak jsou pro me basy podstatne..

Re: Magnat supreme 3800

42L při Vas 270L a Qčku kolem 0.5? (odhad) Brďo.

Ne, myslel jsem Deltu15LF a do bedny kolem 80L+. S jakýmkoliv magnátem nesrovnatelné. Ale máš pravdu v tom, že by potřebovala obejm. Když jsem viděl parametry toho magnatu a při znalostech přístupu k parametrům v "autohifi" jsem pro toho magnáta tipoval podobnou kysnu.

Pro poslech bohatě stačí 10"(25cm), prosimtě, pokud teda nemáš autobus a je úplně jedno, co posloucháš. 15" do auta je buď machrovina, nebo blbost, nebo totální úlet/koníček.
Viz zase - můj sub. Je to na poslech, ale když chci, tak i když mám nagelovaný vlasy ( smile ), tak cítím jejich pohyb. Rozkmit obrazu ve zpětném zrcátku je zhruba na polovinu jeho výšky, ale flaška s colou mi na kapotě neskáče, to je fakt.
Prostě do normálního auta 10" stačí. Myšleno kvalitní 10".

Re: Magnat supreme 3800

No ja se prave puvodne dival na http://audioweb.cz/vase-nefronik1.htm (to uz se tu resilo v jinem vlakne). Ten repro je za cca. 1600kc ,tak sem si rikal proc nepouzit "lepsi" za maly priplatek.. ale asi to tim padem nebude to prave.. Vic jak 2k bych za reprak dat nechtel s tim ze koupe z druhe ruky je vitana jak uz jsem psal a sub bych radsi mensi,tipuju tak do tech 40l (o vikendu to poradne promerim a spoctu,co je pro me jeste prijatelne),mozna to pujde i vic.

Re: Magnat supreme 3800

tohle nekupuj, hraje hrozně. Co máš za zesik?

Re: Magnat supreme 3800

to Zbynek750: Slysels ho? Vidis,to muze byt duvod proc ho stavajici majitel prodava.. Zesik mam DIY s TDA1562Q ,tj. cca.50-70W

(upravil Zbynek750 27. 4. 2007 20:51)

Re: Magnat supreme 3800

slysel a kdysi v zacatcich jsme davali kamosovi do auta S3000, byl novy za vyhodnou cenu. Taky sel brzy pryc.
S timhle bych se na SW vybodnul a dal ho jen na predni kompa.

Re: Magnat supreme 3800

Na ten zesík bych se vybodnul úplně. ROZHODNĚ to není zesilovač pro pohon SW.

Re: Magnat supreme 3800

ja myslim ze by do auta stacila Delta 12 LF. uzavrena bedna 40l

Re: Magnat supreme 3800

Tak sem o vikendu resil uplne jine veci nez mereni kufru auta,nejaky ten skopek,gril...  smile
Tak ze o maximalnim moznem objemu subu nemam stale predstavu,zitra snad bude cas to zmerit.
Ze ten zesilovac neni uplne to idealni me je jasne uz jen z principu jeho chodu,tezko bude konkurovat poradnemu menici v kombinaci s diskretnim koncem. Za ty cca. tri stovky co me vysel (je to jen jeden kanal s aktivni vyhybkou pro subwoofer - tak se jmenuje v AR podle ktereho je sestaven) na nejakou dobu staci. Zatim je v mem aute nejkritictejsi basove pasmo,tak ze prvni resim sub se stavajicim zesilovacem,po te predni kompy a pak lepsi zesik na sub.Tak ze tak bych to asi videl..