Téma: Phase Select 12" auto sw

Ahoj,
zbyl mi jeden auto sw Phase Select 12". Taky mám modul Monacor SAM 300D. V hlavě nápad na aktivní sw k domácímu kinu a na poslech hudby, rock metal, takže rychlý přesný basy. Nejprve bychse rád optal, jestli je vůbec možné použít auto sw k domácímu kinu. Za druhé, jestli by mi někdo prosím podle Ts. parametrů spočítal kysnu a nátrubek. Jinak bude to připojeno k AV Marantz SR 7200.
Díky

Jmenovitá impedance: 2 x 4 ohm
Stejn. odpor Rdc: 1,91 ohm
Indukčnost km. cívky: 1,18 mH
Průměr kmit. cívky: 64 mm
Plocha membrány Sd: 491 cm2
Rez. frekvence Fs: 36 Hz
Xmax: 20mm
Qms: 6,60
Qes: 0,49
Qts: 0,45
Vas: 34,7 litrů
Mms: 190,7 g
Rms: 7,10 kg/s
Cms: 0,10 mm/N
Bl: 12,44 Tm
Citlivost: 87 dB

Re: Phase Select 12" auto sw

http://www.repromania.net/projekty-hifi … ct-12r.php

Re: Phase Select 12" auto sw

Použít ho můžeš klidně.

http://s19.postimg.cc/5rns5niwf/Phase_Select_1211.jpg

Re: Phase Select 12" auto sw

Majk-fox,konečné rozhodnutí bude na tobě,ale já osobně po svých zkušenostech,bych šel na basech do uzavřenky.Když to hodně přepálím s příměrou k ženský,tak bass-reflex má sice větší kozy,ale uzavřenka to zase umí lépe spodkem:-)Nejlepší home subwoofery světa jsou ekvalizované uzavřenky,sealed box.Něco počti,poslechni a uvidíš.Přeju hodně úspěchu při stavbě a ať ti zvukový výsledek přinese radost a třeba i padání skleniček:-)

Re: Phase Select 12" auto sw

Antonio: Díky moc za simulaci. Takže jestli to z toho umím dobře vyčíst, tak ideál bude 40L bassreflex. Průměr nátrubku 12cm a délka 58? To bude hodně dlouhý bassreflex. To už spíše udělám štěrbinu.

Horemic: To sice ano, ale abych vybudil tohole macka v uzavřence, tak bych potřeboval sakra jiný zesilovač. Ale máš pravdu, já radši přesný a rychlý basy uzavřenky.

(upravil horemic 22. 3. 2014 1:28)

Re: Phase Select 12" auto sw

Záleží co si představuješ pod pojmem vybudit...Jestli vidím dobře,tak je v antoniově simulaci rozdíl mezi oběma konstrukcemi v použitelném a používaném pásmu max 7dB,což je celkem klasika a věřím že to není nic co by tvůj 300W modul v běžných bytových podmínkách při i větších než běžných hlasitostech "nedohnal".Abys věděl,že jen tak neplácám,tak aktuálně mám v obýváku 5*4*2,5m,který není mým hlavním poslechovým prostorem,sice bass-reflexový sub,ale isobaric s bídnými ARN312 naladěný na cca 33Hz,ale hlavně krmený zesilovačem jen cca 30W u kterého je už jen pouhopouhé vzpomenutí si na limitaci dost brutálně slyšet.A světe div se,na běžný i mírně hlasitější poslech i tak malý výkon zesilovače mi i rodině stačí.I vzhledem k jiným svým zkušenostem si troufám tvrdit,že by tvůj sub-modul v kombinaci s výše uvedeným autorepro zvládl i tu uzavřenku.Plusy a mínusy obou zmíněných konstrukcí jsou dnes již jasné a známé.Že má každá z nich odlišný projev taktéž.Ještě bych doplnil,že každá díra se dá,koneckonců,ucpat:-)

Re: Phase Select 12" auto sw

Tak díky za info. Momentálně jsem udělal bassreflex dle simulace. Ještě jsem neměl čas to vyzkoušet, pak na píšu poznatky. Ještě sw je 2 x 4Ohm dvoucívka, takže zapojení do série - celkem tedy 8 Ohm. Říkám to dobře?

Ještě mě není jasná jedna věc a to je odlišnost konstrukce auto subwooferového šasy oproti klasickému. Jasně určitě jsou odolnější proti vlhkosti a popř možnému protžení od věcí z kufru, ale když na to koukám, tak konstrukce je podobná. Tak jestli nemá auto sw jinačí parametry, co se týče produkce zvuku v malém prostoru kabiny auta.

Re: Phase Select 12" auto sw

Jo, do série.
Odlišnosti, to je docela individuální a vůbec bych se tím nezabýval.