Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » PA, nebo aktiv

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: PA, nebo aktiv

Ahoj, potřeboval bych trošku postrčit. Máme v malém sálku ve vsi tu a tam nějakou oslavičku. Místnost má cca 6x14 m a když je tam 60 lidí, není tam k hnutí. Jezdí tam jednou za rok dvojka muzikantů s mrňavým PA-čkem a uhrají to bez potíží - až dorazí, zeptám se na parametry, ale k věci. Potřebujeme to nazvučit na ty občasné akce - teď jsem tam hrál děckám na maškarní s pujčenými SABA ULTRA HIFI 1300 a krmené Telefunken RA 200. Vše z bazaru, notně dobité a rozchrchlané,  ale hravě to uhrálo. Koukám po třeba tomhle http://cz.yamaha.com/cs/products/proaud … ode=series - něco takového mají ti muzikanti, nebo něco takového http://www.profi-dj.cz/zvukova-technika … ce%5D=asc. Berte jen jako ukázku - o značkách, kvalitách a výrobcích nevím zhola nic a děsí mě ten plast.

Tedy, je něco v téhle cenové relaci řekněme do 15 tisíc vyzkoušené ?? Chápu, že oboje má své pro a proti. Mě osobně by vyhovoval spíš ten první "model", dva tu hrajeme na akustické kytary a tohle by šlo nejspíš využít. Ale rád bych znal názor zkušenějších. No a bazar, to je naše noční můra. Zatím jsem měl smůlu, spíš opravy, než nějaký užitek.

Děkuji za reakce.

Re: PA, nebo aktiv

Ten Skytex QTX QS-12A (za ty peníze) není moc dobrý. Zkus firmu Dexon, tam máš na výběr lepší i když možná trošku dražší. Zdejší kluci měli ten Skytec a víc než hrál, tak byl v opravě.

Re: PA, nebo aktiv

Yamaha s 8" je určitě málo (to je určitě zmenšenina toho, co ti muzikanti používají, použitelné začíná u 12").
Skytex je to nejlevnější a i nejméně kvalitní na trhu.
Vše se odvíjí od rozpočtu: Zvuk, spolehlivost jsou v přímé úměře s cenou. Bohužel. Kvalitní nové věci jsou patřičně drahé.
Nějakou 12" bedýnku bych si našel i v bazaru, jenže to není snadné, je to na znalosti ještě náročnější, než u nových, kde hodně napoví cena a je 2 roky záruka.
Slušná firma jsou např. Prodance, kde si můžeš koupit tyhle aktivky ve finančním limitu http://eshop.prodance.cz/ldp122a/d-80723/. Jenže je to zase low end. Výhodou je kamenná (vlastně cihelná) firma s tradicí a dle mých zkušeností se slušným jednáním.
Slušné věci tam začínají u ART 312, jenže tam zaplatíš i za značku RCF.

Re: PA, nebo aktiv

Díky za reakce, oběma -:).
Tak nějak jsem odtušil, že nejhůř je na tom v téhle cenové RH-sound, ale to je celkem jedno. Ty LDP122A se mi zamlouvají, bylo by ještě něco pro porovnání jako ta yamaha, ale s 12" ?? Je mi jasné, že je to vše low-end, ale pro naše účely čtyř akcí do roka to snad zafunguje. A doufám, že se s podobným požadavkem a nároky potýká kde kdo. Jen bych nechtěl opravdový šrot, to raději počkáme a přišetříme.

Re: PA, nebo aktiv

Vem ty LDP122A, za sedm a půl litrů je to v poho. Pro občasné hraní, jak píšeš 4 x do roka, to bohatě stačí. A za ty peníze seženež těžko co lepšího.

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » PA, nebo aktiv

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£