Re: Praskanie v reproduktore

horemic napsal:
Sifo napsal:
Yeayer napsal:

Sifo: zvýraznil jsem červeně co je problém u tvého zesu smile.

Napätie som na pomocných kondenzátoroch som meral držalo si 21,5-22V či som pridal zvuk viac alebo menej.

Hele,tady jde o proudové špičky.Ale zatím to moc nevypadá,že by tě nějak zvlášť zajímalo to co jsme ti tady poradili.Já to zatím vzdávám.
Jo ještě vidím,že ty velké kondy jsou každý jiný.

Jeden je na 35V nie na 25V takže je trochu vetši veľkosťou nie kapacitou. A neviem ako si nato prišiel, že ma to nezaujíma keď tu každú polhodinku chodím pozerať čo sa tu nové napísalo.

(upravil Yeayer 4. 3. 2014 18:33)

Re: Praskanie v reproduktore

Sifo: máš možnost osciloskopem změřit co je na tom diagnostickým pinu toho IO (8)? Zkus nastavit hlasitost co nejpřesněji na ten moment, kdy to začne praskat, pusť tam třeba 50Hz z kompu http://www.youtube.com/watch?v=FmXI8ivfJZo a změř napětí na sekundáru trafa před usměrňovačem, potom hned na desce s tím usměrňovačem, třeba na nožičkách toho kondu 10 000uF a potom na napájecích nožičkách toho TDA (6,9,10) a napiš sem naměřený hodnoty.
EDIT: ještě změř napětí na výstupu toho zesilovače.

Re: Praskanie v reproduktore

Nemám prístup k osciloskopu ale to napätie pomerám.

Re: Praskanie v reproduktore

Sifo,jestli už jsi udělal alespoň něco z toho co jsem ti poradil,tak mlčím.Jsou to krůčky k tomu aby byl tento tvůj výrobek spolehlivější,bezpečnější a kvalitnější.A jako bonus ti přestane v repráku prskat:-)Víš,že ty velké kondy použité na těch pozicích by měly mít nízké ESR?Můj osobní názor je ten,že je zbytečné cokoliv proměřovat,dokud to bude zrealizované takhle prasácky.

(upravil Sifo 4. 3. 2014 21:40)

Re: Praskanie v reproduktore

no takže môžte sa všetci zasmiať...zle som odratal nožičky na IO a musim kupiť novy :)takže do konca tyždňa s tym nič robiť nebudem...
edit: poprosim aby ste nepisali aký som debil ja to viem aj bez Vás

Re: Praskanie v reproduktore

To se stává.Už je v křemíkovém nebi.Bude dobře,když tě to neodradí a naopak si třeba řekneš že se to budeš do budoucna snažit dělat lépe.

Re: Praskanie v reproduktore

to je už druhý čo som odpálil :Da určite ma to neodradí už len z toho dôvodu, že mi to treba isť obhajovať na maturitu smile