Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 4)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » DAC nebo zvukovka?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 62]

Re: DAC nebo zvukovka?

Anti napsal:

Co jsem zkoušel,tak na vstupu musí být  44,1 jinak to nezpracuje.

Nepravda,minimálně na TOSLINK to na 48kHz maká jak ďas,a hlavně hraje daleko přirozeněji než na 44,1.A to i písničky s darebným datovým tokem.

Re: DAC nebo zvukovka?

To je možné,používám koax,tam to větší vzorkování nebralo.

Re: DAC nebo zvukovka?

Asi je to tu už vyriešené ale zaujímavá volba pre zvukovku by bola nová ASUS Xonar Essence STX 2. Oproti ST nemá PLL clock ale kvalitný oscilator. Len tam nevidím dva pre 44,1kHz a 48kHz. Neviete ako je to riešené? Ešte má napríklad jfety za prevodníkom. Bohužial vychádza dosť draho, od 195E. Pravdepodobne ju budem mať začiatkom nového roka tak sem môžem dať nejake merania.

Re: DAC nebo zvukovka?

Anti: Díky,je to zajímavé.

Re: DAC nebo zvukovka?

Jak je to řešený? jednoduše, pomocí PLL smile Nebo používají asynchronní resampling. Ani jedno řešení není moc dobrý.

(upravil mechanik 29. 10. 2014 0:37)

Re: DAC nebo zvukovka?

To je ale nezmysel používať k tomu oscilátoru so super nízkym jitterom PLL nie? big_smile A ja už som im na to takmer skočil, že ich inžiniery uplatnili skúsenosti z vývoja predošlých zariadení big_smile Pre čo tam tam teda nedali 2 oscilátory? Čím to je že výrobcovia rôznych "high end" zariadení pri tom vôbec nerozmýšlajú a ked si dá normálny človek prácu s vývojom vlastného zariadenia tak relativne skoro dosahuje lepších výsledkov? Či do toho výrobca vidí alebo nie je dobre vidieť z návrhov plošných spojov a nie len pri prevodníkoch a digitalnej technike. Napríklad neviem pre čo ked použili operačné zosilovače s fet vstupom tak už nevybrali niečo rýchlejšie ked by to tam logicky fungovalo lepšie.

On Semiconductor kúpil SAYNO ale že by začali vyrabať vhodné tranzistory pre kvalitné audio s nízkou kapacitou, vysokou rýchlostou a špičkovou linearitou to ani náhodou, stále robia tie isté sračky. Tie ich budiče a koncové tranzistory sú tiež poriadna bieda oproti prastarím NECom, toshibam a sankenom.  To už ani nemá cenu z toho niečo stavať a radšej si kúpim kvalitný operačný zosilňovač a dám na výstup BUF634 ako predzosilňovač a tie IO od TI za ktoré sa dajú už budiče a konce (ale určite nie od ON Semiconductor) ako koncový zosilňovač. Faichild to so svojou nekompletnou a dočasnou ponukou tiež velmi nezachránil. Občas sa v ich ponuke tiež vyskytla len jedna vodivosť a komplementárny tranzistor chýbal. Magnatec/Semelab/TT electronic (to je jedna firma pod 3 názvami? je v tých názvoch trochu zmätok...) sa tiež zatial velmi nepredviedli.

Re: DAC nebo zvukovka?

Ještě někdo poradí nějákou slušnou zvukovku do 4000Kč podle zadaných parametrů?

(upravil mechanik 29. 10. 2014 1:02)

Re: DAC nebo zvukovka?

Potom by sa asi oplatilo kúpiť lacnejšiu (od 160E) ASUS Xonar Essence ST alebo STX. Iných interných kvalitných zvukoviek vela neni. Jedine ESI julia ktorá používa horšie komponenty (podla mna a iných ludí tiež o dosť horšie hrá). Tiež má problém s lupacami a rôznymi výpadkami vo zvuku v prípade že má PC nízky výkon. Odskúšané na Mini ITX ASUS v rezime iba 44,1kHz alebo v prípade že sa v PC využíva viac programov súčastne. ICQ, skype, opera s množstvom otvorených odkazov a podobne (odskúšané na XP, 8.1, ASUS 5PQL, P5K, Core 2 Duo).

(upravil Dohnalik 29. 10. 2014 1:04)

Re: DAC nebo zvukovka?

Asus je banda asiatů, těm je to celkem jedno, prostě to tam naprasí, změří to, zkontrolujou jestli to nekmitá (jakože často jo, spousta lidí si do Essence osadí rychlý operáky a pak to kmitá, ale na škopku to není vidět, musí se na to jinak) a tím končí.
Ta EMU má poměrně zprasený návrh, je to taková hračka, ale za ty prachy bych se nebál do toho jít (když už nic, tak je alespoň asynchronní, ale to je U7 taky). Kolem 4k nic slušnýho do USB neseženeš.

mechanik: on chce externí do USB, pokud jsem to správně pochopil

//jsem si přečetl ty marketingový žvásty asusu, to je výžiná kupa hoven lol prej teplotně kompenzovanej oscilátor...jasně

(upravil mechanik 29. 10. 2014 1:34)

Re: DAC nebo zvukovka?

Aha, no, velmi som to tu nečítal. To môžem potvrdiť LM6172 kmitali ale bolo to asi celkom na hrane, než sa ohriali tak to malo slušné THD... Nenapadnú ta nejake tip na operáky čo sa týka stability a kvality niekde medzi LM4562/LM49720 a LM6172? Teda kompatibilné, dual DIP8. Ja asi nič v dualnom prevedení nepoznám a moje redukcie som ešte neskúšal...

EDIT:
Ono konkretne teraz doma mám len juliu na ktorej počúvať nechcem. Tak neviem možno by stálo za úvahu splácať nejaky S/PDIF DAC k julií. Možno je to lepší nápad než druhý krát kupovať alebo prekupovať ASUS. Tiež tu mám tu PCM179x, DIR9001 a SMD LME49990, horšie THD ako ASUS aj ked som takýto digitál nikdy nenavrhoval by to asi nemalo. Len mám rozrobené iné veci a tak neviem či je dobrý napad pridať dalšiu. Ale asi som s tým plánovaním stavby už otravný a tiež OT.

Re: DAC nebo zvukovka?

Nedávej tam nic extra rychlýho, ten návrh té zvukovky je špatně a ty šváby ho nesnáší. Nic moc extra se tam vymyslet nedá, dac je Iout a na I/V potřebuješ rychlý operáky (hodně rychlý), který tady prostě dát nemůžeš. Vrazil bych tam z nouze něco s velkým GBW a rychlostí kolem 100-300 V/us.

Re: DAC nebo zvukovka?

Trochu to tady oživím.
horemic:Beru zpět.Dnes opět rozchozen minidisk jako převodník,a opravdu vezme 48 kHz.
Jinak,dilema stále trvá,nicméně se rozhlížím po nějakém kitu USB DACu který potom namontuju do skříňky spolu s aktivní propustí pro spodní pásmo....

Re: DAC nebo zvukovka?

A já beru zpět,že to na 48kHz hraje lépe.Spíš to asi díky resamplingu písně "zestejní".
Přidám tu jeden postřeh.U MDS-JE530 jsem dodělal druhý opt. vstup a přepínáním mezi původním a dodělaným jsem zjistil,že dodělávaný hraje lépe...Abych to zkrátil,"kurvítkem" zvuku byla hned za diodou požitá nejhorší součástka z celého přehrávače.A to keramický pidi kond 10n/16V s tolerancí 20%.Po jeho výměně za kvalitnější typ jsou již oba vstupy zvukově rovnocenné.

Re: DAC nebo zvukovka?

Přínosná informace.Možná by stálo za to vyzkoušet obměnit "bižuterii".

Re: DAC nebo zvukovka?

Co myslíš tou bižu konkrétně?

Re: DAC nebo zvukovka?

Diskrétní součástky "okolo švába".On samotný převodník prý není nic moc,ale třeba by to trochu pomohlo.

Re: DAC nebo zvukovka?

Okolo převodníku jsem "nesahal",ale mám vyměněné OZ a nějaké signálové a v napájení kondy.Můžu zkusit,ale bez lepšího měření,které nemám,to bude jen o dojmech.Zvukově jsem jinak spokojený a taky s výbavou.

(upravil Kamca 1. 3. 2016 22:28)

Re: DAC nebo zvukovka?

Chtěl bych do aktiv.repro nějakový modulek s kvalitním výstupem pro aldax zes.můžete něco doporučit?Ztrácím se tady v těch dacanech nebo o čem je vlastně řeč smile

Re: DAC nebo zvukovka?

Pánové, doufám že nebudu moc mimo témy. Zakoupil jsem zde několikrát doporučovaný DAC s Xmos na vstupu. Připadám si jako idiot.  Nebo jsem idiot? V mém systému, Win7, se po připojení DAC správně detekuje jako zařízení nCore USB audio 2 (alespoň si myslím že je to správně), chvilku chroustá a napíše že instalace zařízení se nezdařila. Ve správci zařízení se objeví že chybí ovladač, to všechno chápu. Už nesčetně krát jsem se pokoušel zaregistrovat na stránkách X mos - bez úspěchu. Jak jsem pochopil, ke stažení ovladačů je nutná registrace ? Má angličtina je víc než chabá. Dají se tyto ovladače stáhnout i někde jinde, nebo je k provozování mého DAC-u vůbec nepotřebuji? Pan Google nabízí jen stránky X-mosu. K přehrávání hudby používám Foobar2000. Předem děkuji za radu.

Re: DAC nebo zvukovka?

Musíš stáhnout ovladače od toho, od koho jsi modul xmos zakoupil, nikoliv ze stránek XMOS smile

Web

Příspěvky [41 až 60 z 62]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » DAC nebo zvukovka?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£