Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový zesilovač

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [15]

Téma: Sluchátkový zesilovač

Přijde mi dost neuvěřitelné, CO a za jakou cenu se pod logem vyhlášené highendové firmy může vyrábět. Sluchátkový zesilovač CREEK OBH-21. Aktivní zesilovací prvky pouze DVA NE5534, nesymetrické napájení, kýble na výstupu, Samwha a má to utáhnout dvoje sluchátka. Po opravě zjištěno, že to má problém trochu vyšším výkonem utáhnout sluchátka 2x32 ohm...Několik fotek:

http://sweb.cz/servisdok/sluch01.jpg
http://sweb.cz/servisdok/sluch02.jpg
http://sweb.cz/servisdok/sluch03.jpg
http://sweb.cz/servisdok/sluch04.jpg
http://sweb.cz/servisdok/sluch05.jpg

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

Vždyť je to slušná vietnamská kvalita. Naši přátelé jen snaživě vyšli vstříc naší kombinaci děravé kapsy a sluchátkáčové mánie. Podle štítku na potenciometru to má deset let, takže ty elyty u napájecího konektoru už mají dávno nárok mít hezky dokulata vyšpulené kloboučky.

(upravil reeb 9. 3. 2014 0:49)

Re: Sluchátkový zesilovač

Hmm cena 11tis.

http://hifidesign.cz/hifi/2470

to odpovídá.. A někomu se tišták na Dispre2 za 900,- zdál moc smile

Ale tohle je teprv perla

http://www.nejsluchatka.cz/grado-reference-ra1.html

http://diyaudioprojects.blogspot.cz/200 … ifier.html

Legendární referenční sluchátkáč cool

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

Co má bejt na místě prázdnnýho pole pro švába?

Nicméně udat tohle za 10kkč, to chce velkou porci marketingovejch dovedností. Hraničí to s regulérním podvodem. Velebnosti, chce se mi bl...!

A to se tu nadává na zetawatt.

Za tu cenu se dá uhnat solidní zesák, kterej sluchátkovej výstup má a špatnej nebude...

Re: Sluchátkový zesilovač

Řekl bych, že to prázdné místo /neosazený materiál/ je pro verzi Creek OBH21SE a jde prostě o uni desku. Je to vidět tady : http://img.photobucket.com/albums/v409/xcan/8-1.jpg  ,ale k čemu ten švábík a vše okolo slouží, čert ví - elektronický přepínač dvou vstupů to evidentně není, pozice pro další pár cinch zásuvek zůstává i u verze SE neosazena.

Web

(upravil Hazys 9. 3. 2014 0:19)

Re: Sluchátkový zesilovač

Leoši, OBH-21SE nemá v signálový cestě kondíky (konkrétně ty dva elyty u poťáku, C20 a asi C21) a ta TL074 slouží jako DC servo.

//RC konkrétně 100k 330n

Re: Sluchátkový zesilovač

To se mi nezdá, protože ty dva kýble poblíž výstupních jacků jsou právě výstupní.

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

Prej DC servo..

http://salsal.egloos.com/1882925

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

Zdát se ti to nemusí, ber to jako fakt. Pokud mi nevěříš, tak můžeš taky hledat na googlu, bylo to asi 5 minut práce.

Re: Sluchátkový zesilovač

No dobrá, pokud by to bylo DC servo, proč by v SE verzi výstupní kondy zůstaly? Proč DC servo u nesymetricky napájených OZ?
Zřejmě ty naše dohady a odhady vyřeší jen schéma, které u garážovky typu Creeku těžko někde bude viset. Ale možná si někdo tu práci dal a z desky to vykreslil, já jsem na to při opravě neměl tolik času.
Nu a poslední dohad - proč 4xOZ na DC servo dvoukanálového sluchátkáče?
Mně v "hnízdovém" prototypu jednoho Ciuffoliho zapojení drží blbá LF356 celý diskrétní kanál s 18 tranzistory na nějakých 0,3 mV ss offsetu...ale drží to i kterýkoliv jednoduchý fetový OZ, třeba TL071, MAC156, dokonce i MAB356, MAE411 i 412 a už ani nevím, co všecko jsem tam zkoušel cpát. Nejlíp se sice chovaly MAE411, ale žraly dvojnásobek LF356.

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

Vzhledem k tomu, že 21čka nemá na netu nikde ani kus schématu (zato k 11ce sem našel všecko), bych zkusil usoudit po svém, místo kopírování toho, co sem našel na každém foru na netu:
Ta TL074 je highpass filtr.  Nějaká aproximace něco mezi Butterworthem a Čebyševem, spočtěte někdo schválně přenos pro 100k, 330n, 100k, 100n. Půlka švábu dělá filtr, druhá půlka přizpůsobení vstupní impedance. Dávalo by to celkem smysl ne? Dělící kmitočet bude okolo 5Hz.

Re: Sluchátkový zesilovač

Možné to je - jediný "papírový" rozdíl mezi parametry 21 a 21SE jsem našel v o rád nižším zkreslení SEčka proti 21. Na to ale zase to, co píšeš Honzo, nemá pražádný vliv. Možná jsou použity lepší OZ než NE5534AN od Signeticsu, čert ví...Měl jsem cukání tam po opravě vrazit patice a do nich třeba OPA134, ale nebylo času.
V tom SEčku, jehož desku jsem postnul výše je na místech NE5534AN Signetics cosi zcela jiného.

Web

(upravil Hazys 9. 3. 2014 0:58)

Re: Sluchátkový zesilovač

Našel sem eště někde zmínku, že v SE verzi jsou  LM7171 od NSc. Že by to byl tenhle důvod?

//EDIT: http://img.photobucket.com/albums/v409/xcan/8-1.jpg
i tady to máš vidět, že tam sedí LM7171 od Nationalu.

(upravil reeb 9. 3. 2014 0:59)

Re: Sluchátkový zesilovač

Stačilo vyfotit DPS i z druhé strany a mohlo být jasno..
napájecí napětí je symetrické:

" Uvnitř zesilovače OBH-21 se nacházejí na míru vyvinuté obvody, které převádějí jednoduchou konfiguraci napájecího napětí s kladnou sběrnicí na dělenou konfiguraci s kladnou a zápornou sběrnicí a plovoucí zemí. Napájecí napětí s dělenou sběrnicí poskytuje lepší potlačení soufázového signálu (CMMR), čímž dochází ke zlepšení kvality zvuku díky vyšší odolnosti proti interferencím.

Koncový stupeň zesilovače OBH-21 je osazen dvěma vysoce kvalitními operačními zesilovači NE 5534. Signálová cesta je osazena vazebními kondenzátory audio třídy na odfiltrování stejnosměrné složky. Zesilovač OBH-21 používá stejně jako zesilovače Classic a Destiny stejnosměrnou servosmyčku na odstranění veškerých zbytků stejnosměrné složky na výstupu.

"

Každopádně za 11tis to nestojí. Když si vezmu že někteří k tomu připojují AKG K701 roll

Web

Re: Sluchátkový zesilovač

OBH 21 je z dob, kdy sluchátkovému poslechu nebyl kladen takový důraz jako dnes. Bylo to jedno z mála řešení připojit jen CD přehrávač a sluchátka. Je více než 15 let na trhu. To jen pro dokreslení situace, kdo se sluchátkovému poslechu věnuje víc než 10 let, ví nebo přinejmenším tuší, že s technického hlediska je to sračka.

Marantz CD-17, PM-16, Pioneer PL-630, B&W 802N | Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000

Příspěvky [15]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£