Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 5)

Audioweb.cz » Smetiště » Lampové zesilovače

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 95]

Re: Lampové zesilovače

Sendy, mozes mi napisat za akych podmienok je zvuk neutralny, (bez dochutenia casnika)

Re: Lampové zesilovače

Výborná prostorová akustika, minimální hluk okolí, kvalitní zdroj signálu, vyhovující a tedy neutrální reprosoustavy a zbytek řetězce. Tedy v případě poslechového prostoru vyhovující RT pro všechny kmitočty, spíš přetlumená místnost, no a zbytek řetězce - dostatečný kmitočtový rozsah, malý šum, malé zkreslení a schopnost zahrát s malým zkreslením dostatečně hlasitě. Zapomněl jsem na něco ?

Web

Re: Lampové zesilovače

myslim,ze jen na HUDBU

(upravil Honza63 24. 1. 2014 23:17)

Re: Lampové zesilovače

Aniž chci zdejší diskuzi shodit, je to už po sté. Začne to lampami, pokračuje to kde čím a skončí v definicích zvuku, nebo čeho. Vás to ještě baví?
Tak jsem překopíroval kolegu BOBCAT ze Slovanetu:

Jak probíhají diskuze na fórech?

__1 člen fóra vymění žárovku a napíše příspěvek o tom, že vyměnil žárovku.
_14 členů na to reaguje tím, že napíše o podobných zkušenostech s výměnou žárovky a o tom, jakými způsoby mohou být žárovky vyměňovány.
__7 členů k upozornění na to, jak nebezpečná může výměna žárovky být.
__1 člen žádá, aby byl příspěvek přesunut do sekce "Světlo".
__2 členové oponují, že příspěvek měl být přesunut do sekce "Elektrické spotřebiče".
__7 členů, poukazuje na gramatické chyby v příspěvcích, týkajících se předchozích příspěvků o výměně žárovky.
__5 členů rozpoutá flame s těmi, kdo poukazují na gramatické chyby v předchozích příspěvcích.
__5 členů se začne dohadovat, jestli se má říkat "žárovka" nebo "výbojka".
__2 členové " z oboru", budou všechny informovat o tom, že správný termín je "světlo".
_15 členů tzv. "vševědů", o sobě budou prohlašovat, že jsou také odborníci z oboru a že výraz "žárovka" je naprosto správný.
_19 členů informuje ostatní o tom, že tohle fórum není o žárovkách a ať ostatní laskavě pokračují v diskuzi ve fóru o žárovkách.
_11 členů brání příspěvky do tohoto fóra, z důvodu, že všichni používáme žárovky a proto jsou ty příspěvky vlastně relevantní.
_36 členů zahájí diskuzi o tom, která z metod výměny žárovky je nejlepší, kde nakoupit nejlepší žárovky, která značka žárovek funguje nejlépe pro jakou techniku výměny a která značka žárovek je nejchybovější.
__7 členů vloží příspěvky s odkazy, kde mohou ostatní uživatelé vidět různé druhy žárovek.
__4 členové, vloží příspěvky se správnými odkazy.
_13 členů se odkáže na všechny příspěvky napsané do současnosti, bude je kompletně citovat a to včetně všech hlaviček a podpisů, a nakonec do svého příspěvku přidají "Já taky".
__5 členů, napíše skupině uživatelů, která dlouho nepsala, že nepíšou a proto nemůžou oponovat jejich názorům.
__6 členů, bude říkat "A neřešilo se tady tohle před chvílí?".
_13 členů se ozve "nejdřív hledej, než se tady budeš ptát na něco o žárovkách".
__1 člen se určitě zeptá, jak vyměnit kolo u auta.
__1 člen, který byl doposud skrytý bude reagovat na prapůvodní první příspěvek, který byl napsán před půl rokem, takže všechen ten cirkus se bude opakovat.

Aby bylo jasno, já vás ani nekritizuji, ani neodsuzuji, jen mně přijde líto, že tolik chytrých lidí opakuje témata stará snad padesát let. Za svých sedmdesát let na světě a v HiFi jsem myslel, že se dožiji něčeho lepšího. NO, bude to na vás.

Poslouchám na sluchátka Neil Diamonda Hot August Night z roku 1972 v San Francisku, střídám pro potěšení Hypa 300, hybrid a elektronkáč, moc se mně to líbí ze všech zdrojů, tak vám přeji totéž. A poslouchám to už po třetí, nemůžu přestat, máte to taky tak?

Re: Lampové zesilovače

Honzo, máš velkou pravdu, ten výčet od "Bobcat" bych ještě doplnil a upravil sad.

Když se tak dívám na obsah internetových fór, jak to má sestupnou tendenci (dorůstá další a další generace začátečníků) a jak se net zapleveluje nesmysly, tak cítím marnost... 

BTW, jsem prakticky 6 týdnů bez muziky, takže si uchovávám zážitky z posledního koncertu (PPU), a moc mi to ani nevadí smile.

Web

Re: Lampové zesilovače

tu som nesiel celkom zaujimavy popis o harmonickom skresleni v zosilnovacoch
http://en.wikipedia.org/wiki/Tube_sound
sekcia Harmonic content and distortion

Re: Lampové zesilovače

Krom klasického poslechu na bedny a ¨na sluchátka se opomíjí poslech v blízkém poli reproduktoru. Česky řečeno s uchem na tiše hrajícím reproduktoru, nebo tak cca do toho metru, metru a půl od nich. Jsem tímto typem poslechu "odkojen" od dětství tichoučkým poslechem ještě na převážně germaniovém trazitoráku. A když jsem byl starší byl jsem všemi těmi HI-FI velmi zklamán. Prostě to tiše hrající šíro hraje VĚRNĚJI než klasický poslech na bedny. Malá výchylka membrány - malé kreslení. Přes to nejede vlak.
http://radim-ventura.webnode.cz/fotogal … -1075-jpg2
Deska prochází dalším vývojem. A že je budou chybět basy? Kdepak ! U desky jsou basy čisté a pevné.
No a proč to píšu do eletronkového pokecu? No protože poslech v blízkém poli vyžaduje i jiné vlastnosti od zesilovače. Takže proto  smile  . Důležitý je především naprosto tichý zdroj. A výkony hlavně noci se budou pohybovat v jednotkách a desítkách miliwat. A parametry a zvuk elektronek jsou při malém rozkmitu signálu excelentní.
A přestala mne bolet hlava. To vše ocení velká část našich drahých poloviček, sousedé , ale především  zdraví.

Web

Re: Lampové zesilovače

taky posloucham v blizkym poli,ozvucnice mam ze tri kusu preklizky spojeny pianovymi panty,citlivy alnico fullrange...na basech posileny dvema ARO835...jednocinny lampac bez zpetnych vazeb....mňam...
fotka s jednim ARO zde:
https://lh3.googleusercontent.com/-Sxqq … 0denni.jpg

Re: Lampové zesilovače

Kudlibabko: Tím blízkým polem ,jsem myslel tu deskovou ozvučnici na stole. Tam jsem kousek od reproduktorů a především v uzavřeném prostoru mezi deskou stolu a stereo deskou  . Trvalo mi to mnoho let pokusů než jsem si na to přišel.
Na té fotografii ,kterou posíláš, mne zajímá ,zda při poslechu desku celou rozevřeš, když je na pantech . Zajímavá je i ta místnost a stará okna  smile .

Web

Re: Lampové zesilovače

elipsa je to pocitovo velmi podobne, ano ta miestnost je perfektna, kudilbabka ma este jednu za sera no ta fotka je perfektna, nechal som ispirovat, predavame byt stahujeme sa do stareho domu na vidiek, budeme mat konika, kozy a  mam v plane se jednu miestnost podobne zariadit, este mozno kudlibabke tam chyba okruhly dreveny stolik pohar cerveneho vina, doutnik a hudba
http://youtu.be/QG_Df_qWsX4

(upravil kudlibabka 7. 3. 2014 17:43)

Re: Lampové zesilovače

2elipsa:ty desky ruzne ladim...nasel jsem polohu,kde mi to sedi nejvic,trvalo mi to tak 2 roky...kombinace odrazu mistnosti,ozvucnice  a repraku...z toho musi byt konstrukterum beden šoufl...:-)
zivot na vesnici nemusi byt tak idylicky jak by se mohlo zdat...

Re: Lampové zesilovače

kudlibabka: je to tak, otevřené ozvučnice se musí dobře do prostoru dané místnosti naladit ,  i tam moje stolní má jednu nevýhodu, potřebuje ještě pár desítek centimetrů za sebou. Přeju dobré dny nejen na vesnici.

Web

Re: Lampové zesilovače

2elipsa: prostor za deskovou ozvucnici je velmi delezitej...ja to mam cca 1,5m od zdi...tu desku mas z javoru?

Re: Lampové zesilovače

Bříza a stolní stereodeska buk. Při pokusech mi jako minimum přišlo ccccaa 6Ocm a samozřejmě více lépe. S jednou výjimkou - pokud jsem chtěl využít zdvih na basové složce signálu umístěním v rozích místnosti. Jde o pasivní zdvih, čiže nerozkmitáváme více membránu, nezvětšujeme zkreslení reproduktoru. Nepřidáváme výkon ze zesilovače   smile  , ale vzdálenost desek od rohů musí být zcela přesně vyzkoušena. Přesněji řečeno naladěna.

Web

Re: Lampové zesilovače

vrchni prkynko tyhle desky mi prijde jako javor
http://files.radim-ventura.webnode.cz/2 … %20140.jpg
ale obcas se to fakt tezko pozna  ....ja delam s javorem,brizou,olsi,jasanem,dubem,jilmem,habrem....a jehlicnanama...

Re: Lampové zesilovače

Ve starém sklepě jsem našel plechový kýbl s omšelýma a nepěknýma parketama. Tak na mé pokusy to stačilo a po vybroušení jsem se nestačil divit jak je to pěkné dřevo. Leželo tam asi desítky let. A tak máš možná s tim javorem pravdu. Většina je ale myslím buk.

Web

Re: Lampové zesilovače

...k tej vesnici smile, je to off topic ale nemohol som to vynechat
http://youtu.be/e7sapA36szE

(upravil hranatybraska 25. 1. 2014 23:17)

Re: Lampové zesilovače

Jak vyměnit pneumatiku u auta? lol

Web

Re: Lampové zesilovače

celkem snadno ale nezapomen na zpetnou vazbu...tedy alespon lokalni...:-)

Re: Lampové zesilovače

tak ja zrovna delam na tomhle lampaci,zitra to doufam dokoncim...2A3 Emission Labs,stejnosmerne vazany,budic 6SF5 resp. 7B4 coz je jeji loctalova verze,ve zdroji svitky,vystupaky Electra print s postribrenymi draty na sekundaru...je to konstrukce podle Loftina Whitea
https://lh4.googleusercontent.com/-kGHq … C_1447.jpg

Příspěvky [21 až 40 z 95]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Lampové zesilovače

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£