Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » Párový kabel

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [3]

Téma: Párový kabel

Zdravím Vás, řeším párový kabel. Na jednom konci (buben) budou kanony pro připojení zdrojů signálu a pár zpětných linek pro odposlechy a hlavní bedny. Na druhém konci kabelu bude multipinový konektor (72 pinů). Jde o to, že je požadavek na kabel je 24 linek (symetrických) do mixu a 6 linek z pět.  Jde mi o to jak zapojit stínění jednotlivých žil do mutipinového konektoru aby nebyl problém se zemníma smyčkama. Separovaně to nepůjde kvůli počtu linek. Na netu jsem našel zapojení že se stínění připojí na kostru multipinového konektoru a to všechno a s toho mám trochu obavy aby to nedělalo psí kusy. Má s tímto zapojením někdo zkušenosti? Děkuji za rady a pomoc.. smile Standa

Re: Párový kabel

Když se mrckneš na stránky třeb asommer cable tak tam máš jednotlivý "typizovaný" zapojení páráku.
Ve vlasech českých, kde i ti co na to maj tak z principu škudlí, se běžne stínení rozplete smotá do jednoho (dvou( pramenců a prostě flákne na PE svorku onoho multipinu (HTS, Wieland, Harting, atd.)
Pokud nebudeš na druhý straně (tj za bubnem) páchat nějaký zvěrstva, tak to brumět nebude. Ba druhý straně toho multipinu máš pult, tam se země zase potkají a celou dobu (mezi multipinem a pultem) poběží zase v páráku, kromě kousku u pultu (rozplet)
Takže pokud rozplet nebude kilometr dlouhej, a zároveň bude mix další "uzel " zemí a v rozpletu budou páry přiblině stejně dlouhé, tak nebude problém.

Re: Párový kabel

Dalčo díky to sem chtěl vědět. S krajema českejma si to trefil přesně. Ten člověk prostě do toho nedá o dvě či tři kila víc pač je to strašně drahý. Prostě nechápu a nemám sílu na to ho prosit na kolenách ať se to udělá tak jak má. Ještě k rozpletu bude maximálně metr dlouhej tak to snad bordel dělat nebude. Díky moc a měj se .... Standa

Příspěvky [3]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Párový kabel

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£