Re: Teflonový sprej

Hledal jsem na netu všechno možný o mazivech a nakonec ten teflonovej sprej kupovat nebudu, objednal jsem si včera vazelínu na kov/plast a plast/plast, 125ml, stojí asi 240,- a to množství mám na hodně let. Potřebuju namazat nějaký plastový převodový kolečka a táhla, s kovovejma oskama.
Jak píšeš, ty vazelíny jsou fakt hodně podobný, tady jde jen o to, že některý míň čištěný základní oleje, EP přísady, protikorozní přísady a já nevím co ještě, se běžně netestujou na reakce s plastama, takže je můžou po čase narušit, což bych velice nerad. U vazelín, co jsou s plastama kompatibilní je to pak u nich přímo udávaný. Přísady i oleje jsou vybíraný, jsou taky samozřejmě dražší.

Re: Teflonový sprej

A to jsi našel v takovém množství?Já, co jsem prolezl, všechno bylo jen velkoobchodní balení.I co jsem psal dotazy na speciální vazelínu na plasty nic mimo té 10g speciality pro modeláře.Co je to za značku?

Re: Teflonový sprej

Ráno mě ji přivezli, je to taková světlounce nažloutlá pasta, je o trošku hustší než klasická LA2, na rozdíl od ní se ale skoro nedá setřít, pořád zůstává takový lesklý film. Je to Faren GF505, dá se normálně objednat.