Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 24)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 24 »»»

RSS

Příspěvky [81 až 100 z 471]

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

na trafu nemůžu ubrat, nebudu rozebírat a převíjet síťák hammond za 3000,- smile skusim tam dát ňáký žárovky do série a uvidim na kolik to spadne

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

ja pouzivam jako zkusebni zatez 15W zarovky do lednicky,kratkodobe vydrzi i 400V...

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

ad (ne)kvalita flašek od JJ – podle mojí zkušenosti šikulové z JJ výrobky pečlivě třídí, přičemž slabší kusy končí v GESu apod., zatímco lepší kousky míří za oceán.

Kytarista má hlavu Randall (ještě US výroba, takže řácky mastnou) a v ní JJ 6L6GC. Po čtyřech letech ostrýho provozu zvuk furt jak víno, flašky držej emisi přímo vzorově. Jiným kamarádům odcházejí ten samý typ kupovaný v tuzemsku během jednoho roku.

A JJ KT88 už je úplná tragédie...

Web

(upravil Dalča 30. 12. 2013 20:15)

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

kudlibabka:
Těžko???
není nic lehčího než dát jiný síťový trafo nebo si jej nechat namotat. firem je tu na to milion a ceny lidové. nehledě k tomu, že to trafo musel nějak navrhovat, ne? mít tam patřičné napětí pro koncovky, pro předzesík, pro žhavení...
Nevím, já když si nechávám dělat trafo tak dycinky s odbočkami, jak na primáru (abych měl přesně žhavení) tak na hlavních sekundárech - abych případně vykompenzoval mou vlastní chybku v návrhu... odbočka trafo zdraží o pár kaček.
Na jednu stranu tu hážeš astronomickýma částkama za kondy, na druhou stranu prosazuješ mňěkej (to není překlep, naznačuju tu mŇŇŇekost) zdroje pro koncový flašky, an třetí stranu je problém shodit sekundár o 20% dolů. Tak tomu opravdu nerozumím.
Jo přednes bude opravdu měkkej ale na to jsem se ptal nekolikrát.
Staví starej lampáš se starým zvukem, nebo chce postavit Hi-End zesík????
Pokud retro flaškáč, pak invertor s rozdělenou zátěží, katodový odpory na tvorbu předpětí přemostěný relativně malejma kondíkama, zdroj s flaškou s prvím kondíkem v desítkách mikro, pak tlumice. napájení předzesíku řešit jen srážecím odporem a kondíkem.
ale 10000000% tohle nebude splňovat požadavky Hi-End. Bude to mít pěkný flaškový zvuk.
Jo a taky musí měřit napětí na zdroji při jmenovitý zátěži páč toto jaxi z principu plave....

Dockinez:
pravdu díš. A halně chraň ruka boží jejich koncovky EL34 tavit na velký proudy, tj malý Ra, malý napětí = pak je to rychlá smrt.
KT88 jsem od nich dobrou v ruce zatím neměl.
TubeDoctor bere dost flašek od JJ, třídí a přeměřuje u sebe a ty jsou pak v pohodě. Kůpíš jejich flašku v ČR v maloobchodě GES a zhusta je to tragédie.

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

precti si post 81 a zjistis,ze patrne meril nezatizeno...jinak trafo s odbockama je dobra finta,nechavam si je tak navijet taky...co jsou pozadavky highend a co je mekkej zvuk?

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

jak už sem psal, síťový trafo je hammond, nejpřijatelnější který bylo v nabýdce, já sem ho nenavrhoval, to navrhovala ta firma, stálo 3000,- takže se v něm hrabat nebudu. Dal sem tam žárovek tak, že braly 300mA, a bylo tam 320 V, plně vybuzenej zesilovač bude brát z anodovýho vinutí tak 500mA takže si myslim že na těch 300V to spadne.

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

no vidis...

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

mňekej zvuk je charakteristickej zvuk wiliamse, s mňěkým zdrojem. tz s přirozenou kompesí impulzních dějů (špiček atp.) a hlavně neexistencí (nebo spíš slabým zastoupení) sudejch (hlavně druhé) harmonik ve spektu zkresleného signálu.

Hi-End je podle mne zařízení dotažené do bezvědomí a bez kompromisů. tzn přenosová chrka rovná od neslyším do nevidím, fáze v celým pásmu stejný posuv (ideálně co nejmenší) u obou kanálů stejný, skupinový zpoždění co nejmenší, dstuo s/šum+brum+bordel co největší  atp. veškeré tyto parametry ba měly být zásadně lepší, než to, co nazýváme Hi-Fi.
K tomu by měl být komponent proveden i precizně "designově" pokud možno bez funkčních kompromisů. Pokud na vstupu bude dirrackův impuls, musí být tento i na výstupu (samozřejmně nereálný požadavek, neboť onen impulz se jaxi nedá vyrobit, viz rychlost přeběhu - běžná udávaná hodnota u polovodičových zesíků musela by jít k nekonečnu a to zatím neumí ani pánbůh.)

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

jo ted uz mi to je jasny...kdyz si k tomu vzpomenu,jak si se pred casem divil 3D podani u streoreprodukce chapu,ze mas na poslech hudby jiny pohled nez ja...

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

No 3D podání i stereoreprodukce se divím i já, vlasnně stále a pořád, rukama mi prošlo dost aparatur a zatím u žádné (ani Hi-Fi, ani profi PA ano u studiových beden) jsem neuslyšel nic, co by mělo s výškou zdroje zvuku ve vertikální rovině nic společného. Zatím nejzajímavější zvuk jsem zažil od Carstena Kummela, když prezentoval SW systém "panoramování" Pandora - na klasický muzice, u čehož jsem byl fakt překvapenej.
To kouzlo je takové, že když jsi v ose nástroj přesuneš doleva. u kalsický panoramy ti ale z pravý bedny mizí tj lidi u pravý bedny posléze nástroj neuslyší. U Pandory to funguje jinak, hraje se s alikvotama, zpožděním a ekvalizací tak, že pro široké pole posluchačů se nástroj přemístí doleva a ti, co jsou jen u pravý bedny mají pocit mono, tj jrednokanál ale se všemi nástroji. Je to na delší přednášku...

Jinak opravdu nechápu, když vezmu klsickou HiFi bednu - téměř bodový zdroj zvuku , pak vezmu druhou bednu, identickou, tak jak z těchto 2 bodů se ti podaří definovat prostor., tj 3D soustavu. Mi se 2 body daří definovat dycky jen přímku. Za toto tvrzení by tě vyhodili jak z fyziky tak z deskriptivy už na střední škole. Prostě pokud informace není zaznamenána, přenášena, tak ji nelze rekonstruovat.
Keby to tak jednoduše šlo, proč by se tvůrci mořili s poblblým surroundem, když k tomu stačí 2 bedny + relativně drahý kondíky v zesu a ve zdroji usměrňovačka plná vakua???
prostě pokud něco zaznamenávám 2 mikrofony, M+S nebo X+ Y, vznikne mi stereo záznam. kde a jak tam je "zakódována infirmace o vejšce mi není jasno. Mám tam informaci o šíři (pravolevě) mám tam infiormaci o vzdálenosti zdorje (předozadně). kde je KU píííísk A, informace o vejšce zdroje, abys měl to slavná 3-tí D???   
Pokud to nedokážu odvodit a spočítat (a to ani kapacity v oboru podstatně vejš než jsem já), tak to prostě asi nejde. Vraz sem libovolnou rovnici která mý tvrzení vyvrátí a jdu definitivně vrátit veškeré své vysvědečení až do 5 třídy včetně a jdu se vzdělávat znovu, tentokrát správně. To je děco jako tvrzení že ze dvou rovnic o třech neznámejch je vypočítáš všechny (ty neznámý).

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

Dalča napsal:

...prostě pokud něco zaznamenávám 2 mikrofony, M+S nebo X+ Y, vznikne mi stereo záznam. kde a jak tam je "zakódována infirmace o vejšce mi není jasno. Mám tam informaci o šíři (pravolevě) mám tam infiormaci o vzdálenosti zdorje (předozadně). kde je KU píííísk A, informace o vejšce zdroje, abys měl to slavná 3-tí D???...

No když prostě něco poslouchám 2 ušíma, vznikne mi stereo dojem? kde a jak tam je "zakódována informace o vejšce mi není jasno. Mám tam informaci o šíři (pravolevě) mám tam infiormaci o vzdálenosti zdorje (předozadně). kde je KU píííísk A, informace o vejšce zdroje, abych  slyšel 3-tí D??? A přesto to slyším.

(upravil Dalča 31. 12. 2013 10:39)

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

PB:
Páč ušiska fungujů krapet jináč než záznam M+S případně X+Y.
což si může experimentátor ověřit návštěvou vhodné koncertní síně, poslouchat něco většího, aby těleso bylo opravdu i vejškově zřetelně členěno, a zároveň mít ssebou nějaké stereo nahrávadlo (třeba mého oblíbeného tascama DR 40). poté s čerstvou pamětí vyzkoušet přehrát nahrané a srovnat s přímým poslechem se zavřenýma očima (což je důležitá podmínka, aby dotyčný opravdu neviděl rozložení nástrojových skupin). A pak se možná podivíte výsledku. A příúadný eperimentátor poté bude schopen i popsat rozdílmezi těmito druhy stereo záznamu.

Tzn pokud někdo tvrdí, že ze záznamu pořízenýho výše citovaným způsobem nahrávání (třeba varhaní koncert v kostele) pozná výškové rozložená jednotlivých rejstříkových skupin varhan, dále že sbor stál o 5 metrů vejš ja jak II. housle, tak prostě kecá!!!

Já se neohrazuji vůči 3D zvuku a jeho fyziologickému vjemu, jen se důrazně ohrazuji proti rekonstrukci 3D z klasického stearea! A to je právě ten rozdíl.
Z klasicky nahraného sterea výše uvedenou technikou prostě výšku nelze rekonstruovat (vypočítat odhadnout vysimulovat vymodelovat...) Taže tvrdit že z 40let starýho LP Orchestru Glena Mullera někdo výměnou usměrňovací flašky a kondíku pozná výšku II. trombonisty je prostě kokotina.

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

2Dalča: to proti cemu se ohrazujes v poslednich dvou odstavcich tady nikdo netvrdi...mej na pameti,ze to co se odehrava mezi bednama a okolo nich ve spojeni s kompletnim luchovym organem (ne jen usima) je virtualni realita...stejny jako na koncerte to nikdy nebude...subjektivne videno obcas nastane situace,ze je to pri poslechu doma lepsi...
2DaVidsob's:uz jsi zakoupil EL84?pokud ne doporucuju ti pouzit 6P15P,EL83 nebo CV4055,sezenes je levneji a zvukove jsou lepsi...

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

A já si zas ujíždím na super 3D podání prostoru a dynamiky na svých zesilovačích se silnou zsv a to i všetně metalového žánru a trance techno. smile Ty transienty, to barvité podání hlasů a vokálů a ono jiskřivé fluidum ve vzduchu! big_smile

Web

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

2hranatybraska:koukam ze jsi taky labuznik...je fakt jedno z ceho navarime,hlavne kdyz nam chutna...spokojeny poslech,vesele mereni a simulaci,radostne bastleni v roce 2014 vam vsem...

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

hranaty braška:
Jo a když je ta ZSV nastavena na kritickou hodnotu tak je slyšet i jak baskytarista běhá po podiu. smile a zřetelný je poklek sólujícího kytaristy při brejkovém přechodu z rytmiky do sólového attacku rofl

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

Dalča napsal:

Taže tvrdit že z 40let starýho LP Orchestru Glena Mullera někdo výměnou usměrňovací flašky a kondíku pozná výšku II. trombonisty je prostě kokotina.

To neni kokotina, to je voodoo big_smile

Mna len zaraza, ze niekto chce postavit High End zrovnatelny so strojami za par 10-100 tisic Kc (a sem tam aj eur) a neovlada zakladne principy (navrh zdroja, apod.) Ale to len tak nahlas premyslam.

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

kudlibabka:
Na EL83 bacha, je jich v oběhu velké množství nevalné kvality. Bly primárně pro koncové stupně obrazových zesíků v TV, mnohé při plným výkonu měly minimální životnost,  často katoda má problémy svelkou emisí.... prostě prd vydržely.... ale zas jsou docela "rovný" tj mají dost dlouhou lineární oblast převodový charky.

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

už mam asi dva roky párovanou čtveřici EL84 JJ

Re: Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

2Dalča:na kolik mA v tech TV bezely?s EL83 nemam dlouhodobou zkusenost co se zivotnosti tyce,ve sluchatkaci mi bezi par set hodin,ale s 6P15P dlouhodobou zklusenost mam,v zesilovaci pro bedny mi bezi uz nekolik let pri kazdodennim provozu,furt jsou OK...bezi na cca 25mA
2DaVidsob´s:budes kupovat dalsi ctverici?

Příspěvky [81 až 100 z 471]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 24 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Zesilovač 8x EL84 2x 30W High-End

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£