Re: Logické hádanky

Na wikipedii sice může psát každý, ale taky může každý revertovat.

(upravil Dohnalik 13. 8. 2015 22:19)

Re: Logické hádanky

A to je důvod proč se wikipedia nebere v akademické a příbuzné sféře jako seriozní zdroj informací...protože to může kdokoli na cokoli upravit. A lidi jsou známí tím, že rádi šíří sračky o kterých jsou tupě přesvědčení, že je to pravda. Ty jsou tam většinou naprosto bez udání zdroje nebo s odkazem na nějakej naprosto směšnej zdroj.

//koukám, že pán si příspěvek smazal... smile

Re: Logické hádanky

Dohnalik napsal:

lidi jsou známí tím, že rádi šíří sračky o kterých jsou tupě přesvědčení, že je to pravda.

to je sice smutný, ale to je ještě pořád ten lepší případ.

(upravil PB 14. 8. 2015 11:23)

Re: Logické hádanky

Lepší je anglická wiki.


o Windows 10:

http://aeronet.cz/news/analyza-windows- … h-a-hlasu/

Re: Logické hádanky

Jo jo, W10 sice mám, ale servery MS a podobnej bordel na sběr informací jsem zablokoval. Ale ono to dělá dneska každej, takže je to fuk.

(upravil mechanik 14. 8. 2015 13:04)

Re: Logické hádanky

Ano, čím novší SW tým menej volnosti, samé odosielanie údajov, sprístupnovanie obsahu a iné kraviny. Android sú v tomto špička. Dnes už ani nejde stiahnuť do mobilu SW inde než cez google obchod ktorý vyžaduje registráciu ktorou im človek musí zase sprístupniť kopec vecí. No ludom to asi nevadí. Čoskoro človek nič nestiahne a nepôjde nainštalovať žiadnu hru ani program bez toho aby človek zaplatil. Tušim že novší autocad som bez internetu ani nevedel nainštalovať. No čo, bežnému tupému uživatelovi aj tak stačí že tam budú velké ikony na youtube a facebook.

Bude stačiť microsoft účet a google a ked im človek neprezradí vek, meno, dátum narodenia a krvnú skupinu a nebude súhlasiť so sledovaním všetkých činností v zariadení a prístupom ku kompletnému obsahu zariadenia tak ho ani nepôjde zapnúť. Ešte som zabudol na sledovanie polohy, no ktovie možno slúži len k tomu aby ked sa človek ocitnete v neznámom meste dokázal behom pár sekund vyhladať reštauráciu kde sa naobeduje. Určite na to bude aplikácia s ikonou ktorú nepôjde odstrniť ani odinštaovať program a bude človeka neustále otravovať aj ked ju v živote nebude potrebovať.

EDIT: ale pôvodne boli počítače práve pre ludí čo radi experimentujú, kreatívnych, čo majú radi volnosť ale stal sa z toho kšeft na zber dat o ludoch a zariadenia použitelné akurát na facebook a youtube. Ja nemám účet takmer nikde a často bez neho niektoré veci ani neurobím a je to čím dalej tým horšie.

Prijal by som si aby prišla po tom čo to už budú príliš prehánať nejaka normálna alternativa s rovnakými funkciami. Bohužial to už tieto spoločnosti budú vdaka zberu informácií tak bohaté že ju zadupú ako staršie elektromobily...

PARDON big_smile asi by som si mal založiť niečo ako blog, ako 1000 vecí co mě serou big_smile

Re: Logické hádanky

Připadá mi to, že jsme trochu jako Ezau, který prodal prvorozenství za mísu čočovice.

(upravil microlan 15. 9. 2015 21:20)

Re: Logické hádanky

Sakra, tak to je vážný. Už i na marsu řádí oteplovací buzny. Jak na potvoru, taky o 0,6 stupně.

http://www.skepticalscience.com/global- … n-mars.htm

Re: Logické hádanky

Not sure if troll or one of the biggest idiots on this forum...
Nemáš elementární znalosti téhle problematiky, tak se do toho prosimtě neser...slušně to očividně nejde.

(upravil Crashpc 16. 9. 2015 12:27)

Re: Logické hádanky

Tady jde spíš o to, že se utrácejí strašné miliardy a biliony na různé ekologické zásahy a družice, měřáky, vesmírné sondy, ale opravdový užitek jsou z toho jen nějaké drobné a spousta šikanovaných, nasraných lidí. Sakra dodnes nejde věřit předpovědi počasí na 20, nebo i méně hodin. Dokonce i týdenní předpověď si v půlce případů vycucám z prstu přesněji. A ten můj negativní pocit k rádoby vědě podtrhujou americké dokumenty, vysílané v TV. Skoro vždy tam v nějakém prestyžním institutu zkoumají za strašné prachy nějaký průjem. S výsledkem, který mi je nad slunce jasný po minutách vzdělání se v problematice.. Ať s tím jdou do prdele. Kvůli tomu si nemůžu na chvilku slušně levně posvítit, vysavač nesaje (omezený příkon), auto nejede (tři válce, litr obshah) nebo se nedožije (ty oturbené rychlokvašky), elektronika de srát (pájeno bezolovnatou pájkou), a dalo by se pokračovat. A pak mi někdo tvrdí, že tomu nerozumím. Leda tak hovno. Rozdíl je ale ten, že já nikomu nic nenakazuju, nepřikazuju, nezakazuju, a přesto se y opačným přístupem snažím žít veskutečnosti ekologičtěji. Protože dobrý výrobek už třeba nikdy nevyhodím. Vím ale, že je to škoda slov. Krom auta si snad vyrobim všechno svoje, a je klid.

Re: Logické hádanky

Začínám mít nutkání se přidat ke spoustě lidem co opustili tohle forum...věřím, že byste měli radost. Opět chybí elementarní znalosti, srovnávat předpověd počasí a apriximovanou globální změnu klimatu přes několik dekád? Really? Tohle jsou věci, co jsou schopni dát lidi se základním vzděláním dohromady.
Nebráním všechny zásahy EU, ale pokud by se lidem dala 100% svoboda, tak zničí prakticky celou planetu, protože jsme banda zsraných sobců. On je kurva důvod proč se to omezuje.
Jak prosimtě žiješ ekologičtěji s V8 motorem, bez turba s účinností 5%? To bych rád viděl.

(upravil Crashpc 16. 9. 2015 14:44)

Re: Logické hádanky

Já bych docela i pro diktát byl, ale musel by být opravdu racionální. Navíc našimi zásahy se planetě krom systematického přímého vybíjení druhú nic neděje. Nikam nejde. MI JDEME! wink
O V8 Jsem nic nepsal. Nicméně jestli Ti přijde skoro nutnost odepsat auto nižší třídy pomalu každé tři roky jako ekologičtější, když moje zachvíli dvacet let staré auto (vše v elektrice, v digitálu, klima, 120 koní, prostě normálka střední třída) pořád jezdí bezpečně a pod sedm litrů benálu, když jedu v klidu, tak už nevím. Rád bych slyšel, proč je ta nová sračka ekologičtější. Jestli proto, že produkuje o pár mikrogramů CO2 méně, tak asi nevíš co obnáší výroba, a opravdu totální ekologická likvidace pětinásobku takových aut, a to, že moderní spalovací a katalyzátorově jednotky s mnohonásobným spalováním produkují nanočástice, které snadno proniknou do buněčné stěny bez reakce imunitního systému. Ale co, pár zákazů nás jistě zachrání. Nic, už jsme dlouho OT, tady iž to také řešit nebudu.

(upravil Dohnalik 16. 9. 2015 15:17)

Re: Logické hádanky

Takový auto ti ale nikdo nezakazuje. Spíš už je morálně zastaralý a nesplnuje nový bezpečností věci. Vím moc dobře co obnoší výroba, počítat umím... výroba aut produkuje v EU malinkatý zlomek CO2 co auta vyprodukujou za 1000 km jízdy.
Nový motory neprodukujou o pár mikrogramů míň CO2, produkujou zásadně mín CO2, jde o stovky procent v ideálních případech. Bohužel jejich spotřeba zůstává stejná, často vyšší jako atmosférický motory, pokud se to přežene. Zkrátka spalovací motory jsou jeden z nejlepších a nejhorších extrémně rozšířených vynálezů současně. Umožnily technologickou revoluci, ale jsou to zařízení s jednou z nejhrších účinností a prakticky nám pomalu ničí planetu.

Nanočástice jsou problém hlavně dieselů...a jsou menší problém, než co ty motory produkujou bez těch filtrů a dokonalejšího spoalování... oxidy síry, uhlíku, dusíku, síry...samý dobroty, samý karcinogení a některý i silně toxický dobroty. Vzhledem k tomu, jak češi šetří každou korunku a kupujou si naftáky, tak bysme se ve městech udusili.

To, že výroba a recyklace aut produkuje ohromný množství CO2 se mi líbí jako argument neinformované veřejnosti... elektrický auta nejsou vůbec elekolgický! jejich výroba produkuje mnohonásobně víc CO2, než spalováky za provozu! Ne...neprodukuje. Neprodukuje skoro žádný CO2... produkuje trochu mín jako výroba ICE aut pokud by se vyráběly za stejných podmének (stejný zdroje energie pro továrnu). Ve skutečnosti produkuje mín, protože ty továrny jsou často napájený víc z obnovitelných zdrojů.

Tak baterky nejsou ekologický! Ne, jsou naprosto plně recyklovatelný a recyklujou se, protože si to výrobci nenechají utýct ty prachy v nich... a i kdyby se nerecyklovaly, tak se dají hodit skoro do příkopy, protože v nicj jsou oxidy lithia (přírodní látka), uhlík, křemík a jediný co zbyte je trcoha umělých uhlovodíků, který se budou rozkládat dlouho, ale napácají mnohonásobně mín škody jako spalovací motory a už i za ty uhlovodíky jsou náhrady.

Jedinej neduh eleketrickcýh aut je cena. Dojezd, výdrž baterií a rychlost nabíjení už je na naprosto dostatečné úrovni. Trvá to o sice o 15 minut dýl jako tankování benzínu, ale člověk dostane jiný výhody (tankování zadarmo doživotně, jízdní vlastnsoti v jiné dimenzi). Uvidíme, třeba se ta cena 2017 změní.

(upravil Crashpc 16. 9. 2015 15:38)

Re: Logické hádanky

Nepsal jsem nic o produkci CO2 při výrobě. Otázka zní kolik toho na kus musí staré auto projezdit, aby se vynahradil ekologický dopad z výroby nových pěti "šmejdů". Jinak moje auto docela papá ethanol. Elektrika by byla super, ale potřebuju dojezd 400km(s jedním rychlým tankováním), plus ta cena, a životnost aku. U svého "křápu" jsem za tu dobu měnil jen to co jsem rozbil, a olej. Takže náklady a spotřeba materiálu zas minimální. Zkrátka na trhu teď nejde koupit žádný výhodný ekologický držák. P.S.: topím elektrikou a dřevem. Minimálně. Do 13 stupňů Celsia nemám důvod topit. V paneláku by mě asi nenáviděli, a za mou ekologičnost bych doplácel nějaké korektivní doplatky a pokuty. Ať si tedy Merkelová ve své rezidenci vyhřáté na dvacet pět stupňů zamete před vlastním prahem, než někomu zakáže benzínový dvoulitr. I v TopGearu dokázali, že pod zátěží papá silnější auto méně. Tedy větší účinnost, dokud to neženeš.

Re: Logické hádanky

Není lepší auto na zemní plyn?

Re: Logické hádanky

Dohnalik napsal:

Nebráním všechny zásahy EU, ale pokud by se lidem dala 100% svoboda, tak zničí prakticky celou planetu, protože jsme banda zsraných sobců. On je kurva důvod proč se to omezuje.

Nechci se vám chlapci nějak míchat do těch vašich nutkání, ale slušný člověk, když už mluví o zasraných sobcích, nemluví za "lidi" ale radši za sebe nebo za takovou skupinu, kterou má pod kontrolou (např. za svou rodinu nebo stranickou buňku).
Sociální inženýrství "za všechny lidi" praktikoval Josif Vissarionovič a nebyly s tím dobré výsledky.

(upravil Halen 16. 9. 2015 16:14)

Re: Logické hádanky

Nechci vám narušovat debatu, ale produkce CO2 spalovacím motorem je přímo závislá na spotřebě v litrech. Je to jen chemie, slučování kyslíku z atmosféry a uhlíku v palivu. Auťák na benzín, se spotřebou 5/100 vyprodukuje na 1000 kiláků 117 kilo CO2. Se spotřebou 10/100 logicky 234 kilo.  Diesel pro 5/100 vyprodukuje na 100km 134 kilo CO2.
-
A pár perliček. Ročně se vytěží tolik ropy, že by naplnila 6,5x objem Orlické přehrady -6,5x720 mil. m3. A to je jen ropa, pak se pálí ještě plyn uhlí, dřevo a další uhlíkaté zdroje energie s celkovou roční produkcí 40 miliard tun CO2 - cca 100x víc, než vyprodukují všechny sopky na Zemi za rok.

(upravil Dohnalik 16. 9. 2015 16:20)

Re: Logické hádanky

Crashpc napsal:

Nepsal jsem nic o produkci CO2 při výrobě. Otázka zní kolik toho na kus musí staré auto projezdit, aby se vynahradil ekologický dopad z výroby nových pěti "šmejdů".

Nevím přesně jak to myslíš. Tvoje starý auto stačí, když najzedí kolem 4-5kkm (nevím přesně kolik máš emise), aby se zaplatila výroba 5 nových křápů. Recyklace těch křápů taky nesežere moc CO2, mnohem mín jako při výrobě. Tedy ne v česku, tady se ekologicky likviduje tak, že se napíše papír a rozprodá se.

Crashpc napsal:

Jinak moje auto docela papá ethanol. Elektrika by byla super, ale potřebuju dojezd 400km(s jedním rychlým tankováním), plus ta cena, a životnost aku. U svého "křápu" jsem za tu dobu měnil jen to co jsem rozbil, a olej. Takže náklady a spotřeba materiálu zas minimální. Zkrátka na trhu teď nejde koupit žádný výhodný ekologický držák. P.S.: topím elektrikou a dřevem. Minimálně. Do 13 stupňů Celsia nemám důvod topit. V paneláku by mě asi nenáviděli, a za mou ekologičnost bych doplácel nějaké korektivní doplatky a pokuty. Ať si tedy Merkelová ve své rezidenci vyhřáté na dvacet pět stupňů zamete před vlastním prahem, než někomu zakáže benzínový dvoulitr.

Ethanol je poměrně OK pailovo, uvolnuje jenom vodu a CO2, ale není to nic do budoucna, je to krátkodobý řešení problému, kterej ve sktuečnosti zase tolik neexistuje. A že je levnější za litr...podívejte se kolik má litr ethanolu energie a kolik litr benzínu. Není to žádnej zázrak, je to jenom něco, na co si potřebuje babiš dělat úlevy na daních.

Elektro ti dneska dojede 400 km na nabití jako nic, to můžeš i jet jako prase. A nabiješ za 20 minut na 80% (naprosto zadarmo) Životnost akumulátoru 10 let+ a i potom má pořád cca 65% kapacity, takže se dá vymontovat a použít třeba domů do sklepa, dokoupíš fotovoltaiku a máš vystaraný, můžeš zrušit smlouvu s eonem. Samozřejmě za těch 10 let už se kapacita akumulátorů zdvonásobí, takže ho koupíš bud o polovinu levněji se stejným dojezdem, nebo zainsvestuješ a budeš mtí dvojnásobnej dojezd. Nic moc jinýho na autě není potřeba měnit během těch 10 let, pomalu ani brzdy, protože auto brzdí elektrodynamicky a generuje elektřinu zpátky do baterek, jenom na dobrždění a nouzové brždění.

Cena je horší no, ty 1,8 mega za nejnižší model Tesla Model S se zrychlením 5.2s 0-100 a výkonem 330 koní. Nejvyšší máš 3,5 mega za 2,8s.
Naštěstí se chystají uvíst auto s cenou 800k cca, který bude mít stejný privilegia (nabíjení doživotně zadarmo za 20 minut, dojezd 500km, záruka na baterii 8 let), ale bude o něco menší a bude mít třeba jenom 250 koní. Což si myslím, že běžným lidem bude stačit. Proto jsem psal 2017, to je uvedení na trh.

Potom přijdou elektrický auta s podobným dojezdem v cenách oktávky...a pak se bude dojezd a rychlsot nabíjení jenom zvětšovat. Za 10 let máme podle mojeho odhadu 30-40% aut na cestě elektrickcýh. Ale v česku to bude tak možná 5%, u nás se na novinky zásadně pičuje.

Crashpc napsal:

I v TopGearu dokázali, že pod zátěží papá silnější auto méně. Tedy větší účinnost, dokud to neženeš.

To "i v top gearu dokázali" bych změnil na "v top gearu si dělali prdel z..." Ale máš pravdu, silěnjší auto pod zátěží žere mín, nicméně emise má celkově větší.

Halen: máš pravdu, nicméně ten motor to nabere nižší spotřebou v klidu a dokonalejším spalováním. Atmosférickej starej rozkřápanej benzín produkuje i oxid uhelnatý, který nespálí a spoustu dalších věcí.

(upravil PB 16. 9. 2015 16:33)

Re: Logické hádanky

No ještě krávy produkují  spoustu metanu, díky globálnímu oteplení asi bude tát sibiřský permafrost a uvolní se obrovské spousty metanu,...

Dohnalík: A jak se v elektrickým autě topí??

(upravil Dohnalik 16. 9. 2015 16:34)

Re: Logické hádanky

Crifodo napsal:
Dohnalik napsal:

Nebráním všechny zásahy EU, ale pokud by se lidem dala 100% svoboda, tak zničí prakticky celou planetu, protože jsme banda zsraných sobců. On je kurva důvod proč se to omezuje.

Nechci se vám chlapci nějak míchat do těch vašich nutkání, ale slušný člověk, když už mluví o zasraných sobcích, nemluví za "lidi" ale radši za sebe nebo za takovou skupinu, kterou má pod kontrolou (např. za svou rodinu nebo stranickou buňku).
Sociální inženýrství "za všechny lidi" praktikoval Josif Vissarionovič a nebyly s tím dobré výsledky.

Já nejsem slušnej, to jste si snad všimli už za těch pár let co na tomhle foru jsem (přecejenom, jsem čech). A ano, viděl jsem podobný chování i u mojí rodiny...globální teplování je blbost atd, ale ti alepson změnili názor po tom, co jsem jim to racionálně vysvětlil. To většina lidí v ČR neudělá -> zasraní sobci, vzhledem k tomu, že si myslí, že je to nějakej mýtus a my nic neděláme... svedou to na vyhoazvání peněz, omezení jejich osobní svobody, začnou osočovat vědce co vydávají normlní podložené práce a snaží se změnit lidem názor za hovada, co potřebujou taky žrát a pdoboně... to je u mě definice zasraných sobců, ničí prostředí ostatním.

Podobný sobecký prakticky dělá třeba Klaus...pokud chceš čachrovat jménama.