Re: HQ-testovacie nahrávky

asi som nahluchlý ... nepríde mi tam ozaj nič čo by tam byť nemalo aj keď sa pokrájam smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

Co tohle?

https://www.audioweb.cz/08%20Trijntje%2 … hin%27.mp3
https://www.audioweb.cz/10.%20Antichris … erstar.mp3

//bude smazáno

Re: HQ-testovacie nahrávky

to má být žert? smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

Upřesni.

Re: HQ-testovacie nahrávky

Stiahol som si tieto nahrávky od Dynaudio Records .... troška z iného súdka, čisto klavírne skladby. V popise píšu pekný popis ako to bolo nahrávané, techniku a o. i. že to je 96 kHz / 24 bit, je to wav. Mne však program vypisuje Kodek: PCM S16 LE (araw), 16 bit, 44,1 kHz. Možné že to tak dali na web alebo ja mám niečo zle nastavené? Vopred sa ospravedlňujem ... až tak do týchto technikálií nevidím, však ale prečo nedostať z toho maximum ak sa dá.

http://www.dynaudio.com/records/int/releases.html

(upravil BlackRider 5. 11. 2013 18:57)

Re: HQ-testovacie nahrávky

To první je zvukově dobře namixovaný se solidní dynamikou. Odhadem 256 kbps mp3?

Druhý je fakt asi joke?

*******************


Je to 320 mp3, používám je taky, tam už rozdíl neslyším. Důležitější pro mě je hudební kvalita. Druhá nahrávka je krásným příkladem moderní nedynamické nahrávky s "ostře" řezanýma špičkama... smile

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Tyjo... ještěže se těchto diskuzí prakticky skoro neúčastním... Ještě řekněte, že je problém mp3? Taky by mě zajímalo Blacku, jak jsi došel k 256kbps? Netestuješ to doufám na sluchátkách? Víte, AES by nám mohl udělat slepý test mp3 vs flac vs HQ nesmysly, to by bylo počteníčko.

(upravil be_em 5. 11. 2013 19:19)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Chlapi sory, ak otravujem kašlite na to, len zíram ... viete tu hodiť jednu a tú istú skladbu v dvoch verziách ktorá je podľa Vás v tip top kvalite a druhá tá istá ktorá je však dodrbkaná tak ako čítam že sa to dnes robí ... hmmm, šlo by to? Nechcem tu rozvíriť diskusiu ako to tu bolo nedávno ale fakt si tu cibrím uši na tých nahrávkach a nič smile

Antonio čo je nafigu počúvať to na sluchátkach?

(upravil BlackRider 5. 11. 2013 19:24)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Mně mp3 320 kbps neva, ale menší dat. tok jo. Na čem to testuju je celkem šumák.

be_em> Nevadí to.

Web

(upravil Hazys 5. 11. 2013 19:40)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Antonio: Ta druhá nahrávka je opravdu kvalitativně strašná, hudební stránku ponechme stranou. (Antichrist Superstar) A né, není to chyba mp3, ale toho, co v ní je.

Pokud chcete nějakou tvrdší muziku na dělání rachotu, zkuste Progress 2 - Planeta Hieronyma Bosche '99
Vypadá to asi tak:

Spoiler

http://i39.tinypic.com/2md3214.jpg

Já osobně tuhle nepovažuji za referenční nahrávku vhodnou pro testování, ale s 2x15" na spodcích už to dělá slušnej rachot lol

Re: HQ-testovacie nahrávky

No, a takhle se tady testuje a vynáší soudy o džoucích... Vnímání zvuku je v obou případech diametrálně odlišné, u sluchátek posloucháš vždy jedním uchem jeden kanál - jakou to má příbuznost s reálnou zkušeností? Co to udělá se stereem a hloubkou zvuku, které neumím přiřadit pojmenování, snad je to stále ono stereo? Co odražený zvuk místnosti, který dotváří snad tu hloubku? Berte tahle pojmenování s rezervou, ale dokud nemáte na druhou skladbu lepší bedny, ani si to nepouštějte (ještě může pomoct dobrý aparát v autě), ne ale sluchátka.

Hazys: Z obrázku jako mám slyšet co? ...Poslechnuto a ne že bych ti to chtěl nějak vracet, kvalitu nemám příležitost objektivně posoudit, není teď na čem, ale obsah... ten "obsah"... no strašné, na tomhle se snad ani nic testovat nedá bo to začně prudit dřív než kvalita.


PS: jo, jsem napruzenej... big_smile

(upravil BlackRider 5. 11. 2013 20:48)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Jak je libo be_em:
http://ulozto.cz/xLULJLXu/dr-comp-mp3
pswd: DR-comp

Je to troska - 190kpbs VBR, ale to vůbec na funkci nemá vliv. S klidem si to můžeš(te) poslechnout jak na sluchátkách, tak na reprácích.

K uploadovanému samplu:

Je to část ze skladby od Joe Satrianiho - S.M.F (DR origo stopy 13). Asi od poloviny ukázky je aplikována komprese dynamiky viz obrázek:
http://s8.postimg.cc/9v6gejor9/DR_comp.png

Web

(upravil Hazys 5. 11. 2013 20:09)

Re: HQ-testovacie nahrávky

Sice jsem to na chvíli měl puštěné na pokojových třípásmech s 12" SW, zítra to klidně dám na PAčko. 4x15" je dostatečně? Neber to nijak osobně, ale obávám se, že to bude naprostý průser.
Z obrázku slyšet nemusíš nic. Koho to bude zajímat, tak si to najde v nevalné kvalitě, nebo stáhne a vyplní heslo audiOweb.
PS: Nevim proč seš napruzenej.

//Dal jsem si práci, a přitáhl do pokoje jeden 15"... jo, je to Antonio o něco lepší. Hezky to duní, ale chybí tomu tomu to ostré "ť", které se někde ztratilo. Ale stejně bych to nevydržel poslouchat dlouho, začla by mě z toho bolet hlava smile


//BlackRider: Hezký!  jak se to jmenuje a kde se to dá sehnat celý? smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

Hazys, ty neznáš Satroše? smile

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Neznám. Asi chyba smile

Re: HQ-testovacie nahrávky

Antonio, řešíš nepodstatnou omáčku okolo a zbytečně se nasíráš. smile

Jde o to, že druhá, Tebou vystavená nahrávka je dynamicky totálně zatlučená (jinak řečeno úplně zk*rvená). Dnes to tak ovšem dělá spousta borců ve studiích. O tom celým je Loudness war. Zajímá-li Tě to aspoň trošku, počti.

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

Som hluchý smile .... Dr-comp - pre mňa to je ploché, ale u mňa 200 kbps (VBR)! ... Progres 2 - Planeta Hieronyma Bosche '99.wmv, stiahol som obe verzie, akurát počuteľný rozdiel na výškach a to je všetko. Už to radšej balím lebo to nemá význam smile ... ale díky


http://blog.bowers-wilkins.com/music/

Re: HQ-testovacie nahrávky

BR: A že ty usuzuješ podle toho co vidíš v Audacity, zoomuješ a ještě jsi to neslyšel na bednách?

(upravil BlackRider 5. 11. 2013 20:40)

Re: HQ-testovacie nahrávky

be_em>
Fakt neslyšíš rozdíl?

antonio>

0) Poslouchám to na AKG K601 s kvalitním sluchátkovým zesem.
1) Není to audacity.
2) Úplně klidně si to můžu pustit na bednách, což by mohlo být například poloaktivní 3p s 15" na basech, 5"střed + 1" kalota (není to třeba a na sluchátkách to je znát lépe).
3) Lépe už asi problematiku přiblížit neumím.

Na tom samplu je komprese nejlíp znát na malém bubínku, ten je v tý druhý části úplně utopenej, neostrej a někde v "povzdálí".

Web

Re: HQ-testovacie nahrávky

No jo, Satriani. Ten má pěkný věci smile
Tak se tu zas kurňa nehádejte a radši poslouchejte smile