Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Smetiště » pozor na objednavky z ciny

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 71]

Re: pozor na objednavky z ciny

dnes som rozoslal seriu mejlov o refundy. Objednane 1.9, stale neprislo

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Něco málo jsem od číňanů bral,došlo zatím vše.Nicméně ventilátor na procesor šel snad měsíc a půl a pak zhruba po třech hodinách provozu drnčel jak ten původní.Taky zkušenost.

Re: pozor na objednavky z ciny

Já jich mám doma krabicu i s chladičema.

Re: pozor na objednavky z ciny

Nakonec jsem sehnal orig Intel za nějaké dvě stovky...

Re: pozor na objednavky z ciny

xmarek: Taky mě furt žádají, abych to zavřel, že mu to "restricts account". Vážně to není můj problém. Já závazně objednal, ihned zaplatil.  Zboží nebylo doručeno ve stanovené lhůtě, tudíž jsem v právu otevřel case. Pokud jste jej už někdo odevřeli kvůli nedoručení zboží, tak víte, že jej nelze zas tak snadno zavřít, leda byste lhali, že jste věc dostali. A proč bych to jako dělal? Momentálně mám dva otevřené (a možná otevřu další). Čekám na vyjádření jednoho, druhý párkrát zamlžil a nyní neodpovídá. Takže bude potřeba asi přitvrdit a kliknout na "Escalate this case to eBay Customer Support for a final decision".
Kdo jste si tohle dosud nečetli, doporučuju to přečíst: http://pages.ebay.com/help/policies/buy … ction.html

A ano, pošta tu má bordel jako kráva. Kamarádovi ztratili baterku do notebooku za 8 stovek, někde na cestě z nějakého "centra"  do Hradce Králové. Reklamace musí samozřejmě proběhnout ze strany podávajícího, tedy "číňana". Kdyžtak se kamaráda optám, jak to pokračuje.

Re: pozor na objednavky z ciny

no to si snad robia srandu, nemozu ma refundovat lebo presli uz 2 mesiace ? to co za bullshit

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Moja strategia je takato. Cakam za dorucenim, pokial ebay nezacne vyblakovat v Puchase list-e ze do vtedy a vtedy mam hodit koment. Ak to nepride do den predtym, ako je na ebay (v ten datum sa transakcia skryje a nie je mozne uz takmer nic), otvaram Case s tym ze to neprislo bla bla bla. Case je otvoreny mesiac, takze mesiac je to tam, ci uz s odozvou alebo bez, ak den pred automatickym uzavretim Case-u sa nic nedeje (refund, tovar,...) ide to na Resolution center a viacej uz to neriesim. Teraz som tak riesil jeden pripad, cinan pisal ze mam cakat a cakat, ze to pride a bla bla, ani do uzatvorenia Case-u nic neprislo (cize takmer 3 mesiace), supol som to na Resolution a do tyzdna som mal peniaze spat na ucte (Paypal=>ucet asi 3 dni).

Re: pozor na objednavky z ciny

Pokud nakupuju v Číně, snažím se vybírat prodejce co nabízí k zásilce Tracking number.
Dá se to pak pěkně sledovat zde: http://intmail.183.com.cn/itemstatus_en.jsp
a pak klasicky na stránkách ČP.

Když Tracking number není, a zásilka do třech týdnů od zaplacení nedorazí, kontaktuju prodejce. Zatím jsem to musel udělat (ebay) jen jednou a vyřešili jsme to velmi rychle. Zásilka nakonec nedorazila, ale vrátil mi peníze.

No a hodnocení na ebay dávám zásadně, až když zásilka dorazí.

Re: pozor na objednavky z ciny

@MirouP: Máš pravdu. Bohužel situace se má tak, že mi i přes tento fakt visí dva balíky na poště v ČR. A otázka je zda jich tam není víc. sad Začínám celkem zuřit, protože těch věcí co asi odepíšu je poměrně hodně a na základě toho jsem stopnul veškeré objednávky z Číny s vyjímkou desek co jsem si objednal a za ty si prodejce účtuje poměrně dost (poštovní poplatky) tak doufám, že s tímto nebudou problémy.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

@xmarek: To myslíš celní poštu v Praze na Plzeňské?
Nevím jakým způsobem rozlišují co pustí a co ne o:) Nicméně pokud to máš tam, tak máš 2 možnosti. Nechat si to proclít, zdanit od ČP - mají to i v nabídce, a nebo holt si tam pro to zajet.
Já sice bydlím u Plzně, ale jezdím pravidelně do Prahy, takže si to tam vyzvedávám a nenechávám si nic posílat, ale vím o lidech, co si tuhle službu s ČP domluvili a používají ji.

Re: pozor na objednavky z ciny

@MirouP: Ne, obě zásilky prošly celním řízením bez problém a teď to smrdí někde na třídícím centru nebo bůhví kde. Když chtěji něco proclít tak buď to udělají automaticky (všechny dokumenty tam už dávno mají a nepotřebují nic dokládat) a nebo mě zavolají nebo pošlou avizo. Což už se poslední dobou neděje. Jak jsem zmínil dělají to automaticky. A navíc jsou to samé blbosti a už na scanneru vidí, že je totální hloupost za pár dolarů. Prostě to někde zadrbali.
Jen tak mimochodem, dnes přišla další obálka s blbostma a trvalo jí to víc jak dva měsíce. sad

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

tu je ten dokument nasiel som ho smile


http://announcements.ebay.com/2013/09/c … shipments/

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

right13: Diky, manzelka resi laky na nehty a jak koukam na seznam, je to tam. Taky chteli hned uzavrit ticket s tim ze poslou znova, toz jim dame ten odkaz a uvidime co oni na to. Ale jak to sleduju, z Ciny uz nebrat hmm

(upravil Hazys 9. 11. 2013 13:43)

Re: pozor na objednavky z ciny

Tož to sem se nasral!  Normálně mi z výpisu koupeného zboží úplně zmizela ta položka, kterou mi číňan neposlal !!! Normálně to tam neni yikes
Takže mi sežral peníze, já nemám po dvou měsících nic.

Koupil jsem: 06.09.2013.
Case opened: 13.10.2013
Dneska máme 09.11.2013. Nemám nic a ten bastard moje prachy.

Re: pozor na objednavky z ciny

Pokud jsi otevřel case tak máš ještě šanci to řešit přes ten case. Už, ale nedáš hodnocení. Problém, že i ten case se časem zavře. sad Upřímně jsem nasraný jak nikdy, ale ani ne tak na číňany, ale na naši poštu. S velkou pravděpodobností mi ztopili dvě položky a když jsem tam volal tak pouze výmluvy. Prostě do ČR to došlo a někde to zašantročili nebo ukradli. Jestli mi ztopí i ty desky (které už jsou na cestě) tak se vzteky asi potento.
Nevím jak to do budoucnosti řešit. Některé věci už asi objednávat nebudu a u některých netuším. Prodělal jsem na tom minimálně litr (a počítám, že toho bude víc) a už to opakovat nechci.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Ale to je genitální vynález.. Když zmrd nechce blbý hodnocení, tak zdržuje a zdržuje, až to zmizí z výpisu a nedá se dát vaginálně rudej negativ.
Dám si na to příště pozor, nebo než něco řešit, raději ten rudej negativ udělím rovnou. Nepřijde to do měsíce - smůla.

Re: pozor na objednavky z ciny

Je to opravdu bída. Asi budu otvírat tak 5-8 Case(u). Skoro nic nechodí..
Co mě teď akorát došlo, tak časově různě poobjednávané LED žárovky. Objednaná před 14dny je už doma, další kousky po cca. měsíci taky, další ani po 6ti týdnech stále nic.. Nějak v tom nevidím žádný systém.

Každopádně ale začínám být naštvaný na číňany, z 5-ti 9W LED žárovek od různých prodejců došli vždy pouze 3watové.. Někteří ani neřesí cool a warm white.
Teď jedna žárovka s COB LED, COB ani neviděla, jsou tam nějaké smd LED.. No nevím. To bude zase Case(ů), už mě to ale vůbec nebaví..

(upravil Hazys 9. 11. 2013 20:04)

Re: pozor na objednavky z ciny

Číňani jsou mrchy vynalézavý. Moje doporučení pro současnou situaci:
a) kupovat pouze pokud má zásilka sledovací #, pokud ne, vyžádat nebo připlatit. Číňan pak nemůže zmrdovat a vymlouvat se, že to zabavila HKPost.
b) v případě nedoručené zásilky v měsíční lhůtě (týká se ebaye) jednat tvrdě podle pravidel. Žádné ústupky na "please close the case and I will.."
c) jít zmlátit ty voly na českou poštu. Není to tak ojedinělé, kdy vám dorazí zásilka, na jejímž obalu najdete razítko, že po 10 dnech od objednání byl balík v Německu, a zbylé dva měsíce hnil na český poště!
Blbé ovšem je:
a) ebay na nějaké řešení přestupků za pár $ kašle... takových případů jsou jistě tisíce, tak je to ani nebaví řešit a číňan vesele krade, všichni jsou spokojení.
b) pokud česká pošta ztopí vaší zásilku, musí to reklamovat podávající strana. Vy máte smůlu, a to i v případě, že máte tracking number. Snad si nemyslíte, že číňan půjde něco reklamovat s naší pitomou poštou, kvůli balíčku za dvě babky?
.. bohužel si myslím, že vše souvisí se vším, a shnilé je to shora od bruselu až do honkongu. EU nemá prostě ráda obchodování s čínou, snaží se podporovat místní obchod s předraženým šmejdem (který se beztak zadními vrátky dováží hádejte odkud). Není to tak dávno, co byla snížena mez na DPH a CLO, takový první pokus o limitaci obchodu se zahraničím.  Další pokus je zajisté naše vyčůraná pošta, která na všecko tak nějak kašle a zapomíná, že pošta je tu pro doručování balíků a né pro zisky.  A ze všeho nejvíc mě s... ty protivné pracovnice pošty, kterým vše trvá tejden, jsou líné zvednout prdel ze židle a svým pohledem a blbýma grimasama vám jasně naznačují, co si o vás myslí. Že co ste si to dovoloili, chtít po ní, aby vám došla pro balík, který váží dokonce dvě kila.
Omlouvám se za tenhle poněkud nevrlý příspěvek k ničemu, ale musel jsem se vyvztekat.

//co nezabaví HKpost, to zabaví ta naše česká, takže je to beztak buřt...

Re: pozor na objednavky z ciny

@Hazys: Můžeš být klidný, nejsi jediný koho ta situace sere. Upřímně já jsem neměl s Číňany nikdy nějaký velký problém až do teď. Ano už jsem zažil situaci, že jsem narazil na šmejda, ale byla to pouze vyjímka. Teď mi v luftu visí snad všechny balíky. A je celkem jedno jestli mají podací číslo, či nikoliv. Jak už jsem zmínil dva balíky dokonce hnijí u nás na ČP a když jsem tam volal tak se maník mrkl do systému a poradil mi ať si zajdu k nám na poštu. Už se těším jak ty baby tam něco vyřeší, když to údajně trčí na nějakém třídícím centru.
Upřímně už se začínám s těmi koupenými položkami pomalu loučit a pochybuji, že něco z těch číňanů dostanu. Ano někteří už i refundovali prachy, ale byly to pouze vyjímky. Jediné čím se můžu uklidňovat, že mi došly kondenzátory co jsem potřeboval a když Bůh dá tak snad dojdou i desky. sad

Osobně si myslím, že je za tím nějaké lobby. Prostě ty kurvy nahoře vědí, že se dá pořád nakupovat v Číně levněji a většina malých položek dph (a clu) nepodléhá a tak dělají vše proto, aby to těm lidem nějak "zpříjemnili".

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Jestli myslíš, že je problém v České poště, můžeš si nechat poslat balík do Německa a přes mailbox za asi Kč 140,- domů. Když se to dostane na mailbox, vezmou balík, převezou do Liberce a odtud je to pak rozesílaný dál. Co jsem kupoval z Německa, nikdy nebyl problém (ale zase je fakt, že za poslední měsíc jsem tam nic nenakoupil, naposledy v červnu a to ještě nebyl problém ani s věcmi z Číny).
Těch lidí, co sere tato situce bude víc, mně visí na cestě 5 balíčků, z toho 3 koupené v září.

Příspěvky [21 až 40 z 71]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » pozor na objednavky z ciny

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£