Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Smetiště » pozor na objednavky z ciny

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 71]

Téma: pozor na objednavky z ciny

Ahojte, riešim už asi týždeň nedodané zásielky z číny, odpovede predajcov sú rovnaké :

Nové nariadenia, všetky balíky sa rengenujú, pribudol zoznam zakázaných vecí čo sa nesmú exportovať.


*************************************************************************
Recently the Hong Kong Post announced that all items shipping by air are now subject to x-ray
screening for regulated materials. This additional screening has cause delay in shipment.
Please be aware that delivery may take a few days longer than usual. Your patience is greatly
appreciated.
All package will delay more than two weeks!!!!

No, we do have an instruction of shipping in Chinese. But we do not have one in English.
You may can find them from SWISS POST/ HK POST/ Singapore POST website.
The basic principle of us is, do not ship anything which include any battery/powder/and product with brands (fake). It will be more safer for us.
But sometimes the post office just picked it out if the item "looks like" battery.......

Thanks,
Jervie

Dear valued HobbyKing Customer,
RE: Battery Shipping from International Warehouse
Recently there have been changes to the customs rules for shipping from our International Warehouse situated in Hong Kong, and many of our existing shipping options are now unavailable.
Unfortunately your order has been affected by this change, but we just want to let you know that we have found alternative shipping options and your order will be dispatched as soon as possible!
Our Customer Service channels have also been delayed by the increase in requests, but we want to assure you that we are working as hard as we possibly can and will be back to normal very soon.
We appreciate your patience in this time and can assure you we are doing everything we can to get you a positive outcome as quickly as possible.
Thankfully,
HobbyKing Customer Service Team

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Taky jsem si toho všiml. Co chodilo měsíc, chodí nyní měsíce dva. Třeba na doporučenou zásilku se shipping number, kde byla doba dodání i do 10dní, čekám už 2x déle a stále nic.
Navíc mě připadá že přibylo podfucků od číňana.. Chodí něco jiného než mělo dojít.
Teď zrovna řeším 3 vyhrané aukce na 9W LED žárovky, místo kterých mě číňan poslal pouze 3W žárovky (fyzicky vypadají úplně stejně). Navíc jiné barevné teploty, tu asi neřešil vůbec. Ony jsou totiž tyto za polovinu ceny..

Re: pozor na objednavky z ciny

Též přidám trochu svého:   Trandíky Toshiba nikde, elyty Nippon taky nikde. Tytéž výmluvy, viz right13.

Re: pozor na objednavky z ciny

taky se mi stalo, že poslali z dx.com místo deklarovaných SSR na 480V AC typ na 380V... jeden ze 6ks byl správný, 5ks jiný typ. Naštěstí se k tomu postavili čelem a dali slevu na další objednávku, jenže jsem musel objednat ty správné u jiného číňana na ebay (u dx už se mi to stalo podruhé a nemíním rozšiřovat sbírku SSR, které nepotřebuji) a teď se děsím, co mi příjde tentokrát... dodací lhůty z dx.com byly ale celkem normální, cca 3 týdny

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Dodací lhůty z DX jsou extrémně dlouhé. Rekord mám čtvrt roku - ano, skutečně 3 měsíce od objednání.
A na ebayi opravdu bacha, jak má někdo víc negativů než jeden, nekupovat od něj nic. Je to tam taky jeden podvodníček na druhým.
Jsem zvědavý, jestli se těch trandů nebo elytů někdy vůbec dočkám.

(upravil tek 25. 10. 2013 20:51)

Re: pozor na objednavky z ciny

No, mám stejný zkušenosti. Pomalu přestávám objednávat z ebaye, z 5 objednávek dorazily 2, uplynul čtvrt roku. Nasliboval jsem okolo a teď jsem za blbce. Nebudou potřebovat ani čepice, aby nás jednou zlikvidovali. A Poláci jim dupou na záda.

Re: pozor na objednavky z ciny

Jak vidno nejsem sám. Z DX kvůli dlouhým dodacím lhůtám a cenám už neobjednávám v podstatě vůbec. Co se týče jiných "slavných" činských shopů tak to raději nebudu komentovat. Bohužel teď to dosáhlo vrcholu i na ebay-i. Někde je to zásluha české pošty. Podle čísla a sledování to tvrdne někde na jejich třídícím centru (prošlo to i celnicí). U dalších položek to ví Bůh. Už jsem otevřel tolik Case-ů jak nikdy v životě. 2 a více měsíců v pr.. a balíky nikde. Peněz v luftu nepočítaně. Jsem nasraný jak nikdy. Nejhorší na tom, že mě některé věci hodně blokují a u některé položky je nemožné vůbec sehnad jinde (kolikrát bez ohledu na cenu). mad
Jestli takto budou číňani fungovat tak asi to objednávání pomalu zabalím. Nechám to pouze na velmi důležité věci kde si přímo domluvím způsob odeslání (DHL apod). Tak sice zaplatím clo, ale budu mít jistotu, že to dostanu.
Tento problém řeším pouze s Čínou. Ostatní věci z celého světa chodí jak mají.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Já mám v číňanech momentálně "jen" asi 700 korun. Ale i to je docela dost, a vzhledem k tomu, že jde o tři objednávky z minulého měsíce, začínám být nasrán. Běžně totiž zásilky chodily opravdu za dva týdny, na první maximálně druhý termín, který mi ebay vypsal.
...tak mě napadá, objednal jsem si před pár dny sondu k osciloskopu 1:100... neměl bych se začít bát o další balík peněz, který jsem čajňanovi svěřil?

(upravil xmarek 26. 10. 2013 1:34)

Re: pozor na objednavky z ciny

Osobně si myslím, že za to prodejci mnohdy opravdu nemohou. Zpožděné byly i věci od mých spolehlivých prodejců kde nikdy nebyl sebemenší problém. Mně lítá ve vzduchu mnohem víc peněz a na některých věcech jsem pomalu životně závislý. Prodejci mají opravdu snahu komunikovat a v několika případech už mi i vrátili peníze nebo jsme se domluvili tak, že to refundují a až mi to dojde tak mu ty peníze znovu pošlu. A to beru jako hodně férové jednání.
Mám strach, že teď před Vánocema se situace ještě zhorší. Potřebuji teď objednat desky (až je dokreslím) a jsem hodně na váškách.

@Hazys: Měsíc je v pohodě, to beru jako normu. Pochopitelně mi chodí věci i za 2 týdny (dokonce jsem zažil i týden), ale to beru jako extrém. Většinou to bylo kolem měsíce. Teď mi některé věci expirují (ebay je po dvou měsících normálně schová a je to v pr...) a pak nemám možnost ani hodit negativ. Takže otevírám Case-y jak ztrhaný.

Jen tak pro pobavení v současné chvíli mám objednaných 36 položek. Některé jsou naštěstí ze státu apod. a ty chodí v pohodě.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Jeden z číňanů mi též psal, že je to stav dočasný... no, nevěřím. S tou expirací na ebayi je to špatné, to je fakt. Já mám momentálně stav asi 5 objednaných vs 0 přijatých, přičemž se dvěmi jsem se už v podstatě rozloučil, a jedna možnáááá přijde zanedlouho.
Kamarád říká, že na logistiku jednou lidstvo dojede... začínám mu věřit smile

Re: pozor na objednavky z ciny

Objednával jsem do RC letadýlka z HK silnější motor, no, už ani nevím jak je to dlouho (jedu třetí měsíc). Očividně nedojde. S východem to jde tedy pěkně rychle do prdele...

Re: pozor na objednavky z ciny

Mě došlo zatím vše co jsem kdy objednal, krom úplně prvního nákupu kdysi dávno. To číňan očividně využil nezkušeností nováčka a neposlal nic i když tvrdil něco jiného, a než jsem zareagoval bylo už pozdě...
Ne že bych to nějak sledoval, ale část zásilek dříve byla orazítkovaná RTG kontrola. Zajímavé je že od teď řádově dva měsíce zpět, mě balíčky koupeny ve stejnou dobu chodí něco za 3týdny, jiné až za dva měsíce apod. A co mě došli nějaké zásilky minulý týden, neměli žádné razítko o RTG kontrole.. Tak nevím jestli prochází rentgenem úplně vše, a kdo to vlastně nařídil.
Že by opět pokus EU na likvidaci nákupů přímo z číny? Snížením bezcelního stropu před časem se jim to asi dle jejich představ nepodařilo..
Myslím že problém je asi většinou v naší poště. Také mě několikrát číňan nabídl refund, že mu platbu pošlu zpět až mě zboží dorazí.. ,a později dorazilo.
Druhá věc jsou podfuckáři co pošlou neodpovídající zboží. Na ty ale funguje celkem dobře eBay Buyer Protection, teď mě jeden šmejd vracel peníze za dva nákupy, 14dní zpět další, který do předání případu přímo ebay vůbec nereagoval.

(upravil xmarek 26. 10. 2013 13:57)

Re: pozor na objednavky z ciny

@Xhibit: eBay Buyer Protection je vynijakající nástroj. Očividně to na ně funguje, protože někteří automaticky vracejí prachy bez reptání. Nedávno na mě zkusil jeden činský hajzl dobrou fintu. A očividně se mu to povedlo. Říkal, že peníze refunduje (nebo zboží pošle) až to zavřu. Pochopitelně jsem s tím neměl extra zkušenosti a nevěděl jsem, že v okamžiku refundace se to zavírá automaticky. Moje chyba. Smůla v tom, že zase to eBay smázlo a tím pádem jsem neměl možnost hodit ani negativ. Zkušenost za naštěstí pouze 1.5$  (obal na mobil) pro příště. Na prodejce obalů opravdu bacha. Většinou mají cca 98% hodnocení takže je jeden takový kšeft moc nese*e.

Dopl.: Tak číňan co mi prodal obal se ozval a omlouval se, že ten předchozí mail nedostal a že peníze refunduje. Tak jsem ho osočil neprávem. uui

Dopl2.: Pročítám si další reakce a vypadá to, že to začíná srát i je. Jak jsem už uvedl tato situace bohužel poškozuje i ty slušné s kterými jsem nikdy problém neměl a jde vidět, že mají snahu věci řešit. V té záplavě prodejců se najdou pochopitelně různí výlupci, ale já se většinou snažím nakupovat u lidí s velmi vysokým hodnocení a s kterými mám dobrou zkušenost z minula (pokud to jde). Problémům se pochopitelně člověk nevyhne a už jsem zažil i situaci, že se maník za něco omluvil vrátil prachy a zablokoval mi další nákup. A přitom to očividně zadrbal on.

Dopl3.: Dnes jsem napsal tolik mailů (odpovědí) směrem na ebay jak nikdy vživotě. :|  Jak jsem uvedl jde vidět, že tam je nějaký globální problém.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Tak pomalu další týden v pr.. a výsledek žalostný. Co šlo letecky tak to mám doma a co šlo lodí to je bůhví kde. Takže pomalu počítám kolik toho asi odepíšu. Naštěstí ten číňan co mi posílal folie (kondíky) měl tolik rozumu, že to poslal letecky. A to byla věc která byla pro mě opravdu kritická.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Já právě otevřel case na ebay... 25. září jsem zaplatil a do dneška nic. Sice blbej hrot do mikropájky, ale docela ho potřebuju.

Re: pozor na objednavky z ciny

Mě v pátek konečně po měsíci (jentaktak na poslední chvíli) přišly elyty 1500/16 LXZ.  Zabalený to bylo dobře, ale stejně se povedlo doručovatelům jeden kondík rozsednout, že je z boku lehce profackovanej... sakra.

Re: pozor na objednavky z ciny

Mě jeden Case teď Ebay automaticky zavřel. Prodejce furt samá ochota, my nešidíme, vrátíme peníze a až dostaneš zboží tak to pošleš, blablabla. a peníze v pr.. a zboží nikde. Bohužel se jednalo o věc (konektory) která je pro mě důležitá a jinde to vychází nesrovnatelně dráž nebo se to nedá sehnad. Takže 400kč v pr.. sad Jediné štěstí, že jsem dostal slevu (5$) na jeden shop a tam jsem dva koupil. Ani jsem nevěřil, že za ten dolar co to ve výsledku stálo to pošlou.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Seller's message:
""Sorry for the troubles. We shipped the item out There is no tracking number if item price is under US$50. It might be delay during the transportation. There are two ways to solve the problem: 1) We FULL REFUND you with NO EXCUSE; 2) We send REPLACEMENT to you,it will take about 15-20 days. Which one do you prefer to? If you choose resend, pls kindly close the case first, it really hurts us very much. Then inform us via eBay message after closed, we will arrange the reshipment for you asap. Appreciate for your understanding and waiting for your soon news to follow up. Best regards, huangxing" "

Chci znova poslat to zboží, ale vůbec se mi nelíbí ta část o tom, jak to mám uzavřít. Co myslíte? Hlavně xmarek, který se s tím už setkal...

Re: pozor na objednavky z ciny

Upřímně pokud to zavřeš tak není síly ho donutit, aby to poslal znovu. Osobně bych mu řekl ať refunduje peníze a rovnou bych mu napsal, že se ticket zavře automaticky (ono to tak funguje). Na žádné návrhy nejprve zavřu a pak on pošle peníze už bych nepřistoupil. Zboží bych si pak zkusil objednat jinde, ale jestli dojde ví Bůh.
Jinak je tak pro informaci. Zjistil jsem, že neuvěřitelný bordel má česká pošta. Mám dva balíky na třídicím centru. Jeden je tam měsíc a druhý cca týden. A dosledovat to můžu, ale je mi to houby co platné. Prostě buď to pošta stopila nebo tam mají takový bordel, že to tam bude asi kysnout navěky. sad Upřímně už se nedá věřit ani tomu, že to má číslo páč reklamace je stejně na straně číňana a ty ku..y to moc dobře vědí.

Web

Re: pozor na objednavky z ciny

Bordel je všude. Právě jsem koukal na objednávku z HK, a je to returned-unclaimed. Ty zmrdi z UPS nebo čehoto se ani neobtěžovali to doručit. Nasrat všem.

Příspěvky [1 až 20 z 71]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » pozor na objednavky z ciny

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£