Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » subwoofer do auta

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

(upravil spoky 12. 10. 2013 4:14)

Téma: subwoofer do auta

Ahoj
Chcel bysom sido auta spravit subwoofer. rozmyslal som nadtym dlhsie ako navrhnut riesenie a ake repraky nato pouzit. mam 2 riesenia a chcem sa spytat ktore by bolo lepsie. chcempocut nazor ludi ktory tomu rozumeju smile

reproduktory ktore chcem pouzit. http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 … amp;catg=1 . Pri vybere som sa riadil kmitoctocou char. a vlastne islo mi o co najvacsiu citlivost pri co najmensich frekvenciach kmitoctovych. dufam ze moj vyber bol spravny a aj toje otazka ci bol ? smile

nechcem do auta kupovat aktivny subwoofer pretoze chcem aby to vyzeralo a hralo tak ako jachcem a aby to bolo spravene dobre.

Pre lahsiu predstavu rieseni auto mam peugeot 406 sedan. a subwoofer chcem dat do kufra.

1.riesenie
http://imgupload.sk/images/c/7/c7bxt6z32b98d3nwsuni_thumb.jpg

(kreslene v painte snazil som saco najpresnejsie podla mojich predstav)
reprak snad kazdy pochopil ze kde je. teraz neriesim objem ozvucnice pretoze potrebny objem reprak bude mat. ani material. ide mi o to ci je dobreriesenie tej kvazi clony to nazvyme ktora je pred reprakom a ten trojuholnik co tam je bymal mat tie dve odvesny rovnobezne z membranou cca. hore by mala byt strbina a v plate tiez. otazka este ci nespojit tie strbiny tak aby neboli spojene s kufrom . cize uplne to uzavret a tak aby to bolovlastne ako skrateny kufor a zacelit tu clonu az po plato v ktorom bude strbina co bude smerovat do vnutorneho priestoru auta.

2.riesenie
http://imgupload.sk/images/4/m/4mvsz4n97acpyxqnqhw6_thumb.jpg

tu je vlastne kufor vyuzity ako ozvucnica. taktiez chcem vediet ci to riesenie clony pred reprakom je vhodne. ten trojuholnik s odvesnami rovnobeznymi cca s membranou.

chcel by som vyuzit aj vlastne to v akom tvare je plato a zadne sklo, co by mohlo byt kvazi nieco na sposob tvaru megafonu co by malo zlepsit sirenie "zvuku" do kabiny v oboch rieseniach. samozrejme ze asi by bolo uplne idealne urobit otvory vplate co najviac vzadu.

rad bysom vedel ci som uplne mimo alebo su tieto riesenia celkom dobra cesta. pripadne ake ine  reproduktory pouzit. v kufri by mali byt 2  repraky.  pootm este je otazka ci oddelit priestor ozvucnice v prvom rieseni a aj ten priestor pred reprakom. v pripade 2 riesenia ci oddelit priestor pred reprakmi.

som fakt zvedavy na odpovede a vopred dakujem . ak je riesenie uplna kravina tak sa ospravedlnujem za zbytocnu temu smile

Re: subwoofer do auta

Ahoj.
Ty obrázky nejdou zvětšit. Prdlajs vidět. Jinak mi všecko přijde špatně.
226ka je obecně podprůměrný reproduktor, a do auta bych řekl úplně špatný. Když nevidím ten obrázek pořádně, nepochopil jsem, co zamýšlíš s tím platem. ten trojhran je hloupost, na něj se úplně vykašli, pokud jde o subwoofer... Použití kufru jako ozvučnice v tomto případě hloupost. Byl by to velmi nevhodný objem, a velmi netěsná ozvučnice.

Re: subwoofer do auta

zeptám se, kolik máš místa mezi zadními sedačkami a sklem? jak velké repro se ti vejde do ,,plata''?

Re: subwoofer do auta

kolik sis na to vyčlenil peněz? a čím to budeš znásilňovat?

Re: subwoofer do auta

tak tie obrazky dam ako linky aspon lebo kazde forum to ma inak a neviem akym sposobom to sem dat aby boli klikatelne

1riesenie. http://imgupload.sk/images/c/7/c7bxt6z32b98d3nwsuni_thumb.jpg
2.riesenie http://imgupload.sk/images/4/m/4mvsz4n97acpyxqnqhw6_thumb.jpg

crashpc : co sa plata tyka mali by vnom byt len otvory ktore by "prenasali zvuk" do kabiny. Trojhran by nemal byt tak vysoky ako vyzera na obrazku mal by mat asi mozno 1 az 2 cm na vysku . neviem to ale uplne presne este som nic neratal zatial. a spolu s tou clonou by mali zvysovat ucinnost. a chcem sa spytat preco by bol kufor ako ozvucnica nevhodny objem ? ako co sa tyka litrov tak k tymto repro je uvadzany ekvivalenty objem 77,4l a kufor nato staci. to ze bude objem vacsi by pri reproduktore od ktoreho chcem nizke freq by malo byt len plus. este sa chcem opytat ze preco je 226ka podpriemerny reproduktor. ako rozumiem ze asi by mal byt vacsi priemer okolo 30 cm som chcel povodne no napr od TVM je iba jeden co ma 30cm priemer. ako repro mi prisiel celkom dobry len ma odradzala nizka citlivost pri nizkych freqvenciach ale rozmyslal som aj nad nim http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=8 … amp;catg=1

neber to tak ze si nechcem nechat poradit. ale chcem vediet preco to tak a tak nemoze byt smile pripadne sa naucit samozrejme nieco nove aby som sa v buducnosti potom toomu vyvaroval smile

Lojzek: ak myslis nato ulozit repro do plata tak to nechcem uz tam repro su a chcem len subwoofer do kufra smile

pepsimus: nemam niaky limit zatial. samozrejme ze by som chcel aby to bolo co najlacnejsie. tym ze si vsetko budem robit sam tak vlastne platit budem len za repro a zosik ktory este nemam vybraty smile ale tak asi nieco co uzivy repraky big_smile

(upravil Crashpc 12. 10. 2013 13:11)

Re: subwoofer do auta

Uff, tohle je náročné. Máš dost mylné představy o fungování elektroniky, fyziky, elektro-akustiky.
Na trojhran se vykašli, žádnou účinnost nemá šanci zvýšit.
Clona jest diskutabilní, muselo by se zkoušet. Ona by dělala ještě plno jiných věcí, a některé třeba i špatné.
Ozvučnice by měla mít konkrétní a neměnný objem. Kufr je neurčitý, příliš velký, a taky mizerně těsnící - profukující - objem, který se na tohle prostě nehodí ani v nejmenším. 226ka je podprůměrná kde čím. Aj rozměry, ale to jsem přímo nemyslel. Do auta je potřeba odolnější reproduktor, protože je v něm vlhko, mrzne, a pak zas horko, někdy i sluníčko, když na něj zasvítí, to taky není dobře. Má to trošku slabší motor - což o to, nějak by to hrálo - ale je to podprůměrné.
Třeba tady nabízím moc pěkný autohifi reproduktor, a asi by to nebylo dráž, než je cena nového ARN 226.
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=18607
Kolik ten "hnůj" od TVM, nebo číňanů dneska stojí? 600?
Tolik by stálo to co nabízím aj s poštovným a nějakou osobní zárukou....

Re: subwoofer do auta

Kreši jesti myslíš že ten Q337 je lepší jak tvm 226 tak to je diskutabilní. Nicméně do auta jako subwoofer se hodí určitě líp.
Spoky, mám pro tebe návrh, když nechceš repro v platě tak co takhle udělat BD 4řádu a Bassreflex vystrčit do plata ad to hraje v autě? u sedanů je subwoofer v kufru asi tak učinný jak srát někde v lese a utírat se jehličím.

Re: subwoofer do auta

Lojzek: Jistě jde jen o tuto danou aplikaci. Kaviár taky vždy není lepší než řízek. Rozhodně ne k bramborovému salátu. Tady jsem si jistý, že to lepší je.

Re: subwoofer do auta

Pioneer dělal Free-Air subwoofery. Na konci za označením bylo F. Stály pár korun.
Pokud máš otvor/loketku, tak co použít reproduktor 8" tak, aby hrál skrz ni? Vybral bych něco od JL. Parametry a jejich doporučené ozvučnice sedí, což je dobrý základ.

Web

(upravil Kostkoj 10. 2. 2014 0:17)

Re: subwoofer do auta

Zdravím, nechci zakládat nové téma. Řeším stejný problém v mé 406 tce. Mám repro o průměru zhruba 30 cm, bohužel značku ani parametry nevím, stavěl ho před lety táta a lejstro se nedochovalo... K tomu zesík Kenwood KAC-645, a řeším nějakou pěknou ozvučnici která by nechala i kus místa v kufru. Tj. po dnešním měření jsem si navrhl bedýnku která by zhruba vyplnila vnitřní část kufru za sedadly a pod platem, při čemž by pod víkem zbyl prostor na bordel. Bedna by měla rozměry v-š-d 42-30-70 cm, repro uprostřed, a ve spodních rozích 2 bassreflexy. V audiotechnice jsem naprostý začátečník a učím se kde se dá. A beru jakoukoliv připomínku či výtku. Prosím o odpověď jestli jsou parametry použitelné, kam směřovat bassreflexy (do kufru nebo do auta), či cokoliv co bych měl udělat abych dosáhl co nejlepšího efektu. Děkuju.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » subwoofer do auta

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£