Téma: Bordel z PC

Hledal jsem a nenašel odpověď...

Stává se mi to na notebooku i na PC a nevím co s tím. V bednách slyším jakési rušení, které se mění s pohybem myši a hlavě, když se mění obraz na monitoru. Dělá mi to Focursite scarlett 2i2 na NB, Juli@ i Motu na PC... Že by problém s grafickou kartou? Nebo něco jiného? Máte s tím zkušenosti?

Díky!

Re: Bordel z PC

zaujímavé .... deje sa to pohybom myši a zmenou obrazu súčasne alebo stačí iba hýbať myšou resp. stačí keď sa mení obraz? (zisťujem či sa dá vylúčiť jedna možnosť) .... tá myš na PC a na notebooku je jedna a tá istá??? ..... problém s grafikou asi nebude keďže to robí na notebooku a aj na PC kde predpokladám jedna a tá istá grafika byť prakticky ani nemôže .... má ten PC okrem zvukovky (a siete!?!?!?) s notebookom niečo spoločné???

Re: Bordel z PC

Windows! Ty zvuky to dělá i když se nic neděje, možná je tam i souvislost s aktivitou HDD na PC. Notebook jsem dlouho nepoužíval (navíc o ten mi promárně nejde, hlavní je umravnit PC), ale vim, že to taky dělalo. Na LAN nebyl, jen Wi-Fi. Myše jsou jiné. Souvislost s repro asi taky není, bo to dělá i na sluchátka.  Nejvýraznější souvislost těhle zvuků je se scrollováním web stránek, to reaguje na 100% Zvuk je pro představu asi jako jehličková tiskárna přez ARN 226 (hodně zahuhlaný big_smile)

Leze to z PC do zvukovky jak interní tak firewire...

Re: Bordel z PC

to znam. proste PC shit..

(upravil be_em 5. 10. 2013 21:15)

Re: Bordel z PC

no viete, ono síce o ten notebook až tak nejde ale kedže to robilo aj na ňom tak môžme vylúčiť dokonca aj prácu toho HDD. Keďže to robí stále a viac menej na oboch strojoch tak môžme vylúčiť aj prácu grafickej karty. Dokonca aj pohyb myšou! Chcel som to zvaliť na externú zvukovku ale vidím že aj to je marné.

Možno problém v sieti (elektrickej) ... robí to aj na notebooku keď je na baterke? Celé mi to príde akosi moc moc zamotané.




Ja by som to na PC shit nezvaľoval .... koľkým užívateľom PC sa takéto niečo deje??? .... mne sa to ešte nestalo a to mi už ušami prešlo viac PC a aj viac zvukoviek.

Re: Bordel z PC

Notes mi to dělá u nás v Kostelci i v Praze, pokud dobře pamatuju a myslim, že i na baterce, ale vyzkoušim.

Skoro bych to tipoval na debilní základovku, kde jsou blbě tažený cesty, což by dokázalo vysvětlit problém v obou počítačích, že to jsou shity big_smile


Zorgu, to je fajn, ale co s tim? big_smile Teoreticky můžu zkusit sehnat jinou grafiku na zkoušku a uvidět, ale nějakej trochu konkrétnější típek by se hodil.

Re: Bordel z PC

jako je divný, že ti to proleze i do externí.
dělaly mi to hlavně noťasy. na poslední shitce jsem to vyřešil galvanickým oddělením a jedu přes optiku big_smile

Re: Bordel z PC

Zkusil bych notebook přeinstalovat a nebo najít aplikaci, která si tak uzurpuje systémové prostředky. Už jsem se s tím taky v minulosti setkal a buď to vyřešil nový firmware nebo reinstal.

Web

Re: Bordel z PC

Dělo se mi to samé. Rozhodně jde o základovku, nebo GPU. Spíš to první.

Re: Bordel z PC

Frank: Take se mi stalo, u stareho Athlonu XP i Core 2 Duo. Trochu to zlepsil kvalitnejsi zdroj a vypnuti uspornych rezimu na CPU (prepinani napeti/frekvence tvorilo cas problemu), spread spectrum u FSB to tez trochu resilo, ale nakonec jedine skutecne reseni byla opravdu nova deska, alespon u mne.

Re: Bordel z PC

Mám bohužel stejnou zkušenost (cvrlikání třeba při tom scrollování či pohybu myší). Zatím nevyřešeno... sad

(upravil Frank 6. 10. 2013 11:20)

Re: Bordel z PC

No to je teda radosti, jestli to bude základovka... Já se v tom moc nevyznám, ale doufám, že nebude problém najít něco, kam mi padne ten můj core2quad a ramky a grafika co tam mám... Nějakej tip na základovku se socketem 775?

The_P: Kde prosimtě tyhle věci změnim? big_smile

Re: Bordel z PC

V BIOSu. Možná by pomohla výměna kondíků okolo napájení procesoru, ramek, případne PCI-E, pokud má ještě někdo nějakou plečku s klasickýma elektrolytama.

Re: Bordel z PC

Desku s elektrolytama bych nenazýval plečkou. Ty modely s kondíkama s pevným dielektrikem mají také nějaké nevýhody, a kondenzátor není to, co vytváří, nebo řeší onen problém, i když může nějak pomoci...

(upravil Frank 6. 10. 2013 12:08)

Re: Bordel z PC

"Pokud má ještě někdo nějakou plečku"... big_smile Cha.. No, v provní řadě se vubec stydim za to, že mám počítač s woknama, protože na meku by se tohle asi stát nemohlo... A řikám si, že když už mám mít teda komp s woknama, tak mám prostě to, co mám od roku raz dva, asi někdy od chvíle, co uvedle C2Quad na trh. Základovka tam asi žádná zázračná neni. Jako zrovna moc to rozebírat a pájet kondíky se mi nechce big_smile

Tak jsem pro srandu změnil pár věcí v biosu a žádná změna smile

Re: Bordel z PC

A když to bylo nový, tak to nedělalo? Pevný dielektrikum sice nevýhody má, ale z hlediska životnosi je na tom neporovnatelně lépe, hlavně okolo napájení procesoru, kde na ně často fučí nějaký 5 let nečistěný box 80°C vzduch.
Ta plečka nebyla mířena na tebe Franku, ale obecně, protože často výměna kondíků pomůže. Desku s elektrolytama jsem nazval plečkou z toho důvodu, že skoro žádná moderní vyšší řada desek elyty nepoužívá. Zkusil bych možná ještě live linux, aby se vyloučila SW chyba...

Re: Bordel z PC

To teda nevim, jestli to dělalo od začátku, perotože od začátku jsem dlouho neměl zvukovku. Předpokládal bych ale, že by to asi dělalo smile Možná se někdy nakrknu a přepájim to low-esr kondíkama, ale bojim se, že to nebude s výsledkem...

Re: Bordel z PC

Zkoušel jsi, zda to digitální cvrlikání zmizí, když výstup zvukovky proženeš diboxem? (galv. oddělení zemí)

Re: Bordel z PC

Zajímavej nápad, ale NB mi to dělal i s usb-powered zvukovkou. Di box ale bohužel nemám.

Re: Bordel z PC

Některé zvukovky se v notebooku mapují jako USB zařízení. To by taky vysvětlovalo to cvrlikání při pohybu myši. Buď to dělá USB kontrolér na straně PC (možná i OS) nebo ta myš. První co bych vyzkoušel je jinou myš a poté v případě, že je to možné nějaký jiný řadič USB (např. PCMCIA verzi apod).
Pochybuji, že by pomohla nějaká výměna kondenzátorů.

Web