Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

(upravil codex 29. 9. 2013 13:32)

Téma: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Mám doma dvě plastové ld systems 12" nevím označení ale sou starý 5let, má to 200w 4ohm pro bas a 80w 8ohm pro výškáč, hrajou nic moc když jsou víc nahlas, výšky docela ujdou, ještě sem tam přidal víc toho rouna a hraje to o něco lépe, tak mě napadlo že tam dám jiný ten 12" reprák ale nevím co to má za parametry zkusil bych tam dát třeba Eminence Beta-12C http://hudebnisvet.cz/eminencebeta12c-p-14869.html
nebo Selenium 12PW3 http://www.sramus.cz/zvukova-technika/r … 4-ohm.html
ale abych si tím nepohoršil a nebylo to horší než to je teď, má někdo zkušenosti s tímto reproboxem a poradí mi co tam dát jiného nebo jestli to má vůbec cenu ?
tady je pár fotek těch aktivek
http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/2013-09-28-344.jpg

http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/2013-09-28-345.jpg

http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/2013-09-28-347.jpg

http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/2013-09-28-348.jpg

http://i477.photobucket.com/albums/rr131/neo--2009/2013-09-28-349.jpg

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

To je to poslední co bych dělal. Prvně to nech změřit, i zkreslení při různých úrovních.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Kdyby ti shořel výškáč, mám tu na prodej náhradní wink

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Když to máš už takto otevřené a nafocené, nedal by jsi sem ještě  buď foto nebo alespoň popis tranzistorů či IC, které jsou ve výkonových stupních použitý? Docela by mě to zajímalo.

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

codex: To je snad ještě větší šrot (hlavně zesilovač) než to LD co jsem tu před časem měl a to jsem si říkal, že hůř už to jde těžko.
Navrhoval bych vyházet z toho elektroniku, změřit repro a navrhnout šikovnou pasivní výhybku. To je asi jediná cesta, kdy by to mohlo trochu hrát.

Web

(upravil Dalča 30. 9. 2013 20:14)

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Fascinuje mne, jak se porád dokážete divit, když někdo rozšroubuje levnou plečku a ukáže se, že to je levná plečka.

se porád nedivte, za ty prachy v tom nic "echt leder" bejt nemůže.
LD system je low end značka a tyhle plastofony jsou v jejím portfoliu na dolním konci výrobního spektra, tj lowend lowendů.
LD Systems PRO Series - 12" active PA Speaker má doporučenou koncovou cenu kolem 269 euro, registrovaqní obchodníci mají velko-cenu 175 euro, případně mohou mít další rabat za velký obraty (další množstevní slevy). Tj nákup za 4550Kč + doprava a DPH.
už tyakový LD Systems DDQ 12 - 12" active PA speaker with DSP hraje o mnoho "levelů" líp, taky víc stojí.
Rejpalové ať se na cenu mrknou třeba na net, prodejců je kýbl. U nás i v zahraničí.

Za za 4 a půl litru tam máš tu plastovou pixlu, trafo a obal, možná kus repráku...

Proboha se pořád nedivte. Je to levný šrot. Hraje to úplně přesně tak, jakou to má cenu.
I já používám plastofony od LD (teda 15") - hrají přesně tak jak mají za ty prachy. Nemůžu srovnávat věhlasnou renomovanou značku a takovýto šunt. Prostě musíme se všichni smířit, že je RH-sound, omnitronic, LD, JBL, L-acoustic...od šrotu až k výborným produktům. Nemůžu proboha chtít aby bedna za pár kaček hrála jako bedna za pár desítek tisíc. stejně s PAčkem. na malý akce za malý prachy beru JBL PRXky... pokud jde o solidní "zakázku" beru Nexa. Nemůžu na dejchánek za sokolovnou, kde mi nabídnou 5.000,- i s cestou za celej den ve dvou lidech prostě vybalit apec v pořizovací hodnotě s šesti nulama!!!
Chceš špičkový odposlecha? kup si NEXO  http://nexo-sa.com/attachments/categori … chure.pdf. Ty hlají perfektně (osobní opakovaná zkušenost) mají tlak jak kráva, přitom mají vynikající podání i pidimalých úrovních - umí hrát jen tak potichu.. když od něj jdeš dozadu tak až do vzdálenosti 2,5m je konstantní úroveň ak. tlaku... prostě couváš od odposlechu a on hraje furt stejně hlasitě. to jsem u žádnýho jinýho nezažil. a Ceny ? desetitisíce za bednu a stotisíce za zesík (ktrerej je použitelnej pro 4 cesty, páč je 4-kanálový, teda pokud nechceš hrát v aktivu (pak každá bedna zežere 2 kanály). Stojí to jak Ferari a hraje to jak Fereri - nekompromisně čitelně perfektně. Na vysočinafestu byly a hrály jak o dušu. I nahluchlá machálková s těmahle odposlechama neremcá a sylší se. ALE STOJÍ TO KUREVSKÝ PRACHY!!! Hrali na to Pražský výběr, Kraštof, a kýbl dalších, všichni se shodli, že hrají dobře. Nojo, ale ta cena...

Ale:
1) na ferari já osobně nikdy nebudu mít prachy. (jsem celoživotně na úrovni Renaultu - slušná výbava, slušná cena, ale není to nic oslnivýho)
2) s ferari se nejezdí na metalový dýchánky v horní - dolní lhotě. K tomu se hodí tak leda trakrůrek Zetor, r.v. 1970, bez turba.

Schválně si zkuste dát dohromady aktivní bednu obdobného výkonu za tuto cenu. Za ty prachy to nejde spatlat ani doma, je to levnější než nákup materiálu (zesík, zdroj, repráky bedna, práce)

Trabant byl taky plastovej smradlavej dvoutaktní krám, ale za ty prachy tím jezdilo spoustu lidí.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Dalča: Samozřejmě s tebou souhlasím. Jen si myslím, že se stejným rozpočtem na součástky, mohl výrobce aspoň trochu uvažovat a záměrně nesestrojit pekelný stroj, který je nebezpečný sobě i okolí. Jsou tam záměrně udělaný kopance aby to odešlo brzy a dokonce aby to hrálo blbě. Při tom by stačilo fakt málo.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

věřím, sám jsem pověstná Kurvítka leckde našel... včil hledám jedno v myčce. třičtvrtě rok po záruce zdech displej, novej 2500. nicméně myje, jen nejde nastavit program a odloženej start...
|No k tomu LDčku.
Prostě doba je zprdele. Ceny se tlačí někam hodně nízko, tak si to výrobci snaží nahnat jinde (zisk)

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Ten koncák a asi i předek je na pohled úplně stejný, jako v RHA12/2/250, jenom výhybka vypadá jako z té "vyšší" verze. Mechanické provedení koncáku je úžasné, trandy v TO220 s kousky plechu volně vlají nad deskou, až se časem ucho utrhne. Vylepšovat to je zbytečné.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Dalča: Vážne??? Toto ma zaujíma ... o kurvítkách som počul ale bral som to viac menej ako nejakú srandu, "konšpiračnú teóriu" .... vážne ste nejaké "naschvál" riešenie, kurvítko našiel? Dík za info. Možno by to bolo na samostatnú tému aj s nejakými fotkami aby bolo každému jasné.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

výkonové tranzistory mají pouzdro TO3P alespoň podle prvního pohledu , je na ně blbý přístup , jsou namačkaný pod tou deskou od výhybky, jeden je tam kousek vidět mezi tím bílým odporem a tranzistorem a ten šroub co ho drží big_smile ...... tak s tím radši nic dělat nebudu, když tam koupím nový repro třeba B&C 12HPL64 který má 100db  tak to vyjde skoro na 3 000kč tak si myslím že to bude možná hrát o něco hlasitějc ale kvalita bude pořád stejná a to nemá cenu, na odposlech to zatím stačí ale brzo to asi prodám protože potřebuji něco aktivního co se dá použít na odposlech a i na různé menší venkovní akce bez subu kde se přes to hraje z notebooku a je důležitá mobilita, už se mi nechce tahat všechno a zapojovat pasivní bedny na takoví menší akce kde to není potřeba.... ale zítra jsem dám hodnoty tranzistoru a napájecího napětí big_smile

(upravil tubamusic 1. 10. 2013 0:56)

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

codex: K tomu zesilovači co v tom je nemá cenu připojovat cokoli dražšího. Nemá to žádnou ochranu ani proudovou ( připouštím, že to trafo je natolik měkký, že by to shořet nemělo, ale je to zas osazený čínskými plagiáty). Stačí málo a reprák je v plamenech. Než investovat do repro tak by rozumnější varianta byla předělat koncáky. Vyjde to na podobný peníze. Možná použít to trafo, na basy postavit něco na způsob Leache, na vršek LM3886, k tomu odladit na základě měření aktivní výhybku a pak to přehraje nejspíš i mnohem dražší bedny. Pokud bys ale netrval zachovat to jako aktivku, tak bych šel cestou odměření měničů v bedně a návrh pasivní výhybky = nejlevnější varianta. Podle všeho je právě primitivní výhybka použitá v těhle levných bednách příčinou nepříjemnýho zvuku. Jinak ty měniče nejsou tak úplně na nic, jen si s tím pohrát.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

ano něco takového bych udělal, ale jakou tam dát výhybku když nevím co tam je za repro ? A co znamená to leache? Napadlo mě že bych to udělal celé jinak, dát tam třeba nějaký modul z aldaxu a použít ten 220w toroid co tam je, nebo doma mám dva 600w toroidy když jsem chtel dělat zesík...

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Be em.
no v různých mašinách bylo odhaleno.
Dělám s jedněma  UPSky a v jejich napaječích je jeden xindl kondík mezi zbylejma kvalitníma, zrovna poblíž chladiče tranzistoru. kondík, kterej s železnou pravidelností nepřežije 3 roky.
Výrobce to vyměňuje jako blok V UPSce jsou 2 napaječe, takže jsou redundantní. jak jeden zdechne, řve to hlášku o poruše vyjíždí servisák a měšní blok. Donedávna jsme to měnili u výrobce, teď přeletováváme kondík. Už na vedení přišel dotaz, že máme oproti minulým obdobím malej obrat v napaječích smile) dávám tam přiblblý obyčejný kondy z GM 105°C a zatím šlapou bez závad.
Vedení chrochtá blahem, páč oprava stojí půl hodiny práce a jeden kondík.... zákazníkovi se fakturuje jako předtím, páč bloky řešíme výměnou u zákazníka. jen nekupujem nový, ale opravujem si je.
Další kurvítko jsem měl na tiskárně - čip (a dejl) na válci, kterej vypl tiskárnu a chtěl výměnu válce. Kámoš poradil fintu s úpravou a tisknu na jeden válec v pohodě dvojnásobek i víc stran. Prostě měním, až dělá tiskový chyby.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Dalča

Jen a jen souhlas, NEXO - odposlechy - to je pravda, hrál jsem na ně několikrát v klubu, kde je měli k dispozici a vždycky  bez problémů

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

(upravil Sendy 1. 10. 2013 23:29)

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Jsou tam asi čínské klony 2SC5200/2SA1943, a jako budiče obvykle nějaké KSN, nebo neznačkové 2SA940/2SC2073 . Je tam jednoduchá nadproudovka. Roubovat tam LM3886 je pitomost, napájecí napětí tam snad bývá skoro +-60V naprázdno.
Jediné, co bych doporučil to nějak mechanicky vylepšit, aby z toho vibracema nepadaly součástky a vykašlat se na to. U některých kusů byl vhodný tuning výhybky (hořely výškáče) a taky úpravy interních zemí kvůli problémům při používání mikrofonních vstupů s dlouhou kabeláží, ale to bez zkušeností nezvládneš. Některé kusy taky měly značné přechodové zkreslení a nestabilitu v jedné půlvlně, úprava opět vyžaduje pořádné znalosti.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Sendy: Máš asi pravdu, že se v tom tyhe typy plagiátů nachází.  Mám pocit, že to mělo necelých +,- 40V To je jako stvořený pro nějaký klon LEACHampu a na tu LM3886 by stačilo další 100W trafo. Odladit aktivní výhybku + nechat vstupní část ale osadit ji značkovým materiálem. Naopak si myslím, že tak jak to je v originále je to naprosto nepoužitelné jak zvukově, tak spolehlivostí a i sebevětší vychytání much stávajícímu zapojení nepřinese kýžený efekt. Výhybka je navržená naprosto nesmyslně a neodpovídá vůbec charakteristice měničů. Při odhalování závady jsem si jí tu totiž někde překreslil, abych mohl nasimulovat jak se ta bedna chová a proč se tak chová. Byla to záměrná zrůdnost prznící zvuk.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Takové úpravy jsou ekonomický nesmysl. Vše je limitováno driverem a zvukovodem, takže to je jako montovat elektronová kola na dětské šlapací auto.

Web

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Tie repra vizeraju na oko celkom OK najme basak no ten zosilnovač no to je ako kopka nestastia.

Re: aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Jo, na oko ano, ale v reálu jsou spíš na rozmnožovací orgán.

Web

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » aktivní ld systems 12" má cenu měnit repro ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£