Téma: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Zdar, jak to všechno dostat z holmu? Přes export to vím, ale co vše je třeba nastavit a pak hlavně, jak to dostat do lspcadu? A jde to něják globálně nebo se to musí exportovat měření po měření? Změřený to mám ale dál si nejsem jistý v kramflecích. Předem děkuju za pomoc.

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Proč to nenarveš do mabatova xoveru? Tam se mi zdá jednodušší práce.

(upravil BlackRider 15. 9. 2013 20:52)

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Jojo, spojení HOLMImpulse + Xover mi přijde uživatelsky nejvíc "user friendly".. smile LSPCad mně moc nesedí.

Web

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Tak jsem to dneska do toho všechno narval, vyexportoval nahrál impedanci prostě všecho a vončo se tomu něják nechce. Když rozkliknu měnič tak tam je vše načtené všechny ty průběhy jsou vykreslené atd., ale když dám v hlavním okně H-FR tak je prázdné. Zapojení pouze zkušební 12db výhybka.
Limp něják blbnul nebo nevím protože i po zadání správné hodnoty odporu při měření je impedance o několik ohmů větší, ale to mě teďka netrápí
Co jinak dělám špatně?

http://img818.imageshack.us/img818/1161/uq0f.jpg

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Zřejmě zbývá jen ručně nastavit rozsah v SPL grafu přes "Axes" - koukni na rozsah SPL fr. char. pro ten reproduktor (data tam jistě jsou, ale "za rohem"), vše vypadá jinak funkční. Krom toho, impedanci máš změřenou jen do 10kHz.

(upravil madeindoma 17. 9. 2013 15:34)

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Ok pro klid v duší to přeměřím, ale stejně mě zaráží proč je ta impedance tak vysoká (cca 10 ohmů nahoru).

Když dám Polar map tak se to krásně vybarví všechny ty vrstevnice atd. ale na Chart není ani ťuk a můžu hýbat stupnicí kam chcu. Nic vidím to tak že všechno měření nahraju na flash a jdu na PC s WinXP smile

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Heuréka. Musel jsem jít v axes do mínusu a hle je to tam

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Tak dneska jsem se konečně dokopal do konstrukce výhybky v xoveru, myslím že se vyvedla viceméně dobře, co myslí zasvěcení? Nějaké rady ještě?

http://imageshack.us/a/img17/7185/ie9a.jpg

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Vidno že si to ladil na charakteristiku. Máš tam evidentne fázový nesúlad, medzi stredom a výškami. Okem toho je treba zatlmiť aj stredy a tiež výšky, pri takomto ladení to bude prezentné a uvrieskané. Stredy stiahni tak o 1,5 dB na kilohertzi oproti 100 Hz (otázka ešte znie ako si tam dole meral?) a výška na 10 K minimálne 1, ale radšej 2 dB oproti 1 kHz. A samozrejme fázu medzi stredom a výškami treba opraviť.

(upravil madeindoma 5. 10. 2013 16:11)

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Má někdo nějaký pěkný demonstrativní případ jak by ta fáze měla vypadat? Nevím jestli je to špatným měřením nebo čím ale fáze u výškáče neustále skáče je to normální? Mám zlého tucha že ještě budu muset jednou znovu měřit. Asi to blbě měřím nebo něco blbě nastavuju. To měření mě fakticky nebaví sad jak tak koukám do holmu tak to mám umístěný blbě na časový ose nebo co, ale když dám zase začátek impulzu jak má asi být na grafu je fáze řekněme lepší ale příjde mi že chára je pěkná kravina.

(upravil marcin 23. 12. 2013 18:55)

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

Nemáte problém s meraním v Holme pri nastavení start frequency na 500-600Hz pre výškový menič? U mňa v spojení s E-MU 0404 to meria nezmysly, musel som posunúť start na 200Hz. Zabil som celý deň, kým som na to prišiel a navyše HOLM padal takým spôsobom, že bol potrebný reštart celého NB.

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

V blizke dobe to zkusim, zatim jsem meril od 20Hz.
Jaky mas OS? Na diyaudiu jsem cetl ye to nekomu taky pada, mozna tam najdes reseni, mozna se to ale tykalo starsich verzi. Na Win7 64b home premium mi to slape zatim bez padani.

ruzne DIY repro

Web

Re: ZMA, FRD, LspCad a Holm

OS je Win 7 Professional 64bit. Diyaudio pozriem, hlavne že to šlape aspoň od tých 200Hz, ale na meranie skreslenia výškača je to už asi príliš nízko, keďže treba do neho pustiť viac napätia. Na frekvenčky to stačí, pokiaľ nejde o nejaký supervýškač a púšťajú sa do neho 10tky max 100vky mV.